Nieuws

Canon heeft de EOS C70 aangekondigd, een digital cinema camera in een kleine body die lijkt op een mirrorless camera. De C70 maakt gebruik van de RF-lensvatting van Canon, waardoor het de eerste Cinema EOS-camera is die het nieuwste lenssysteem Canon gebruikt.

Lees verder →

Fujifilm introduceert de FUJINON XF50mm/1.0 R WR. Een prachtig en zéér lichtsterk objectief dat in veel opzichten zeer bijzonder is. Het is ’s werelds eerste objectief voor een systeemcamera met een dergelijk groot diafragma dat beschikt over autofocus.

Lees verder →

Panasonic heeft de Lumix DC-S5 aangekondigd, een compacte full-frame spiegelloze camera voor videomakers die goede foto- en videomogelijkheden willen, die niet al te groot en zwaar is.

De S5 is voorzien van een 24 MP BSI CMOS-sensor, die ook de S1 is toegepast, en een standaard ISO-bereik heeft van 100-51.200. De 5-assige beeldstabilisator kan trillingen tot 6,5 stops verminderen in combinatie met een compatibele lens, en het sensor-shiftsysteem maakt het mogelijk om 96 MP hoge resolutie JPEG's of Raw's te maken. Het autofocussysteem is vernieuwd, met minder 'wiebelen' bij het scherpstellen en sneller en een nieuwe 'hoofddetectie'-functie.

Lees verder →

Sennheiser MKE200

01-09-2020

Sennheiser introduceert de MKE 200: Een compacte richtmicrofoon voor iedere camera met een 3,5mm microfoon-aansluiting, dus ook die van mobiele apparaten. Kwaliteitsvideo is tegenwoordig gemakkelijk voor handen, maar dat is niet altijd het geval als het om hoogwaardige audio gaat. Elke mobiele telefoon kan video opnemen in een scherpe 4K-resolutie, dus waarom zou je het niet even goed laten klinken als het eruit ziet?

Lees verder →

DJI Osmo Mobile 4

27-08-2020

DJI heeft een nieuwe smartphone-gimbal aangekondigd, de Osmo Mobile 4 (OM4). Net als zijn voorgangers is de OM4 een ultracompacte drie-assige gimbal om het beeldmateriaal van je smartphone zo stabiel mogelijk te houden, met een paar toegevoegde unieke functies. De OM4 ziet er niet veel anders uit dan zijn voorganger, de Osmo Mobile 3 (OM3). Hij is lichter gekleurd, maar afgezien van het feit dat de joystick, trigger en grip wat meer met rubber zijn bekleed, is de body grotendeels ongewijzigd.

Lees verder →

Canon heeft tevens firmwareversie 1.2 uitgebracht voor de Canon 1D X Mark III. De nieuwe firmware verbetert een aantal functies en lost enkele bugs op voor Canons topmodel DSLR. Firmwareversie 1.2 verbetert de autofocus (AF) voor gezichts- en oogherkenning op grotere afstanden, de FTP-connectiviteit tijdens verzending en de Wi-Fi-connectiviteit bij gebruik van de Canon EFT-E9 Wireless File Transmitter.

Lees verder →

Canon heeft firmware 1.1 uitgebracht voor de EOS R5. Naast een reeks kleine bugfixes, belooft de nieuwe firmware ook de video-opnametijden te verbeteren.Firmwareversie 1.1.0 bevat de volgende fixes en verbeteringen:

Lees verder →

FUJIFILM heeft de nieuwe FUJIFILM EF-60 geïntroduceerd, een nieuwe draadloze reportageflitser, en de EF-W1 Commander, waarmee deze reportageflitser via een radioverbinding kan worden aangestuurd. De flitser en draadloze zender zijn geschikt voor zowel de FUJIFILM X-Serie systeemcamera’s als te gebruiken in combinatie met de FUJIFLM GFX grootformaat systeemcamera’s. EF-60 is FUJIFILM’s eerste radiogestuurde TTL reportageflitser met een richtgetal van 60. Deze compacte reportageflitser is bovendien voorzien van een groot arsenaal aan flitsmogelijkheden. Doordat deze flitser via een radioverbinding kan worden aangestuurd heeft de fotograaf flink meer creatieve vrijheid in zeer veel verschillende fotografische omstandigheden.

Lees verder →

Sigma heeft een nieuwe 85mm/1.4 DG DN Art aangekondigd, een fraai lichtsterk portret-objectief voor Sony E en Panasonic / Leica / Sigma L-mount. De lens heeft 15 elementen, waaronder één asferisch en vijf SLD (speciale lage dispersie), 11 diafragmabladen en het scherpstelsysteem wordt aangedreven door een snelle stappenmotor. De minimale focusafstand van de 85mm/1.4 is 0,85m en de maximale vergroting is 0,12x.

