Nieuws

Sigma heeft een 150-600 F5-6.3 DG DN OS 'Sports'-lens aangekondigd voor full-frame, die geleverd gaat worden met Sony E- of Leica L-mount.

Deze superzoomlens bestaat uit 25 elementen in 15 groepen, waaronder 4 'FLD' (low dispersion glass vergelijkbaar met fluoriet) en 2 'SLD' (special low dispersion) elementen, evenals een 'Super Multi-Layer coating' die de overstraling en nevenbeelden. De focuselementen worden aangedreven door een stappenmotor. De ingebouwde optische beeldstabilisator kan trillingen tot wel vier stops verminderen.

Lees verder →

Sony heeft de ZV-E10 aangekondigd, de eerste camera uit de Alpha-serie gericht op vloggers. Het is grotendeels gebaseerd op Sony's instapmodel APS-C-camera, de a6100, en bevat veel van de opvallende kenmerken van die camera, zoals Sony's realtime autofocus. Het voegt echter verschillende wijzigingen toe die speciaal zijn ontworpen voor vloggen. Het enorme assortiment aan E-mount-lenzen van Sony biedt de gebruiker de keuze van de perfecte lens afhankelijk van diens creatieve visie.

De ZV-E10 heeft een 24,2-megapixel APS-C Exmor CMOS-sensor en een BIONZ X-beeldprocessor. Hij is verder uitgerust met de innovatieve vloggingfuncties van de populaire ZV-1 camera, zoals:

Lees verder →

Canon ondersteunt filmmakers met nieuwe firmware-updates voor haar professionele camera’s.

Canon Europe kondigt vandaag nieuwe firmware-updates aan voor de EOS R6 (firmware v1.4) en EOS-1D X Mark III (firmware v1.5). De firmware-updates zijn een reactie op feedback van gebruikers en maken van elke camera een powerhouse voor professionele videoproducties.

Lees verder →

Panasonic heeft de Leica DG Vario-Summilux 25-50mm/1.7 ASPH aangekondigd, een lichtsterke korte telezoom voor het Micro Four Thirds-systeem.

De 25-50 mm bedoeld is om naast de bestaande 10-25 mm/1.7-zoomlens gebruikt te worden, waardoor een hoge lichtsterkte wordt gecombineerd met een aantrekkelijk zoombereik van 50-100 mm (35mm eq.). De afmetingen van de lens en de positie van de bedieningsringen komen overeen met die van de reeds eerder gepresenteerde 10-25mm.

Lees verder →

Nikon heeft officieel de Z fc geïntroduceerd, een 21 MP APS-C-formaat spiegelloze camera in de stijl van hun klassieke FM- en FE-film-spiegelreflexcamera's, maar die gebruikmaakt van de huidige Z-lensvatting.

De Z fc deelt veel componenten met het bestaande Z50-model, waaronder de CMOS-sensor en Expeed 6-processor, maar voegt een volledig beweegbaar display toe, een USB-C-aansluiting die zowel opladen van de accu als directe voeding mogelijk maakt, en een traditionele gebruikersinterface op basis van het gebruik van speciale draaiknoppen voor de belangrijkste belichtingsinstellingen. De Z fc biedt ook fulltime eye-autofocus bij het opnemen van video, evenals de mogelijkheid om firmware-updates van een smartphone te ontvangen.

Lees verder →

Canon heeft de RF 14-35mm/4 L IS USM aangekondigd, een goedkopere groothoeklens naast de huidige RF 15-35mm/2.8, met een aantrekkelijk bereik in de groothoekzoom lensklasse.

Lees verder →

Nikon heeft zijn assortiment Nikkor Z-lenzen uitgebreid met twee nieuwe toevoegingen: de Nikkor Z MC 105 mm/2.8 VR S en de Nikkor Z MC 50 mm/2.8. Deze nieuwe macrolenzen  zijn de eerste native Nikon-lenzen met Z-vatting die gebruikers een reproductieverhouding van 1:1 bieden.

Lees verder →

Canon heeft aanvullende details vrijgegeven over de reeds aangekondigde EOS R3-systeemcamera, die tegen het einde van het jaar leverbaar wordt. De Canon EOS R3 zal o.a. 30 fps Raw-bursts opnemen, met oversampled 4K en 8-stops IS.

Lees verder →

Panasonic heeft een Lumix S 50mm/1.8 lens voor L-mount aangekondigd. Deze compacte lens heeft tal van speciale glaselementen, een lineaire focusmotor, weerbestendige afdichting en weegt slechts 300 gram.

Lees verder →

Panasonic heeft de Lumix DC-GH5II (GH5M2) aangekondigd, een bijgewerkte versie van hun op de videofilmer gerichte Micro Four Thirds-camera. De verbeteringen betreffen voornamelijk de introductie van een nieuwere processor, die de videospecificaties verbetert, de autofocusprestaties verbetert en de nieuwste menu's en interfaceverbeteringen biedt en toekomstige firmware-updates mogelijk maakt.

Lees verder →

Panasonic heeft de ontwikkeling aangekondigd van een nieuwe mirrorless systeemcamera van de volgende generatie: de Lumix DC-GH6. Er zijn op dit moment weinig details bekendgemaakt, maar het volgende is bekend gemaakt:

Lees verder →

Leica breidt het assortiment Leica SL-objectieven uit met een breed inzetbaar zoomobjectief. De Leica Vario-Elmarit-SL 24-70/2.8 ASPH is met zijn groot zoombereik en constante hoge lichtsterkte van 2.8 universeel inzetbaar. Dankzij de uitstekende prijs/prestatieverhouding is het ook een perfecte gelegenheid voor een instap of upgrade naar het Leica SL-Systeem.

Lees verder →

Rode Wireless Go II

24-02-2021

Rode heeft de Wireless Go II aangekondigd, een nieuw draadloze twee-kanaals microfoon-opnamesysteem. Het nieuwe systeem heeft hetzelfde uiterlijk als zijn Wireless Go-voorganger, maar voegt de mogelijkheid toe om twee geluidsbronnen tegelijk op te nemen, en mogelijkheid om opnames op te slaan in de ontvanger. In tegenstelling tot de originele Rode Wireless Go, die met slechts één zender en één ontvanger werd geleverd, bestaat de Wireless Go II-kit geleverd uit drie onderdelen: twee zenders en één twee-kanaals ontvanger

Lees verder →

Sony heeft twee nieuwe APS-C-lenzen aangekondigd: de E 16-55mm/2.8 G en E 70-350mm/4.5-6.3 G OSS. Beide lenzen bieden stof- en weersafdichtingen en maken gebruik van lineaire XD-motoren - een primeur voor de APS-C-lensopstelling van Sony.

Lees verder →