Nieuws

Canon lanceert drie nieuwe RF-lenzen: RF 200-800mm/6.3-9 IS USM, RF-S 10-18mm/4.5-6.3 IS STM en RF 24-105mm/2.8L IS USM Z

Lees verder →

Panasonic heeft een nieuwe firmware-update aangekondigd voor de LUMIX S5II- en S5IIX-camera's om de prestaties en bruikbaarheid te verbeteren: Firmware-update versie 2.2. voor de LUMIX S5II en versie 1.3 voor de LUMIX S5IIX.

Lees verder →

Canon heeft de RF 10-20mm/4 L IS STM aangekondigd, een full-frame, ultragroothoek, rechtlijnige zoomlens voor spiegelloze camera's met Canon RF-mount. Canon biedt daarmee een spectaculair groothoekbereik op full-frame in een compacte en lichte behuizing.

Het objectief kan zo compact gebouwd worden dankzij de korte flensafstand van de spiegelloze lensvatting. Door het achterste element van de lens dichter bij de sensor te plaatsen, heeft Canon het voorste element kleiner heeft kunnen maken, met als bijkomend voordeel dat de weg die het licht aflegt door de lens rechter is, waardoor er minder aberratie ontstaat.

Lees verder →

Nikon heeft uitbreiding het assortiment lichte S-Line-superteleobjectieven aangekondigd met het NIKKOR Z 600mm/6.3 VR S full-frame vast-brandpunt-objectief. Dit 600mm-objectief is bijzonder geschikt om uit de hand te fotograferen en biedt een hoge beeldkwaliteit, om verafgelegen onderwerpen in schitterende details vast te leggen. De NIKKOR Z 600mm/6.3 VR S weegt ongeveer 1470 gram, met statiefgondel, en is daarmee het lichtste 600mm-vast-brandpunt-objectief in zijn klasse. Omdat het zwaartepunt zich dichter bij de camerabody bevindt, is dit een uitzonderlijk goed uitgebalanceerd objectief waarmee supercomfortabel opnamen uit de hand kunnen worden gemaakt.

Lees verder →

Sigma heeft de 10-18mm/2.8 DC DN-lens aangekondigd voor APS-C-spiegelloze camera's. De lichtsterke ultra-groothoeklens zal verkrijgbaar zijn met Sony E-, Fujifilm X- en L-mount. Deze is ontworpen om een equivalent bereik van 15-27mm te bieden, in full-frame termen.

Lees verder →

Nikon heeft de Nikkor Z 135mm f/1.8 S 'Plena'-lens aangekondigd, een heel lichtsterke tele-primelens voor Nikon's Z-serie camera's. Deze lens is ontworpen voor een hoge scherpte en helderheid van rand tot rand, met een mooie ronde bokeh en superieure lichtopvangkwaliteit. Om dit te bereiken heeft Nikon twee soorten antireflectiecoating toegevoegd die beloven reflecties te voorkomen en een coating die nevenbeelden en overstraling tegengaan.

Een belangrijke toepassing van de Nikkor Z 135mm f/1.8 S 'Plena' is als portretlens. De lens biedt een uitzonderlijke helderheid en scherpte om fijne details van haar en huidtinten vast te leggen. De lens is ook bijzonder geschikt voor nachtfotografie en andere omstandigheden met weinig licht, vanwege de hoge lichtsterkte en het grote achterelement van de Z-vatting.

Lees verder →

De Lumix DC-G9 II is de eerste Lumix Micro Four Thirds-camera met fasedetectie-autofocus. Met de eerste G9 die bijna zes jaar geleden is uitgekomen richtte Panasonic zich vooral op fotografen. De nieuwe G9 II heeft een verrassend hoeveelheid videofuncties gekregen. De body van de G9 II is gebaseerd op het chassis van de full-frame Lumix S5 II en S5IIX, waardoor er ruimte is voor bedieningselementen en aansluitingen.
Deze professionele Lumix G camera heeft een nieuwe 25 Megapixel MicroFourThird sensor met dual output gain. Dit zorgt voor verbeterde prestaties in slechte lichtomstandigheden zowel in foto als in video modus. De G9 II is de eerste Panasonic camera uit de G-serie die de nieuwe en verbeterde Phase Detect autofocus modus heeft, hiermee worden vooral de AF tracking mogelijkheden van de camera aanzienlijk sneller en beter. De G9 II is uitermate snel, hij kan fotograferen met 60 beelden per seconde in de burst mode in combinatie met de electronische sluiter.

