Nieuws

Sony A9 II

03-10-2019

Sony heeft de α9 II (model ILCE-9M2) aangekondigd. Het nieuwste model uit de α-lijn full-
framecamera's met verwisselbare lenzen is speciaal ontwikkeld voor professionele sportfotografen
en fotojournalisten. De α9 II camera biedt nieuwe functionaliteit op basis van feedback van
professionals.

Lees verder →

GoPro MAX

01-10-2019

GoPro Max: tweede generatie 360º actiecamera met HyperSmooth, 360º Audio en meer

Behalve de nieuwe GoPro Hero8 Black-actioncam onthulde GoPro de GoPro Max, een opvolger van de GoPro Fusion 360º-camera.

Net als de GoPro Fusion heeft de Max twee camera's aan weerszijden van het afgeronde kubusvormige ontwerp. Deze keer heeft GoPro echter een speciaal LCD-touchscreen toegevoegd aan de voorkant van het apparaat. Bovendien is de GoPro Max kleiner dan zijn voorganger en vereist slechts een enkele microSD-kaart in plaats van twee.

Lees verder →

GoPro Hero 8

01-10-2019

GoPro Hero8 Black voegt verbeterde stabilisatie, Media Mod, digitale lenzen en meer toe

De GoPro Hero8 Black beschikt nu over Hypersmooth 2.0, de tweede generatie stabilisatietechnologie van GoPro met een ‘Boost’ -modus en een automatische horizonnivellering.
TimeWarp (de hyperlapse-modus van GoPro) heeft ook een 2.0-update versie die het afspelen van de video automatisch aanpast aan de snelheid waarmee u reist en kan vertragen om
prominente momenten vast te leggen met een tik op het scherm.

Lees verder →

Toen DJI afgelopen juli de Ronin-SC aankondigde, kreeg deze functies die niet te vinden waren op de originele Ronin-S. De Chinese fabrikant heeft nu Force Mobile, ActiveTrack 3.0 en Auto 3D Roll 360-modi toegevoegd aan zijn originele 3-assige cardanische stabilisator voor spiegelloze camera's. Met de firmware-update V2.0.0.90 kunnen Ronin-S-gebruikers deze functies toevoegen.

Lees verder →

De nieuwe EOS R, RP-firmware-updates van Canon verbeteren de AF-nauwkeurigheid, prestaties en meer.

Lees verder →

Canon M200

25-09-2019

Canon heeft de EOS M200 geïntroduceerd, een instap spiegelloze camera. Het is een bescheiden
upgrade van de EOS M100. De nieuwe Digic 8-processor zorgt voor Dual Pixel AF met oogdetectie,
gecropte 4K/24p-video en verbeterde batterijduur.

De EOS M200 is de opvolger van de populaire EOS M100-systeemcamera en is bedoeld voor
iedereen die betere foto’s wil maken dan tot nu toe mogelijk was met een smartphone. Of het nu
gaat om belangrijke gebeurtenissen in het leven of spontane dagelijkse momenten, de EOS M200
maakt prachtige foto’s en 4K-videos en is gemakkelijk en plezierig in gebruik vanaf het moment dat
de camera wordt ingeschakeld.

Lees verder →

Sony heeft officieel de firmware versie 6.0 uitgebracht voor zijn A9 full-frame spiegelloze camera,
met Real-Time Eye AF voor dieren, intervalopnamen en meer.

Lees verder →

Fujifilm ontwikkelt X-Pro3 camera met titanium behuizing, mini LCD achter, verborgen display en
meer en een XF 50mm/1.0 objectief

Lees verder →

Het nieuwe LS 600d prototype LED-licht van Aputure biedt een vermogen van 600W. Aputure heeft tijdens het weekend op IBC 2019 een prototype-versie van zijn aanstaande LS 600d LED-licht onthuld, waarmee een model met een uitzonderlijk hoge output van 600W wordt geïntroduceerd.

