Nieuws

NIKON Z8

15-05-2023

Nikon heeft de langverwachte Z8 aangekondigd, en wat een camera is het geworden, een soort Z9 meets D850! De camera kan bijna alles wat de Z9 kan in een behuizing die 30% kleiner is. Een 45,7 megapixel stacked CMOS sensor die 20 beelden per seconde kan schieten en 8K/60P kan filmen in Nikon N-Raw, wat heb je nog meer nodig.

Lees verder →

De RF 100-300mm/2.8L IS USM is Canon's nieuwste compacte, lichtsterke zoomlens met hoge scherpstelsnelheid, scherpte en de prestaties van een prime lens en de veelzijdigheid van een zoomlens. Daarnaast biedt deze lens een diafragma 2.8 over het gehele zoombereik, nieuwe gecoate interne lenselementen, een 5.5-stops Image Stabilizer en de weerbestendigheid van de L-serie.

Lees verder →

Nikon introduceert het eerste objectief met powerzoom voor de Z-serie: het ultragroothoekzoomobjectief Nikkor Z DX 12-28mm/3.5-5.6 PZ VR. Dit objectief voor DX-formaat-camera's (Nikon Z30, Z50 en Zf) met powerzoomfunctie is compact, en geoptimaliseerd voor video, maar presteert ook fantastisch bij het maken van stills. Dankzij het veelzijdige zoombereik is dit objectief perfect voor gebruikers van een DX-camera die een licht zoomobjectief zoeken dat compact genoeg is om mee te vloggen.
Dit objectief met powerzoom en groothoekbereik van 12-28 mm is perfect voor vloggers, filmmakers en fotografen. Met de powerzoomfunctie kun je de zoom op afstand bedienen, wat ideaal is voor het filmen van eigen vlogs of bij gebruik van een gimbal.

Lees verder →

RØDE introduceert de Wireless ME, een ultracompact draadloos microfoonsysteem dat het vastleggen van audio eenvoudiger dan ooit maakt. Bestaande uit een enkele zender en ontvanger, die binnen enkele seconden automatisch koppelen. Het eenvoudige clip-and-go-ontwerp maakt het mogelijk om in een mum van tijd kristalheldere audio op te nemen. Net als de vorige Wireless GO-units is de zender voorzien van een microfoon van uitzendkwaliteit. Nieuw is dat de ontvanger van de Wireless ME ook is voorzien van een ingebouwde "ME"-microfoon waarmee gelijktijdig van zowel voor als achter de camera kan worden opgenomen.

Lees verder →

Nieuwe Sigma lenzen

04-04-2023

Sigma heeft een aantal nieuwe lenzen aangekondigd in Sony E-mount en L-mount: Een 17mm/4.0 DG DN en een 50mm/2.0 DG DN objectief voor camera's met full-frame sensor en een 23mm/1.4 DC DN objectief voor camera's met een APS-C formaat sensor.

Sigma heeft eveneens drie objectieven met Nikon Z-mount aangekondigd voor camera's met APS-C sensor.

Lees verder →

Canon EOS R5 Firmware update v1.8.1
Canon heeft een belangrijke nieuwe firmware-update uitgebracht voor gebruikers van de EOS R5-systeemcamera’s. Deze update biedt nieuwe functies, verbeterde functionaliteit en kleine verbeteringen. De belangrijkste nieuwe functie is IBIS Hight Resolution shot, waardoor met gebruik van het ingebouwde IS-systeem opnames tot 400MP te maken zijn.

Canon's populaire MFT-app is ook geüpdatet. Met de app kun je grote aantallen beelden snel uploaden naar FTP/FTPS/SFTP-servers via 5G-lijnen op mobiele apparaten.

Lees verder →

Canon EOS R3 Firmware-update v1.4.0
Canon heeft een belangrijke nieuwe firmware-update uitgebracht voor gebruikers van de EOS R3 systeemcamera. Deze update biedt nieuwe functies, verbeterde functionaliteit en kleine verbeteringen. Canon's populaire MFT-app is ook geüpdatet. Met de app kun je grote aantallen beelden snel uploaden naar FTP/FTPS/SFTP-servers via 5G-lijnen op mobiele apparaten.

Lees verder →

Sony ZV-E1 camera

29-03-2023

De Sony ZV-E1 is de nieuwste camera, die voornamelijk voor vloggen is bedoeld, maar die high-end en full-frame kwaliteit biedt. Het is een camera met de geavanceerde selfie-microfoons en face-the-camera-benadering van de bestaande ZV-modellen, maar met veel van dezelfde interne techniek als de a7S III en FX3. De ZV-E1 heeft dezelfde 12MP-sensor als de a7S III en FX3. Door het gebruik van deze sensor kan de ZV-E1 UHD 4K-video leveren met maximaal 60p zonder crop. Dit 3840 pixel brede beeldmateriaal is genomen uit een 4,2K pixelgebied. Dit houdt in dat elke modus in zekere mate naar 4K is opgeschaald. Er zijn meerdere van dergelijke modi op de ZV-E1.