Lees verder →

Nikon Z f

21-09-2023

De Nikon Zf heeft alles wat we van een moderne digitale camera mogen verwachten in een prachtige retro behuizing. De camera is gemodelleerd naar de destijds populaire Nikon FM2 met grote draaiknoppen voor de manuele bedieningsmogelijkheden in een compacte behuizing. Hoewel de camera eruit ziet of hij rechtstreeks uit de jaren '80 is gekomen zijn de prestaties allesbehalve uit die tijd.

In het hart van de camera zit de een 24,5 megapixel full frame FX sensor en de razendsnelle Expeed 7 processor. De 299 autofocus punten liggen over de volledige sensor verspreid en in combinatie met de intelligente onderwerp herkenning ligt de focus altijd precies waar jij wilt, op het onderwerp. Nieuw is dat de onderwerp herkenning ook kan worden gebruikt als focus-assist als je manueel scherp stelt. De interne stabilisatie (IBIS) kan tot 8 stops stabiliseren en heeft de unieke Focus Point VR functie, die er voor zorgt dat de stabilisatie optimaal is op het punt waar de camera heeft scherpgesteld.

Lees verder →

Fujifilm heeft de GF30mm/5.6 T/S en GF110mm/5.6 T/S Macro aangekondigd: de eerste tilt/shift-lenzen die exclusief zijn ontwikkeld voor spiegelloze camera's. De GF 30mm/5.6 T/S is een 23,6 mm equivalente tilt-shiftlens, ideaal voor architectuurwerk, terwijl de 110mm/5.6 T/S Macro een 85mm equivalente lens is die zich meer leent voor productfotografie. Zoals normaal is bij tilt/shift-lenzen, zijn beide objectieven met handmatige scherpstelling.

Lees verder →

De GFX100 II is de nieuwste middenformaatcamera met hoge resolutie van Fujifilm met daarin de nieuwste AF- en videomogelijkheden. De GFX100 II is kleiner en compacter dan de originele GFX 100 en heeft de handgreep en de dezelfde accu als de GFX100s, maar is weer voorzien van de afneembare zoeker met hoge resolutie (9,44MP) van de GFX100. De GFX100 II is verbeterd op het gebied van snelheid en autofocus voor stills, maar de grootste veranderingen in de nieuwe camera zijn op het gebied van video. De introductie van een lichtsterke, weerbestendige prime en twee nieuwe tilt/shift-lenzen zorgt er tevens voor de soorten fotografie uit te breiden die met het GF-systeem mogelijk zijn.

Lees verder →

De nieuwe Fujinon GF 55mm/1.7 R WR is een weerbestendig objectief met een vaste brandpuntsafstand van 55mm
en een grootste diafragma van 1.7. Dit nieuwe objectief is een zinvolle toevoeging aan de GFX serie. Het ontwerp bestaat uit 14 elementen in 10 groepen, met twee asferische en twee ED-elementen, die helpen om axiale chromatische aberraties te minimaliseren en sferische aberratie onder controle te houden. Het objectief maakt gebruik van een DC-motor en een GMR-sensor (gigantische magnetoweerstand) om de positie van de AF-groep nauwkeurig te bepalen voor verbeterde AF-precisie.