Lees verder →

Sony Alpha A7S III

28-07-2020

Sony kondigt de lang verwachte Alpha 7S III (model ILCE7SM3/B) aan. Dit nieuwe model is uitgerust met een volledig nieuwe full-frame back-illuminated beeldsensor van 12,1 MP (effectief) en ultrahoge gevoeligheid. Deze sensor heeft een breed dynamisch bereik van 15 en meer stops. De camera beschikt over indrukwekkende video-opnamefuncties waaronder 4K 120p en 10-bit 4:2:2 kleurendiepte.

De Alpha 7S III heeft een nieuw mechanisme om oververhitting te beperken en maakt relay-opnamen met twee mediaslots mogelijk. Dit biedt ruim een uur aan 4K 60p filmopnamen op een enkele batterij. De camera heeft tevens een compleet vernieuwd autofocussysteem, een interface met touch-bediening en side-flip lcd-scherm. De nieuwe Alpha 7S III is het ultieme creatieve instrument voor videoprofessionals, hybride fotografen en filmproducenten.

Lees verder →

Panasonic introduceert firmware versie 2.1 voor de LUMIX S1H met ondersteuning voor video-uitvoer in RAW.

Lees verder →

Nikon Z5

21-07-2020

Nikon introduceert een nieuwe full-frame camera op instapniveau voor de Z series. De Nikon Z5 is robuust, licht en makkelijk te bedienen en is een ideale camera voor iedereen die wil overstappen op fotograferen met een full-frame systeemcamera. Naast de camera introduceert Nikon het handzame objectief NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3, het kortste en lichtste full-frame zoomobjectief voor systeemcamera's.¹ Het is de perfecte partner voor de Nikon Z5 en een geweldige mogelijkheid voor elke Nikon Z creator die een zeer handzaam full-frame zoomobjectief wil.

Lees verder →

Canon EOS R5

09-07-2020

De R5 maakt gebruik van een geheel nieuwe, door Canon ontworpen 45 MP full-frame sensor, samen met de DIGIC X-processor die te vinden is op de EOS-1D X III. Deze combinatie zorgt voor de snelle uitlezing en gegevensverwerking die nodig is om veel van de opvallende functies van de R5 uit te voeren.

De R5 heeft een grote elektronische zoeker met een vergroting van 0,76x en 5,76 miljoen dots, evenals een volledig beweegbaar LCD-scherm van 2,1 miljoen dots. De M-Fn-balk van de EOS R is verdwenen en is vervangen door een conventionele joystick en AF-On-knop. De bouwkwaliteit is vergelijkbaar met die van de EOS 5D IV, wat betekent dat hij robuust en weerbestendig is, maar niet volgens de 1D-normen. De camera heeft een USB Type C-aansluiting (met 3.1 Gen2-snelheden) samen met CFexpress- en SD-kaartsleuven.

Lees verder →

Zoom H8 recorder

03-07-2020

De Zoom H8 is het nieuwe topmodel in de H-serie en biedt 12 gelijktijdige opnamesporen, verwisselbare capsules en een touchscreen met apps: de H8 is ontworpen voor Podcast-, muziek- en fieldrecording. De Zoom H8 wordt standaard geleverd met de XYH-6 microfoon en heeft 4 XLR-microfooningangen en 2 XLR/TRS-combo-inputs. Nieuwe accessoires van de H8 zijn de XAH-8 stereomicrofoon met variabele opname-hoek, de VRH-8 Ambisonic-microfooncapsule voor 360º geluidsopnames, de EXH-8 capsule met 4 extra XLR-microfooningangen en de BTA-1 bluetooth-adapter voor het bedienen van de H8 met een app op de smartphone.

Lees verder →

Fujifilm heeft firmware-updates uitgebracht voor de GFX100- en GFX 50-modellen, waarbij de 100MP-camera de belangrijkste verbeteringen heeft.

De GFX100 krijgt de mogelijkheid om in ??Raw-video op te nemen in het ProRes RAW-formaat van Apple door o.a. met een Atomos Ninja V-recorder. Dit biedt een veel grotere verwerkingsruimte dan de gamma-gecodeerde, gecomprimeerde bestanden die de camera intern opslaat.

Lees verder →

Dankzij het  stof- en weerbestendige ontwerp is de GF30mm/3.5 R WR geschikt voor een verscheidenheid aan opnamesituaties, waaronder landschappen, architectuur en snelle snapshots onderweg.

Lees verder →

De NiSi Macro Focusing Rail NM-180 is een onmisbaar stuk gereedschap bij het maken van hoogwaardige macro-opnamen. De instelrail heeft een Arca-compatibele "sleuf" voor het bevestiging van een objectief met statiegondel of een Arca compatibele snelkoppelingsplaat.

Lees verder →

Nivo50

30-04-2020