Lees verder →

Sennheiser introduceert de Profile USB, een nieuwe USB-microfoon die gericht is op streaming, podcasts en het creëren van social media content. Deze via USB-C-gevoede microfoon heeft cardioïde condensatorcapsule biedt een goede geluidskwaliteit en een eenvoudige, overzichtelijke bediening.

Lees verder →

Leica SL 100-400 mm en SL 1.4x teleconverter voor het SL-Systeem

Leica introduceert de nieuwe Leica Vario-Elmar-SL 100-400mm/5-6.3 telezoom en de nieuwe Leica Extender L 1.4x. Deze combinatie biedt extra vrijheid en flexibiliteit van fotografie en videografie met het Leica SL-Systeem.

Lees verder →

Røde introduceert de NT1 5th generation grootmembraam microfoon. Zoals de naam al suggereert is dit de vijfde versie van de microfoon waarmee de Australische fabrikant o.a. zo succesvol is geworden. In 1991 vormde eerste NT1 een prijsdoorbraak in een markt die tot dan werd beheerst door prijzige microfoons van Duitse- en Oostenrijkse makelij. Je treft de NT1 vooral in studio's aan voor de opname van zang, spraak en diverse muziekinstrumenten met studio/broadcastkwaliteit.

De NT1 5th Generation kan worden aangesloten op een audio-interface of mixer via XLR of rechtstreeks op een computer via USB voor plug-and-play-opnamen van studiokwaliteit. Dat maakt de NT 5th uitermate geschikt is voor makers van podcast of streaming audio en -video die op zoek zijn naar de hoogste geluidskwaliteit.

Lees verder →

Nikon heeft een nieuwe Nikkor Z-mount 17-28mm f/2.8 lens met constante lichtsterkte aangekondigd als de nieuwste toevoeging aan hun serie van Z-mount lenzen. De lens heeft een ultra wijde beeldhoek, een aangenaam bokeh en verbeterde prestaties bij weinig licht.

Lees verder →

Panasonic heeft de release aangekondigd van een nieuwe 18mm/1.8 L-mount lens voor zijn LUMIX S-serie camerasysteem. Deze lens vormt de vijfde F1.8 L-mount primelens van Panasonic en biedt de wijdste beeldhoek van de serie, die tevens bestaat uit een 24mm, 35mm, 50mm en 85mm F1.8 lens.

Lees verder →

Fujifilm heeft de X-H2S aangekondigd, een high-end stills/video APS-C systeemcamera. Deze is gebouwd rond een gestabiliseerde 26MP CMOS-sensor waarmee hij opnamen kan maken met maximaal 40 frames per seconde met volledige AF. De X-H2S kan ook 4K-video opnemen tot 120p in een breed scala aan codecs.

De X-H2S gebruikt zijn snel uitleesbare sensor en de nieuwe X-Processor 5-chip om AF met onderwerpherkenning (mensen, dieren, treinen, vliegtuigen, motoren, auto's en vogels) en geavanceerdere AF-tracking toe te voegen, zelfs als de onderwerpdetectie is uitgeschakeld. Dit wordt gecombineerd met de mogelijkheid om opnamen te maken met maximaal 40 fps en een buffer die tot 184 JPEG- of 175 Raw-bestanden met deze hoogste snelheid mogelijk maakt, en meer dan 1000 JPEG's of 400 Raw-afbeeldingen met 15 fps met behulp van de mechanische sluiter.

Lees verder →

Fujifilm heeft de lancering aangekondigd van de XF 18-120 mm F4 LM PZ WR-lens, een powerzoomlens die een groot zoombereik biedt bij een constante lichtsterkte. Deze lens is ontworpen voor hybride beeldmakers die werken met zowel fotografie als video, en het is de eerste lens die is ontworpen in samenwerking tussen FUJINON Optics en FUJIFILM X Series-ingenieurs.

De 18–120 mm F4-lens heeft een zoombereik van 27–183 mm in full-frame equivalent, waardoor het een 6x optische zoomlens is met krachtige zoomfunctionaliteit met een maximale vergrotingsfactor van x0,2. De lens is opgebouwd uit 15 elementen in 12 groepen, waaronder drie asferische elementen en drie extra-low dispersion (ED) elementen.

Lees verder →