Lees verder →

Sony A7C II camera

31-08-2023

De Sony nieuwe A7C II is qua ontwerp vergelijkbaar met zijn voorganger maar heeft dezelfde 33 MP BSI-sensor van de Sony a7 IV en beschikt over indrukwekkende foto-, video- en autofocusmogelijkheden die een breed scala aan gebruikers zullen aanspreken. De Sony A7C II heeft veel upgrades en verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger, waaronder een nieuwe sensor met hogere resolutie, bijgewerkte processors, een zoeker met grotere vergroting, AI-verbeterde autofocus, bedieningsknoppen aan de voor- en achterkant en oversampelde 4K/60p-video.

Lees verder →

Sony A7CR camera

31-08-2023

De Sony a7CR is een nieuwe compacte full-frame spiegelloze camera met hoge resolutie. Deze heeft een groot deel van de mogelijkheden van de a7R V maar in een kleinere behuizing en een lagere prijsklasse.
De a7CR bevat door Sony eerder toegepaste componenten, maar hoe deze zijn gecombineerd is de grootste nieuwigheid van de camera. De A7CR heeft de beeldsensor en veel andere functies van de a7R V, maar dan in de handige kleine behuizing van de a7C. Hoewel de behuizing van de a7CR sterk lijkt op die van de originele a7C, heeft hij twee belangrijke verbeteringen. Met een toegevoegde instelschijf aan de voorkant van de iets diepere handgreep en verbetering van het zoekeroptiek met grotere vergroting zijn de twee grootste bezwaren van A7C verholpen.

Lees verder →

Atomos heeft een nieuwe generatie van de succesvolle Ninja-lijn van op camera te monteren monitor-recorders aangekondigd: Ninja en Ninja Ultra.

De originele Ninja werd in 2010 geïntroduceerd, door een HD-schijfrecorder te combineren met een touchscreen-monitor die je in je hand kon houden. Daarmee was onberispelijke, ongecomprimeerde video rechtstreeks van de eerste generatie DSLR's vast te leggen op een verwisselbare SSD. Het nieuwste Ninja-basismodel verwerkt videobronnen tot negen keer die resolutie, heeft een 5-inch HDR-scherm, neemt ProRes RAW op en kan met vrijwel elke camera ter wereld worden verbonden.

Lees verder →

RØDE presenteert een nieuwe draadloze zender en ontvanger voor professioneel gebruik: de Wireless PRO. Deze combineert de beste eigenschappen van de Wireless Go II met een aantal meer op de professional gerichte nieuwe functies en mogelijkheden. Zo biedt de Wireless Go geavanceerde tijdcodemogelijkheden en zijn de zenders voorzien van 32-bits float converters, waardoor overstuurde, vervormde geluidsopnames tot het verleden behoren.

Lees verder →

RØDE introduceert de Wireless ME, een ultracompact draadloos microfoonsysteem dat het vastleggen van audio eenvoudiger dan ooit maakt. Bestaande uit een enkele zender en ontvanger, die binnen enkele seconden automatisch koppelen. Het eenvoudige clip-and-go-ontwerp maakt het mogelijk om in een mum van tijd kristalheldere audio op te nemen. Net als de vorige Wireless GO-units is de zender voorzien van een microfoon van uitzendkwaliteit. Nieuw is dat de ontvanger van de Wireless ME ook is voorzien van een ingebouwde "ME"-microfoon waarmee gelijktijdig van zowel voor als achter de camera kan worden opgenomen.

Lees verder →

Nikon heeft een nieuwe Nikkor Z-mount 17-28mm f/2.8 lens met constante lichtsterkte aangekondigd als de nieuwste toevoeging aan hun serie van Z-mount lenzen. De lens heeft een ultra wijde beeldhoek, een aangenaam bokeh en verbeterde prestaties bij weinig licht.

Lees verder →

Panasonic heeft de release aangekondigd van een nieuwe 18mm/1.8 L-mount lens voor zijn LUMIX S-serie camerasysteem. Deze lens vormt de vijfde F1.8 L-mount primelens van Panasonic en biedt de wijdste beeldhoek van de serie, die tevens bestaat uit een 24mm, 35mm, 50mm en 85mm F1.8 lens.

Lees verder →