SIGMA fp kit [body + 45mm/2.8 DG DN | Contemporary] [full-frame Leica L-mount] > € 400,- directe korting tot en met 30 september 2020

€ 1.999,00 € 2.399,00

€ 1.652,07 exclusief BTW
Artikelnummer
085126937317
Voorraad
Per direct


Omschrijving

De Sigma FP is een compacte full-frame L-mount mirrorless camera. Deze heeft een 24.6MP BSI-CMOS-sensor die een traditionele Bayer-kleurfilter gebruikt. Het autofocussysteem is contrastdetectie, dat kan scherpstellen tot -5EV. De fp is ongelooflijk compact, voor een full-frame camera, met afmetingen van slechts 113 x 70 x 45 mm en een gewicht van 370 gram. De body is weerbestendig en heeft een vast 3.2 ", 2.1M-punt touchscreen en een behoorlijke hoeveelheid bedieningselementen, rekening houdend met de grootte van de camera. Er zijn aansluitingen voor HDMI, flitssynchronisatie, microfoon, USB 3.1 en een poort die aansluiting biedt voor een externe ontspanknop en een externe microfoon.
De camera heeft een ISO-bereik van 100-25600, uitbreidbaar tot 6-102400. De fp heeft een volledig elektronische sluiter en ondersteunt Eye AF en HDR; kan 14-bit DNG-bestanden vastleggen en is volledig compatibel met Sigma's Photo Pro-software. De burst-snelheid is een indrukwekkende 18 fps, maar dat is slechts voor 12 opnamen.

De fp heeft indrukwekkende video-opties. Het ondersteunt 12-bits UHD 4K / 24p DNG-video en biedt een golfvormmonitor, sluiterhoekregeling en tijdcode. Er is ook een 'regisseurmodus' waarmee je video's kunt bekijken met andere beeldverhoudingen. Sigma slaagde er in om een 'heatsink' in de fp te passen om het binnenste koel te houden voor langere opnametijden. Sigma biedt een aantal accessoires voor de fp, inclusief handgrepen, een flitsbeugel en een oculair voor het lcd-scherm. De naam 'fp' staatvoor 'fortissimo pianissimo', wat zich ongeveer vertaalt naar 'zeer luid en erg zacht'. De fp is dit najaar beschikbaar. Sigma ontwikkelt tevens een model met Foveon-sensor, maar heeft nog geen verdere details vrijgegeven, behalve dat het 20 miljoen pixels per laag heeft.

Sigma 35mm F1.2 DG DN Art voor full-frame Sony en L-mount bodies
Sigma's nieuwe 35 mm F1.2 DG DN Art is een ultrasnelle semi-groothoek prime lens voor full-frame Sony, Panasonic en Leica spiegelloze bodies. De lens, waarvan Sigma beweert dat deze een resolutie van meer dan 50 miljoen pixels kan vastleggen, bevat in totaal 17 elementen, inclusief asferisch en 'SLD' glas. De minimale scherpstelafstand is 30 cm, met een maximale vergroting van 0,2x. De 35mm F1.2 is vrij fors en weegt meer dan 1 kg bij een lengte van 136 mm. De filterring van de nieuwe 35 mm F1.2 is ook vergroot, op 82 mm, dankzij dat massieve frontelement (zie hieronder). De lens heeft een diafragmaring waarop kan worden geklikt of gedeclicked, evenals een aanpasbare AFL-knop. De bouwkwaliteit lijkt hoog, met een weersbestendige behuizing en een coating op het frontelement om olie en water af te weren. De 35 mm F1.2 DG DN-kunstlens is later deze maand verkrijgbaar.

Sigma 14-24 mm F2.8 DG DN Art in Sony E-mount en L-mount
Sigma biedt al een 14-24 mm F2.8 voor full-frame DSLR's en voegt er nu een toe aan zijn serie lenzen voor full-frame spiegelloze camera's: de 14-24 mm F2.8 DG DN Art, te verschijnen in augustus voor Panasonic / Leica L-mount en Sony E-mount.

Sigma noemt het de 'definitieve lens voor astrofotografie' en benadrukt zijn 'uitstekende' resolutie aan de randen van het frame, mede dankzij de toevoeging van lage dispersie-elementen en Sigma's Nano Porous Coating (NPC). De lens is spat- en stofdicht en heeft een achterste filterhouder. Het diafragma met diafragma maakt gebruik van 11 afgeronde bladen en de lens weegt 795 g.

Sigma 45 mm F2.8 DG DN voor Sony E-mount en L-mount
Sigma's nieuwe 45 mm F2.8 DG DN Contemporary lens is een compacte, standaard prime lens voor full-frame Sony, Leica en Panasonic spiegelloze camera's. De lens is slechts 46 mm lang en weegt 215 g, maar heeft nog steeds een metalen lensvatting en weerafdichtingen. Het objectief bevat acht elementen, een diafragma met zeven lamellen en een minimale focusafstand van 24 cm. De 45 mm heeft ook een diafragmaring. De 45 mm F2.8 DG DN wordt later deze maand beschikbaar

Technische specificaties
Merk Sigma
Produkt Camera mirrorless
Bajonet vatting Leica L
Sensormaat Fullframe
Resolutie 25 Megapixel
Resolutie megapixels 20-30 MP
Resolutie megapixels 25 Megapixels
Video resolutie 4K
Beeldstabilisatie Nee
Memorycard/opslag SD,SDHC & SDXC
Kleur Camera zwart
Recensies
Geef je mening en schrijf als eerste een review.
Wat is uw beoordeling voor dit artikel