Nieuws

Sony heeft de FE 24-70 mm F2.8 GM II aangekondigd. Deze zoomlens van de tweede generatie is de kleinste en lichtste F2.8 G Master-lens in het Sony assortiment en heeft een aantal vernieuweingen ten opzichte van zijn voorganger.

Lees verder →

Manfrotto MOVE is een quick-release systeem dat gebruikt wordt tussen statief en foto/videokop om in snel tempo de kop te kunnen plaatsen op het statief en los te maken van het statief. Dat kan ontzettend handig zijn bij het gebruik van één statief en te wisselen van foto- naar videokop of tussen het wisselen van één videokop van statief naar slider of gimbal. Doordat de kop er niet steeds op- en afgeschroefd hoeft te worden, wordt er veel tijd bespaard en kan de kop snel van de ene naar de andere opstelling worden verplaatst.

Lees verder →

Nikon heeft een nieuwe Nikkor Z 800mm F6.3 VR aangekondigd, een compacte supertelelens die ongeveer 48% lichter en 16% korter is dan de Nikon F-versie dankzij de toepassing van een Phase Fresnel (PF) element.

De nieuwe lens is opgebouwd uit 22 elementen in 14 groepen, waaronder één PF-element drie extra-low dispersion (ED) elementen en één Short-wavelength Refractive (SR) element. Hij heeft een afgeronde diafragma met negen lamellen, is voorzien van een fluorcoating op het voorste element en heeft een minimale scherpstelafstand van vijf meter.

Lees verder →

Sony heeft de FE 16–35mm/4.0G  PZ-lens aangekondigd, een krachtige zoomlens die is ontworpen voor hun die zowel foto's als video maken, maar met een sterke nadruk op bruikbaarheid voor video. Het is de tweede powerzoomlens voor full-frame camera's en de eerste die zowel autofocus als zoom aanstuurt met behulp van lineaire motoren. Het kleine, lichte ontwerp met interne zoom en focus maakt dat hij kan worden gebruikt op een reeks gimbals.

Lees verder →

Zoom F8n Pro fieldrecorder
Zoom introduceert een nieuwe 8-kanaals fieldrecorder waarmee audio-opnames tot 32bit/192Khz kunnen worden opgenomen. 

Opname van de volgende generatie.
De F8n Pro maakt gebruik van twee A/D-omzetterfasen en een professionele voorversterker om het audiomateriaal in de hoogste kwaliteit op te nemen - zonder dat u zelfs de versterking aan hoeft te passen! De F8n Pro neemt op in BWF-compatibel WAV-formaat met een resolutie van max. 32-bit bij samplefrequenties tot 192 kHz.

Lees verder →

Canon kondigt twee nieuwe RF-lenzen aan: de Canon RF 800mm/5.6 L IS USM , en de RF-lens met de langste brandpuntsafstand tot nu toe, de RF 1200mm/8 L IS USM. Beide supertelelenzen met vaste brandpuntsafstand zijn vrij licht in gewicht en delen veel van dezelfde functies zoals Super Spectra Coating (SSC) en Air Sphere Coating (ASC) om nevenbeelden en overstraling te minimaliseren en ze zijn te gebruiken met zowel de RF1.4x- en RF2x-extenders en een aanpasbare elektronische scherpstelring met handmatige scherpstelling tijdens Servo AF.

Lees verder →

Gelijk met de introductie van de Panasonic Lumix GH6 heeft Atomos aangekondigd dat de Ninja V en Ninja V+ recorders, vanaf de volgende firmwareversie van de GH6, ongekende mogelijkheden gaan bieden.

De Atomos NINJA V en NINJA V+ laten zich uitstekend combineren met de nieuwe Panasonic GH6 camera. Met de NINJA V+ wordt de Panasonic LUMIX GH6 een krachtige tool waarmee opnames mogelijk zijn tot 4K DCI ProRes RAW met 120 fps!

Lees verder →

Panasonic Lumix GH6

22-02-2022

Panasonic heeft de Lumix DC-GH6 aangekondigd, een nieuwe vooral op video gerichte Micro Four Thirds hybride camera met een nieuwe sensor, een verbeterde beeldprocessor, verbeterde in-body beeldstabilisatie en meer.

Het hart van de GH6 is een nieuwe 25,2 MP CMOS-sensor die 14 frames per seconde (fps) kan vastleggen in AF-S-modus en intern 5,7K/30p-video kan opnemen in Apple ProRes 422 HQ, een primeur voor een Lumix-camera. Wanneer de resolutie wordt verlaagd naar 4K, kan de GH6 10-bits 4:2:2-video opnemen tot DCI 4K/60p, 10-bits 4:2:0-video tot 4K/120p en FHD-videotops uit op 1080/240p. Opnemen met variabele framesnelheid wordt ondersteund tot 1080/300p.

Lees verder →

Zoom introduceert de F3, een compacte fieldrecorder die kan opnemen in 32-bit float-recording tot 192 kHz. Bij buitenopnamen en op de set zijn er vaak snel wisselende geluidsniveaus. De F3 past zich aan elke scène aan, zonder dat u het toestel telkens opnieuw hoeft in te stellen en zonder zorgen voor clipping. Bij de nabewerking kunt u altijd met de opname werken, hoe extreem stil of luid de niveaus ook waren. Dankzij de dual A/D-converter en de ruisarme voorversterkers, eerder toegepast in de F-6 en F8n recorders, zorgt de F3 altijd voor opnamen van hoge kwaliteit, ongeacht de omgeving of de situatie.

Lees verder →

Sigma heeft een nieuwe 18-50 mm F2.8 DC DN-zoomlens aangekondigd in de Contemporary-reeks lenzen. De APS-C lens biedt een lichtsterk alternatief voor de standaard kit-zoomlenzen en zal beschikbaar zijn voor de Sony E en Leica/Panasonic/Sigma L-mount.

Lees verder →

De nieuwe Alpha 7 IV biedt geëvolueerde videotechnologie met geavanceerde autofocus en verbeterde bediening en verbeterde workflow. Bij de productie van dit  nieuwe model is gebruik gemaakt van Sony's originele gerecyclede plastic SORPLAS™ voor de camerabody. Dankzij een nieuw ontwikkelde 33 MP full-frame back-illuminated Exmor R™ CMOS-beeldsensor, wordt een superieure beeldkwaliteit en een breed ISO-gevoeligheidsbereik bereikt, uitbreidbaar tot ISO 50 - 204.800. Het dynamisch bereik omvat 15 stops.

Lees verder →

Canon heeft nieuwe Firmware voor de Canon Cinema EOS C500 Mark II, C300 Mark III, C70 en de EF-EOS R 0.71x Mount Adapter beschikbaar om te downloaden.

Lees verder →