Nieuws

Canon EOS R5

09-07-2020

De R5 maakt gebruik van een geheel nieuwe, door Canon ontworpen 45 MP full-frame sensor, samen met de DIGIC X-processor die te vinden is op de EOS-1D X III. Deze combinatie zorgt voor de snelle uitlezing en gegevensverwerking die nodig is om veel van de opvallende functies van de R5 uit te voeren.

De R5 heeft een grote elektronische zoeker met een vergroting van 0,76x en 5,76 miljoen dots, evenals een volledig beweegbaar LCD-scherm van 2,1 miljoen dots. De M-Fn-balk van de EOS R is verdwenen en is vervangen door een conventionele joystick en AF-On-knop. De bouwkwaliteit is vergelijkbaar met die van de EOS 5D IV, wat betekent dat hij robuust en weerbestendig is, maar niet volgens de 1D-normen. De camera heeft een USB Type C-aansluiting (met 3.1 Gen2-snelheden) samen met CFexpress- en SD-kaartsleuven.

Lees verder →

Zoom H8 recorder

03-07-2020

De Zoom H8 is het nieuwe topmodel in de H-serie en biedt 12 gelijktijdige opnamesporen, verwisselbare capsules en een touchscreen met apps: de H8 is ontworpen voor Podcast-, muziek- en fieldrecording. De Zoom H8 wordt standaard geleverd met de XYH-6 microfoon en heeft 4 XLR-microfooningangen en 2 XLR/TRS-combo-inputs. Nieuwe accessoires van de H8 zijn de XAH-8 stereomicrofoon met variabele opname-hoek, de VRH-8 Ambisonic-microfooncapsule voor 360º geluidsopnames, de EXH-8 capsule met 4 extra XLR-microfooningangen en de BTA-1 bluetooth-adapter voor het bedienen van de H8 met een app op de smartphone.

Lees verder →

Fujifilm heeft firmware-updates uitgebracht voor de GFX100- en GFX 50-modellen, waarbij de 100MP-camera de belangrijkste verbeteringen heeft.

De GFX100 krijgt de mogelijkheid om in ??Raw-video op te nemen in het ProRes RAW-formaat van Apple door o.a. met een Atomos Ninja V-recorder. Dit biedt een veel grotere verwerkingsruimte dan de gamma-gecodeerde, gecomprimeerde bestanden die de camera intern opslaat.

Lees verder →

Dankzij het  stof- en weerbestendige ontwerp is de GF30mm/3.5 R WR geschikt voor een verscheidenheid aan opnamesituaties, waaronder landschappen, architectuur en snelle snapshots onderweg.

Lees verder →

De NiSi Macro Focusing Rail NM-180 is een onmisbaar stuk gereedschap bij het maken van hoogwaardige macro-opnamen. De instelrail heeft een Arca-compatibele "sleuf" voor het bevestiging van een objectief met statiegondel of een Arca compatibele snelkoppelingsplaat.

Lees verder →

Panasonic kondigt zijn nieuwste spiegelloze systeemcamera aan, de LUMIX G100. Deze camera is speciaal bedoeld voor vloggers en contentmakers en is dan ook een ideale tool voor het delen van verhalen. De G100 heeft een superlichte, compacte body en de volgende eigenschappen:
• De ideale keuze voor vloggers en contentmakers
• Valt op door superieure foto- en videokwaliteit
• Fantastisch geluid door primeur met OZO Audio by Nokia-microfoontechnologie voor spiegelloze systeemcamera’s

Lees verder →

Op 27 mei j.l. heeft Fujifilm software beschikbaar gesteld voor Windows om de GFX, GFX50S, GFX50R, X-H1, X-Pro2, X-Pro3, X-T2, X-T3 en X-T4 camera’s als webcam te gebruiken zonder dat er extra software nodig is. Met de nieuwe firmware voor de X-A7 en X-T200 worden die camera’s ook hiervoor bruikbaar. De webcam-software is te vinden op deze downloadpagina.

