Nieuws

Leica S3

06-03-2020

De Leica S3 was reeds aangekondigd tijdens de Photokina van 2018 en de introductie stond gepland in het voorjaar van 2019, maar die werd voortdurend uitgesteld om onduidelijke redenen.
Nu is het dan zover.

De relatief compacte Leica S3 heeft een 64MP (45 x 30 mm) Leica ProFormat CMOS- mediumformaatsensor met een verhouding van 2:3, tot 15 stops dynamisch bereik en een
gevoeligheids-instelbereik van ISO 100-50.000. De S3 kan tot drie stilstaande beelden per seconde vastleggen en neemt DCI 4K (4096 x 2160 pixel) 4:2:2 8-bit interne video op met 24 beelden per
seconde, met gebruik van de volledige breedte van de sensor. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Leica's Maestro II-processor, die 2 GB buffergeheugen biedt.

Lees verder →

Fujifilm X-T4

26-02-2020

FUJIFILM presenteert de FUJIFILM X-T4, het meest geavanceerde model uit de X-serie. De X-T4 is een systeemcamera die absolute topprestaties levert, zowel op het gebied van fotografie als op het gebied van videoregistraties. De FUJIFILM X-T4 is voorzien van een nieuwe en bovenal stille mechanische sluiter die nog meer sluiterbewegingen kan maken dan zijn voorgangers. Ook is het autofocussysteem van de X-T4 is opnieuw verbeterd en dankzij een nieuw autofocus-algoritme kan werkelijk vrijwel ieder beslissend moment worden vastgelegd. De FUJIFILM X-T4 is het eerste model uit de X-T serie dat is voorzien van een ingebouwd stabilisatiesysteem (IBIS).

Lees verder →

De Sony FE 20mm/1.8 G is de nieuwste full-frame lens met E-mount van Sony, een lichtsterke groothoek-primelens die slechts 373g weegt en iets kleiner is dan de FE 24 mm F1.4 GM.

Lees verder →

Canon heeft de ontwikkeling aangekondigd van de EOS R5, het topmodel EOS R-camera met ingebouwde beeldstabilisatie, geschikt voor 8K video en 20 fps foto's. Er zijn nog weinig details beschikbaar, maar de nieuwe camera zal naar verwachting ergens dit jaar worden uitgebracht.

Lees verder →

Canon EOS 850D

13-02-2020

Canon heeft een nieuwe DSLR aangekondigd, gericht op ambitieuze en de meer gevorderde amateurfotograaf. De Rebel EOS 850D is bevat een behoorlijk indrukwekkende reeks functies, waaronder een nieuwe Digic 8-processor, waarmee continu fotograferen met beeldsnelheden tot 7 fps haalbaar zijn en 4K-video-opnamen (inclusief 24p) mee te maken zijn.

Lees verder →

Het RF-lenssysteem biedt, vergeleken met het assortiment EF-lenzen voor de spiegelreflexcamera’s, bijna uitsluitend lenzen in de hogere prijs/kwaliteitsklasse, een paar uitzonderingen daar gelaten. Met de nieuwe RF 24-105 mm/4-7.1 IS STM lens komt Canon tegemoet aan de behoefte naar wat lager geprijsde lenzen in het RF-programma

Lees verder →

Nikon D6

12-02-2020

Nikon heeft meer details vrijgegeven over de eerder aangekondigde D6. Deze camera, met name bedoeld voor sport- en actiefotografen, zal zeker moeten voldoen aan de snelheid, duurzaamheid en kwaliteit van zijn voorgangers. Naar verwachting zal de D6 inderdaad goed voldoen aan de behoeften van veeleisende fotografen.

Lees verder →

Nikon heeft nog twee lenzen aangekondigd voor zijn full-frame Z-mount programma: een 20mm/1.8 S en een 24-200mm/4-6.3S met ingebouwde stabilisatie. De 20 mm/1.8S is de breedste groothoek in de het Z-objectieven programma, en de 24-200mm/4-6.3 heeft het grootste brandpuntbereik van bestaande Z-serie zoomlenzen.

Lees verder →

Leica heeft een firmware-update voor zijn Q2 uitgebracht die een aantal functies aan de compactcamera toevoegt en verbetert. Firmwareversie 2.0 voor de Leica Q2 omvat bijna elk facet van de camera, van opnamemodi tot mobiele overdrachtssnelheden.

Lees verder →

Fujifilm X100V

05-02-2020

De X100V, de vijfde versie van de X100-serie is een serieuze upgrade ten opzichte van de eerdere modellen en beschikt over een nieuw ontworpen 23mm/2.0 lens, een sterk verbeterde elektronische zoeker, weather resistance en een nieuw kantelbaar LCD-scherm. Met de nieuwste generatie X-Trans CMOS 4-sensor en X-Processor 4 biedt de Fujifilm met de X100V een gebruiksvriendelijke en geavanceerde camera die ongelooflijke beeldkwaliteit biedt bij het maken van foto's en video.