Lees verder →

FUJIFILM introduceert haar nieuwste en meest compacte instap systeemcamera uit de FUJIFILM X Serie; De FUJIFILM X-A7. Een systeemcamera die in staat is om er moeiteloos de mooiste foto’s en video’s mee te kunnen maken. De beeldkwaliteit van deze systeemcamera is verbluffend, net als het gebruiksgemak. De X-A7 is in staat om gezichten onmiddellijk te herkennen en zal daarbij direct scherpstellen op de ogen. Dat maakt het fotograferen van personen en bewegende onderwerpen nóg eenvoudiger en helpt de gebruiker bovendien bij het maken van video’s. De kleuren zijn – zoals men van FUJIFILM kan verwachten – subliem te noemen en bovendien kan deze camera ook eenvoudig worden gebruikt als het licht wat minder gunstig is gestemd.

Lees verder →

Sigma lanceert zijn ‘Classic’ Art cinelensprogramma, kondigt de ontwikkeling van de PL naar L mount adapter aan. Sigma heeft een nieuwe lijn bioscooplenzen aangekondigd, een nieuwe collectie Art Prime lenzen met PL-bevestiging met het communicatieprotocol '/ i Technology' van Cooke Optics en de ontwikkeling van een door Sigma gemaakte converter met PL-bevestiging naar L-bevestiging.

Lees verder →

Meer dan zeven jaar na het uitbrengen van de EOS C500 heeft Canon zijn volgende generatie Cinema EOS-systeemcamera, de EOS C500 Mark II, aangekondigd. De nieuwe camera bouwt voort op zijn voorgangers met een uitgebreide lijst van nieuwe en verbeterde functies en technologie. De kern van de EOS C500 Mark II is dezelfde sensor als in de Canon EOS C700-camera, een 5.9K full-frame 17:9-sensor, waarvan Canon zegt dat deze meer dan 15 stops dynamisch bereik biedt.

Lees verder →

Nikon heeft formeel de Nikkor Z 24mm/1.8 aangekondigd voor zijn full-frame spiegelloos systeem. De groothoeklens wordt Nikon's zevende native Z-mount lens en is één van de drie resterende lenzen op de routekaart voor 2019 - de anderen zijn de 70-200mm/2.8 en de veel gehypede 58mm/0.95 Noct.

Lees verder →

Nikon ontwikkelt D6 professionele DSLR en 120-300 mm/2.8E tele-zoom.
Nikon D6 camera
Nikon heeft de D6 aangekondigd, de aanstaande professionele digitale spiegelreflexcamera. Nikon en Canon lanceren meestal hun vlaggenschipcamera's rond de Olympische Spelen, die volgende zomer in Tokio plaatsvinden

Lees verder →

In een kort persbericht kondigde Atomos aan dat het samenwerkt met Panasonic om Raw video-opname via HDMI naar de nieuwe S1H-camera van Panasonic te brengen.

Lees verder →

Sony heeft twee nieuwe APS-C-lenzen aangekondigd: de E 16-55mm/2.8 G en E 70-350mm/4.5-6.3 G OSS. Beide lenzen bieden stof- en weersafdichtingen en maken gebruik van lineaire XD-motoren - een primeur voor de APS-C-lensopstelling van Sony.

Lees verder →

Sony heeft zijn nieuwe a6100 APS-C E-Mount camera geïntroduceerd, die tussen de a6000 (ja, deze wordt nog steeds geproduceerd) en de a6400 in het programma komt. De a6100 is in wezen de a6400 met een lagere resolutie EVF (1,44 M in plaats van 2,36 M dots), kleiner ISO-bereik (ISO 51200 versus 102400) en zonder beeldprofielen.

Lees verder →

Canon EOS R en RP firmware-update verbetert autofocus gebruikerservaring. Canon zal in september nieuwe firmware voor de EOS R en RP uitbrengen, waardoor de autofocusimplementatie van de camera's enigszins wordt verbeterd.

Lees verder →

De Canon EOS M6 II is de nieuwste APS-C spiegelloze camera van het bedrijf, gepland om eind september in de verkoop te gaan met een 32,5 MP APS-C sensor (dezelfde als in de zojuist aangekondigde 90D), 4K video zonder 'crop' en een hotshoe voor een optionele electronische zoeker.

Lees verder →