Lees verder →

Leica's SL2 krijgt 187MP 'Multishot'-modus met een nieuwe 2.0 firmware-update. Leica heeft firmwareversie 2.0 uitgebracht voor de SL2 camera, met daarin o.a. de langverwachte 'Multishot'-modus, naast andere functies en oplossingen.

Lees verder →

Sigma heeft de lancering aangekondigd van zijn eerste ultra-telelens, specifiek voor full-frame spiegelloze camera's. Hoewel deze nieuwe lens lijkt op de vorige Sigma 100-400mm-lens, is de 100-400mm F5-6.3 DG DN OS Contemporary 'helemaal opnieuw ontworpen voor spiegelloze camerasystemen.' De lens zal beschikbaar zijn in Sony E-mount en L-mount.

Lees verder →

Ricoh Imaging heeft de release aangekondigd van de GR III Street Edition Special Limited Kit, een camerapakket in beperkte oplage met een nieuwe look en exclusieve accessoires.

Lees verder →

Panasonic heeft zijn nieuwe Lumix S 20-60mm F3.5-5.6-lens voor L-mount-camera's aangekondigd. Het zoombereik van 20-60 mm is korter maar de lens biedt aanzienlijk meer groothoek dan de meeste standaard
zoomlenzen met variabele lichtsterkte.

Lees verder →

Sony DSC-ZV1

26-05-2020

Sony ZV-1 richt zich op het eenvoudig maken van vlogs.

Sony heeft de ZV-1 aangekondigd, een 'content creator camera'. De ZV-1 is voorzien van  een 1"-type 20 MP ‘stacked’ CMOS-sensor en een 24-70mm/1.8-2.8-lens vergelijkbaar met die in de RX100 III, IV, V en VA-camera’s en heeft een volledig draaibaar touchscreen en herziene ergonomie om een selfie-achtige bediening mogelijk te maken.

Lees verder →

Nivo50

30-04-2020

Leica heeft een firmware-update voor zijn Q2 uitgebracht die een aantal functies aan de compactcamera toevoegt en verbetert. Firmwareversie 2.0 voor de Leica Q2 omvat bijna elk facet van de camera, van opnamemodi tot mobiele overdrachtssnelheden.

Lees verder →

Canon 1DX mark III

07-01-2020

Canon EOS-1DX Mark III: een nieuwe sensor, Dual Pixel AF en 5,5K Raw-video

Gezien de vier jaar sinds de introductie van de 1D X Mark II, is het geen verrassing dat de Mark III belangrijke upgrades heeft. Het begint met een nieuwe 20MP full-frame CMOS-sensor die een 'high-detail' low-pass filter gebruikt, plus de nieuwe Digic X-processor. De Digic X verhoogt de beeldverwerkingssnelheid 3x vergeleken met de Mark II, en de Dual Pixel AF-verwerking 380 keer. Er is nu ook een speciale Digic 8-processor voor autofocus en lichtmeting door de zoeker.

Lees verder →

Leica SL2

06-11-2019

De Leica SL2 is een full-frame camera met interne stabilisatie, snelle burst-opnamen en krachtige videofuncties

De Leica SL2 is een belangrijke update van de originele full-frame spiegelloze camera, de SL, die vier jaar geleden werd geïntroduceerd. Het ontwerp van de SL2 wijkt niet veel af van het origineel, hoewel de harde randen zijn verzacht, de grip is verfijnd en een nieuwe interface met drie knoppen achterop is vergelijkbaar met die van de Q2. De mechanische kwaliteit en weersafdichtingen zijn verbeterd waardoor de SL2 een IP54-rating heeft behaald.

Lees verder →

Panasonic heeft de Lumix S Pro 16-35mm/4.0 aangekondigd, een compacte groothoekzoom voor zijn full-frame L-montagesysteem. De lens zal begin volgend jaar te koop zijn.

Lees verder →

Sony A9 II

03-10-2019

Sony heeft de α9 II (model ILCE-9M2) aangekondigd. Het nieuwste model uit de α-lijn full-
framecamera's met verwisselbare lenzen is speciaal ontwikkeld voor professionele sportfotografen
en fotojournalisten. De α9 II camera biedt nieuwe functionaliteit op basis van feedback van
professionals.

Lees verder →