Lees verder →

Fujifilm presenteert haar nieuwste en lichtsterke ‘all-round’ zoomobjectief voor de GFX middenformaatcamera’s: de “FUJINON GF45-100mmF4 R LM OIS WR”. Dit nieuwe zoomobjectief wordt toegevoegd aan de sterke line-up van G-Mount objectieven voor het GFX grootformaat*1 camerasysteem en beschikt over een veelzijdige zoomrange van maar liefst 45mm tot 100mm (een beeldhoek vergelijkbaar met 36mm tot 79mm in vergelijk tot kleinbeeldcamera’s).

Lees verder →

Gelijktijdig met de introductie van de X-T200 kondigt Fujifilm een nieuw voordelig prime-objectief aan: het nieuwe FUJINON XC35mm/2.0 objectief. 

Lees verder →

FUJIFILM X-T200

23-01-2020

FUJIFILM introduceert de X-T200, een systeemcamera met diverse professionele functies die door alle content makers en ongeacht hun kennisniveau van jong tot oud eenvoudig te bedienen is.
Zo is de FUJIFILM X-T200 bijvoorbeeld niet alleen licht van gewicht, maar beschikt hij ook over een geheel nieuw ontworpen elektronische zoeker en is hij uiteraard voorzien van een zeer snel gezicht- en oogdetectie autofocus systeem.

Lees verder →

Nikon D780

08-01-2020

De aankondiging van de nieuwe D780 van Nikon toont aan dat Nikon nog steeds toekomst ziet in digitale reflexcamera’s en deze blijft verbeteren. De opvolger van de D750 (waarvan Nikon zegt dat het de meest verkochte full-frame camera is) biedt eigenschappen van de Z6 spiegelloze camera, aangevuld met enkele functies van de D5.

Lees verder →

De nieuwe Nikkor Z 70-200mm F2.8 VR S van Nikon is de eerste full-frame telezoom voor de camera’s met Z-vatting. De lens heeft ingebouwde vibratiereductie - die werkt samen met het interne stabilisatiesysteem van de Z6 en Z7 - en kan trillingen tot 5 stops verminderen.

Lees verder →

Canon 1DX mark III

07-01-2020

Canon EOS-1DX Mark III: een nieuwe sensor, Dual Pixel AF en 5,5K Raw-video

Gezien de vier jaar sinds de introductie van de 1D X Mark II, is het geen verrassing dat de Mark III belangrijke upgrades heeft. Het begint met een nieuwe 20MP full-frame CMOS-sensor die een 'high-detail' low-pass filter gebruikt, plus de nieuwe Digic X-processor. De Digic X verhoogt de beeldverwerkingssnelheid 3x vergeleken met de Mark II, en de Dual Pixel AF-verwerking 380 keer. Er is nu ook een speciale Digic 8-processor voor autofocus en lichtmeting door de zoeker.

Lees verder →

Leica SL2

06-11-2019

De Leica SL2 is een full-frame camera met interne stabilisatie, snelle burst-opnamen en krachtige videofuncties

De Leica SL2 is een belangrijke update van de originele full-frame spiegelloze camera, de SL, die vier jaar geleden werd geïntroduceerd. Het ontwerp van de SL2 wijkt niet veel af van het origineel, hoewel de harde randen zijn verzacht, de grip is verfijnd en een nieuwe interface met drie knoppen achterop is vergelijkbaar met die van de Q2. De mechanische kwaliteit en weersafdichtingen zijn verbeterd waardoor de SL2 een IP54-rating heeft behaald.

Lees verder →

Panasonic heeft de Lumix S Pro 16-35mm/4.0 aangekondigd, een compacte groothoekzoom voor zijn full-frame L-montagesysteem. De lens zal begin volgend jaar te koop zijn.

Lees verder →

Sony A9 II

03-10-2019

Sony heeft de α9 II (model ILCE-9M2) aangekondigd. Het nieuwste model uit de α-lijn full-
framecamera's met verwisselbare lenzen is speciaal ontwikkeld voor professionele sportfotografen
en fotojournalisten. De α9 II camera biedt nieuwe functionaliteit op basis van feedback van
professionals.

Lees verder →

Het nieuwe LS 600d prototype LED-licht van Aputure biedt een vermogen van 600W. Aputure heeft tijdens het weekend op IBC 2019 een prototype-versie van zijn aanstaande LS 600d LED-licht onthuld, waarmee een model met een uitzonderlijk hoge output van 600W wordt geïntroduceerd.

Lees verder →