Nieuws

De Fujifilm 3.0-firmware voor X-T3 brengt verbeterde AF voor zowel fotografie als video.

Fujifilm heeft firmwareversie 3.00 uitgebracht voor het X-T3-camerasysteem, met verbeterde gezichts- / oogdetectie, verbeterde autofocus (AF) -prestaties en enkele eenvoudige bugfixes.

Lees verder →

MICROBEURS: AUTOFOCUS
In navolging op de Microbeurzen over over Licht en Color Management vindt op zaterdag 4 mei de Autofocus Microbeurs plaats. Scherpstellen is essentieel bij het fotograferen, maar dit is in bepaalde situaties makkelijker gezegd dan gedaan. Bij bewegende onderwerpen, of in omstandigheden met slecht licht, kun je er nèt naast zitten en is die mooie foto daarom niet bruikbaar. Daarentegen kun je, als je weet hoe je de techniek op de juiste manier inzet, onscherpte juist ook op een creatieve manier inzetten. Deelname aan de Microbeurs: Autofocus is gratis, waarvoor aanmelding vereist is.

Lees verder →

Samyang heeft twee nieuwe manual focus objectieven aan gekondigd voor Nikon Z-camera's: een MF85mm/1.4Z en een MF14mm/2.8Z

Lees verder →

Atomos kondigt de Shinobi 5" SDI-monitor, de Shogun 7" monitor/recorder en de AtomX SDI-module voor de Ninja V recorder aan.

Lees verder →

Panasonic G90

05-04-2019

De Panasonic Lumix DC-G90 is een 20MP-camera in weerbestendige behuizing en met ingebouwde V-LogL

Panasonic heeft de Lumix DC-G90 geïntroduceerd. De G90 biedt kleine uitbeidingen en verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger de G80, o.a. een 20MP LiveMOS-sensor met een hogere resolutie, ingebouwde V-LogL en een koptelefoonaansluiting.

Lees verder →

RØDE Wireless GO

04-04-2019

De Wireless GO van RØDE is een ultra compacte transmitter/receiver combo die zowel als clip-on
wireless microfoon, als 's werelds kleinste belt pack transmitter voor een lavalier microfoon
gebruikt kan worden. De easy clip-on heeft een high-quality condensor capsule die ingebouwd is
in de transmitter pack. De Wireless GO is de perfecte wireless mic oplossing voor content makers
in disciplines als: filmmakers, presentatoren, journalisten en vloggers.

Lees verder →

Canon kondigt de komst van 7 nieuwe Full Frame Cine Prime’s lenzen aan.

Sumire Prime lenzen zijn ontworpen om delicate en subtiele weergave van een onderwerp te laten zien. Deze zeven prime lenzen bieden een hoge lichtsterkte en nauwkeurige handmatige bediening met zorgvuldig vormgegeven focus bokeh voor creatieve expressie.

Lees verder →

Canon Europe heeft de nieuwste toevoegingen aan zijn professionele XA-serie aangekondigd met drie nieuwe 4K UHD-camcorders - de XA55, XA50 en XA40 - die inspelen op de groeiende behoefte voor 4K UHD-producties. De XA55 / XA50 is een 4K UHD-camcorder met een 1.0-type sensor, Dual Pixel CMOS AF en 15x optische zoom. De XA55 biedt ook 3G-SDI. De XA40 is een ultracompacte 4K UHD-camcorder met 1 / 2.3-type sensor en 20x optische zoomlens.

Lees verder →

Fujifilm heeft versie 4.0 van zijn Camera Remote-app voor iOS uitgebracht. De Android-versie zal naar verwachting in mei 2019 worden uitgebracht. De update, die oorspronkelijk in februari werd aangekondigd, bevat een nieuwe interface en een aantal nieuwe functies die het gemakkelijker maken om instellingen te beheren en opnames op afstand te maken met Fujifilm camera's.

Lees verder →

Panasonic reeds aangekondigde 10-bits en V-Log upgrade voor s1 in juli beschikbaar

Lees verder →

Sony RX0 II

26-03-2019

Sony introduceert de ultieme vlogcamera: de compacte en robuuste RX0 II

Sony lanceert de compacte en zeer robuuste RX0 II camera als de ultieme oplossing voor vloggers. De RX0 II (modelnaam: DSC-RX0 II) is 's werelds kleinste en lichtste premium compactcamera en biedt de beeldkwaliteit van de Sony RX-serie in een robuuste behuizing.

Lees verder →

Leica Q2

07-03-2019

Leica Q2 camera met 47.3MP sensor, 4K-video en 'weathersealing'

Leica heeft de Q2 geïntroduceerd, een camera met 47.3MP fullframe sensor , spat- en stofbestendigheid gelijk aan die van de SL's en een verbeterde OLED-zoeker. De sensor is geschikt voor DCI- en UHD 4K-video-opnames en de Q2 is uitgerust met hetzelfde gestabiliseerde 28 mm/F1.7 objectief als de eerste Q.

Lees verder →

Leica heeft nieuw APO-Summicron-SL 35mm/2.0 ASPH objectief met L-vatting aangekondigd, die is ontworpen voor gebruik met Leica's spiegelloze systeemcamera's en Panasonic en Sigma-camera's als onderdeel van de L-Mount Alliance.

Lees verder →

Sony kondigt de RMT-P1BT Remote Commander aan, een draadloze Bluetooth-controller voor zijn camerasystemen.

Lees verder →

Sony heeft een FE 135 mm/1.8 G Master prime tele-objectief aangekondigd. Sony zegt dat deze (relatief) lichtgewicht en draagbare lens zeer geschikt is voor portret-, trouw- en sportfotografen.

Lees verder →

Sigma belooft 11 Art-lenzen en een SA/EF-mount-adapter voor de L-lensmount.

Sigma heeft de L-mount-versies van elf Art-lenzen aangekondigd. Daarnaast wordt de MC-21-lensadapter beschikbaar, waarmee geselecteerde Sigma SA- en EF-mountlenzen op o.a. de Leica SL en de Panasonic S1/S1R gemonteerd kunnen worden. Binnenkort zullen de volgende objectieven met L-vatting leverbaar worden:

Lees verder →

De reeds vorig jaar aangekondigde Ricoh GR III wordt binnenkort leverbaar en Ricoh heeft ook een nieuw topmodel in de Theta serie aangekondigd: Theta Z1. 

Lees verder →

Atomos introduceert de Shinobi, een nieuwe superheldere 5-inch HDMI-monitor van 1920 x 1080 bedoeld voor vloggers en fotografen. De Atomos Shinobi weegt slechts 200g dankzij de behuizing van polycarbonaat en maakt gebruik van dezelfde HDR-display en kleurverwerkingstechnologie als de populaire Ninja V-monitor / recorder van Atomos.

Lees verder →

Een compact, licht en stijlvol groothoekobjectief voor de FUJIFILM X-Serie

FUJIFILM maakt bekend dat zij eind maart 2019 de FUJINON XF16mmF2.8 R WR gaat toevoegen aan haar line-up van objectieven voor haar X Serie systeemcamera’s.

Lees verder →