Nieuws

Sigma heeft een nieuwe 18-50 mm F2.8 DC DN-zoomlens aangekondigd in de Contemporary-reeks lenzen. De APS-C lens biedt een lichtsterk alternatief voor de standaard kit-zoomlenzen en zal beschikbaar zijn voor de Sony E en Leica/Panasonic/Sigma L-mount.

Lees verder →

De nieuwe Alpha 7 IV biedt geëvolueerde videotechnologie met geavanceerde autofocus en verbeterde bediening en verbeterde workflow. Bij de productie van dit  nieuwe model is gebruik gemaakt van Sony's originele gerecyclede plastic SORPLAS™ voor de camerabody. Dankzij een nieuw ontwikkelde 33 MP full-frame back-illuminated Exmor R™ CMOS-beeldsensor, wordt een superieure beeldkwaliteit en een breed ISO-gevoeligheidsbereik bereikt, uitbreidbaar tot ISO 50 - 204.800. Het dynamisch bereik omvat 15 stops.

Lees verder →

Sony heeft de FE 70-200mm F2.8 GM OSS II lens aangekondigd, een opnieuw ontworpen opvolger voor één van de belangrijkste professionele lenzen in het E-mount programma. De Mark II is gebouwd rond twee paar XD 'Extreme Dynamic' lineaire motoren die de twee focusgroepen aandrijven, in plaats van de combinatie van lineaire motor en ringmotor die in de oudere versie werd gebruikt. De scherpstelling is hierdoor tot vier keer sneller.

Lees verder →

De Panasonic Lumix BS1H is een compacte doosvormige modulaire videocamera gebouwd rond dezelfde componenten als de S1H full-frame spiegelloze camera. Als zodanig biedt hij 6K-opname met open poort, 5.9K 16:9-opname, anamorfe ondersteuning en Raw-uitvoer naar Atomos- of Blackmagic-recorders. Evenals de eerder geïntroduceerde Micro Four Thirds BGH1 heeft de camera geen scherm, maar is uitgerust met HDMI-, SDI-, Ethernet- of Wi-Fi-communicatie voor verbinding met een monitor. De BS1H heeft een aantal aanpasbare knoppen op de body en alle menu's kunnen worden bediend vanaf een computer of smartphone-app.

Lees verder →

Canon heeft een twee nieuwe RF-lenzen in de lagere prijsklasse aangekondigd - een 100-400mm telezoomlens en een 16mm groothoeklens.

Lees verder →

Profoto heeft de B10X en de B10X Plus aangekondigd, nieuwe lichtbronnen voor foto en video. 

De B10X en de B10X Plus zijn allebei multifunctioneel inzetbaar. Zowel voor video- als fotografie leveren ze flitslicht of continue LED-licht. Vergeleken met de B10-modellen hebben de B10X en B10X Plus een met 30% verhoogde maximale continue lichtopbrengst tot 3250 lumen. Beide modellen hebben ook een snellere herstelsnelheid in vergelijking met hun voorgangers.

Lees verder →

Ricoh GR IIIx

09-09-2021

Ricoh Imaging heeft de GR IIIx aangekondigd, een nieuwe compactcamera gebaseerd op de populaire GR III, met een 26 mm (40mm full-frame equivalent) F2.8-lens en andere verbeteringen.

De GR IIIx heeft een 24-megapixel APS-C-beeldsensor (6.000 x 4.000 pixels) met sensor-shift drie-assige beeldstabilisatie (vier stops) en een verbeterde GR Engine 6-beeldprocessor. De sensor is in staat om 14-bits Raw-beelden vast te leggen, biedt een maximale gevoeligheid van 102.400 ISO en beschikt over een anti-aliasingfiltersimulator met instellingen voor 'Uit', 'Laag' en 'Hoog'. De GR IIIx maakt Full HD (1920 x 1080 pixels) video- opnames met maximaal 60 frames per seconde in H.264.

Lees verder →

Canon heeft nieuwe Firmware voor de Canon Cinema EOS C500 Mark II, C300 Mark III, C70 en de EF-EOS R 0.71x Mount Adapter beschikbaar om te downloaden.

Lees verder →

Nikon heeft officieel de Z fc geïntroduceerd, een 21 MP APS-C-formaat spiegelloze camera in de stijl van hun klassieke FM- en FE-film-spiegelreflexcamera's, maar die gebruikmaakt van de huidige Z-lensvatting.

De Z fc deelt veel componenten met het bestaande Z50-model, waaronder de CMOS-sensor en Expeed 6-processor, maar voegt een volledig beweegbaar display toe, een USB-C-aansluiting die zowel opladen van de accu als directe voeding mogelijk maakt, en een traditionele gebruikersinterface op basis van het gebruik van speciale draaiknoppen voor de belangrijkste belichtingsinstellingen. De Z fc biedt ook fulltime eye-autofocus bij het opnemen van video, evenals de mogelijkheid om firmware-updates van een smartphone te ontvangen.

Lees verder →

Rode Wireless Go II

24-02-2021

Rode heeft de Wireless Go II aangekondigd, een nieuw draadloze twee-kanaals microfoon-opnamesysteem. Het nieuwe systeem heeft hetzelfde uiterlijk als zijn Wireless Go-voorganger, maar voegt de mogelijkheid toe om twee geluidsbronnen tegelijk op te nemen, en mogelijkheid om opnames op te slaan in de ontvanger. In tegenstelling tot de originele Rode Wireless Go, die met slechts één zender en één ontvanger werd geleverd, bestaat de Wireless Go II-kit geleverd uit drie onderdelen: twee zenders en één twee-kanaals ontvanger

Lees verder →