Nieuws

Sony kondigt de nieuwste toevoeging aan het assortiment full-frame E-mount objectieven aan: de FE 16-25mm/2.8 G. Deze groothoekzoomlens beschikt over een lichtsterkte van F2.8 over het gehele zoombereik. Verder combineert deze lens een superieure beeldkwaliteit met een compact en lichtgewicht ontwerp, waardoor de lens gemakkelijk mee te nemen is.

Het nieuwe objectief biedt hoge-resolutie, prachtige bokeh en snelle, zeer nauwkeurige, fast-tracking AF (autofocus), met een gewicht van 409 g. De FE 16-25mm/2.8 G beschikt over dezelfde filterdiameter, bedienbaarheid en ongeveer hetzelfde formaat en gewicht als de FE 24-50mm/2.8 G die in februari 2024 werd aangekondigd. De FE 16-25mm/2.8 G is inzetbaar bij uiteenlopende onderwerpen, zoals astrofotografie, landschapsfotografie, architectuur fotografie, portret fotografie en algemene snapshots.

Lees verder →

Panasonic heeft een belangrijke firmware-update aangekondigd voor de spiegelloze full-frame camera's
LUMIX S5II en S5IIX. De update verbetert de opnamemogelijkheden en de functionaliteit voor het delen van
zowel foto- als video-opnames.

Lees verder →

Deze super lichte en compacte high-end APS-C 24MP sensor camera’s zijn ontworpen met de veelgeprezen RICOH GRIII (28mm/ f2.8) en RICOH GRIIIx (40mm/ f2.8) als basismodellen en zijn voorzien van een door RICOH nieuw ontwikkelde ingebouwde HDF (Highlight Diffusion Filter) welke snel aan of uitgezet kan worden.

Lees verder →

Sony heeft belangrijke firmware-updates aangekondigd voor vier full-frame camera's, waardoor veel functies aan de nieuwste normen voldoen en C2PA-authenticiteitsverificatiemogelijkheden worden toegevoegd. Deze mogelijkheid zal echter in eerste instantie niet voor alle gebruikers toegankelijk zijn.

Lees verder →

Nikon heeft de Nikkor Z 28-400mm/4-8 VR aangekondigd, een superzoomlens met een zoombereik van 14,2x. De lens is ontworpen om aan de behoeften van zowel foto- als videogebruikers te voldoen.
De 28-400mm/4-8 bestaat uit 21 lenselementen in 15 groepen, waaronder drie asferische en vier ED-lenselementen, met negen diafragmabladen. Het heeft een korte focusafstand van 0,2m bij 28 mm en 1,2m bij 400 mm en een maximale reproductieverhouding van 0,35x bij 28 mm.

Lees verder →

Sigma 50mm/1.2 DG DN Art
Sigma heeft de 50mm/1.2 DG DN Art aangekondigd voor Sony E-mount en L-mount camera's. De lens is ontworpen om de allerkleinste details weer te geven, zelfs bij maximaal geopend diafragma. Het objectief bestaat uit 17 elementen, waarvan er vier asferisch zijn, in 12 groepen en heeft dertien afgeronde diafragmabladen.

Lees verder →

Sony heeft een compacte FE 24-50mm/2.8G-lens aangekondigd voor de full-frame Alpha camera's. Met een gewicht van slechts 440 gram en een behuizing van 92mm biedt Sony hiermee een compacte en lichte lens die de meest populaire brandpuntsafstanden voor dagelijkse opnamen afdekt.

Lees verder →

Panasonic heeft een nieuwe compacte en lichte zoomlens met een groot zoombereik voor S-serie camera's geïntroduceerd: de Lumix S 28-200mm/4-7.1 Macro OIS. Deze lens met L-vatting is slechts 9,3cm lang en weegt 413gram.

Lees verder →

Sigma heeft op CP+ in Japan een 15mm/1.4 DG DN "Art" diagonale fisheye-lens aangekondigd. De lens is zeer geschikt voor astrofotografie, met een gezichtsveld van 180 graden, een knop voor handmatige scherpstelling en ondersteuning voor lensverwarming. Sigma heeft op CP+ in Japan tevens een 500mm/5.6 DG DN OS "Sports"aangekondigd. Ondanks dat bereik is de lens relatief compact en licht. Hij is 234mm lang en weegt 1,4kg. Hij zal beschikbaar zijn voor Sony E-mount en camera's met L-mount.

Lees verder →