Nieuws

Sony introduceert de FE 20-70mm F4 G met een ultra-wide zoombereik. Dit is een opmerkelijk compact, lichtgewicht full-frame objectief, met een constant 4.0 lichtsterkte over het gehele zoombereik. Daarnaast biedt deze G Lens een indrukwekkende beeldkwaliteit, nauwkeurigheid, tracking AF en een slim ontwerp voor maximale mobiliteit en bedienbaarheid. Dit nieuwe objectief is ontworpen voor een breed scala aan content creators.

Lees verder →

Dankzij de gloednieuwe firmware update ver. 3.00 is de Fujifilm X-H2S camera nu nog krachtiger en sneller wordt, in het bijzonder zijn AF performance. De nieuwe firmware biedt de volgende verbeteringen:

1) Verbeterde functie voor onderwerpdetectie op basis van AI
Sinds de introductie hebben we de AI-gebaseerde onderwerpdetectiefunctie verder verbeterd door middel van deep learning. De twee belangrijkste verbeteringen zijn:

Lees verder →

Sigma heeft een nieuwe 60-600mm/4.5-6.3 DG DN OS | Sports lens aan gekondigd, een telezoomlens met een 10x optische zoom. Met dit veelzijdige objectief voor Sony E-mount en L-mount leg je het beslissende moment altijd haarscherp én zeer gedetailleerd vast.

De SIGMA 60-600mm/4.5-6.3 DG DN OS | Sports is ontworpen voor full-frame systeemcamera’s en levert over zijn gehele bereik zeer hoge optische prestaties.

Lees verder →

Panasonic heeft twee nieuwe systeemcamera’s met L-Mount aangekondigd: de LUMIX S5II en de LUMIX S5IIX. Beide modellen zijn voorzien van een nieuwe 24-megapixel 35mm full-frame CMOS-sensor en beeldprocessor. Het zijn de eerste LUMIX-camera's met een sensor die Hybrid Detection Auto-Focus ondersteunt. De nieuwe processor realiseert een superieure beeldkwaliteit en maakt video-opnames bij een hoge bitsnelheid mogelijk, vergelijkbaar met de LUMIX S1H. 

De LUMIX S5II en S5IIX zijn de eerste LUMIX-camera's met Hybrid Phase Detection Auto-Focus (PDAF). De camera's maken gebruik van een nieuw Phase Hybrid AF-systeem dat PDAF combineert met Contrast Detect AF. Omdat het nieuwe systeem snel en betrouwbaar is en 779-area lichtmeting biedt, kan het onderwerpen detecteren in lastige omstandigheden zoals bij weinig omgevingslicht en tegenlicht. Is er eenmaal scherp gesteld op een onderwerp, dan zal de camera het onderwerp blijven volgen, zelfs als er zich andere bewegende voorwerpen in beeld bevinden. Continuous AF tijdens het zoomen en micro AF-aanpassingen zijn ook mogelijk.

Lees verder →

Panasonic heeftde LUMIX S 14-28mm F4-5.6 Macro aangekondigd, een nieuwe en aantrekkelijk geprijsde ultra-groothoekzoomlens voor het L-Mount-systeem. Met een zoombereik dat de lens geschikt maakt voor alles van weidse landschaps-opnames tot expressieve portretten en macrofunctionaliteit voor close-ups is dit een veelzijdige lens die is ontwikkeld om uitstekend te presteren bij verschillende video- en foto-opnames.

Lees verder →

Canon EOS R6 II

04-11-2022

De Canon EOS R6 II is een 24MP full-frame camera gericht op enthousiaste fotografen en video-shooters. Het ziet er aan de buitenkant misschien identiek uit aan zijn voorganger, maar het krijgt handige nieuwe functies voor foto's en video's, terwijl het een verfijnde opname-ervaring biedt.

In de R6 II is een nieuwe 24,2 MP full-frame sensor toegepast. Deze is ontworpen en geproduceerd door Canon. Het is geen BSI-type, noch een gestapelde sensor, maar is in staat tot burst-snelheden tot 40 fps bij gebruik met elektronische sluiter.

Lees verder →

FUJIFILM X-T5
FUJIFILM introduceert de FUJIFILM X-T5, een digitale systeemcamera die het gemak van een analoge bediening combineert met een ‘back illuminated’ sensor van maar liefst 40.2 Megapixels. Deze “X-Trans CMOS 5 HR-beeldsensor levert in combinatie met de zeer snelle “X-Processor 5” beeldverwerkingsprocessor fantastisch gedetailleerde opnames.

Deze systeemcamera van de vijfde generatie is niet alleen uitgevoerd met een zeer hoge resolutie APS-C sensor, maar beschikt ook over een intern beeldstabilisatie-systeem (IBIS) dat trillingen over vijf verschillende assen tot maar liefst 7 stops  kan compenseren. De X-T5 heeft een behuizing die nóg kleiner en lichter is dan de X-T4.

FUJINON XF30mmF2.8 R LM WR Macro
FUJIFILM introduceert een nieuw 1:1 macro-objectief voor het X-sytsteem: de FUJINON XF30mmF2.8 R LM WR Macro. Dit nieuwe macro-objectief is een standaard objectief met een vaste brandpuntsafstand van 30mm (gelijk aan een beeldhoek van 46mm in vergelijk met het 35mm filmformaat).

Lees verder →

Nikon breidt haar assortiment professionele superteleobjectieven uit met de NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S. Met zijn ingebouwde teleconverter en hoogwaardige AF-prestaties is dit superteleobjectief met vast brandpunt een ideale keuze voor sport- en natuurfotografen.

 Het Silky Swift-scherpstelsysteem zorgt voor een uiterst snelle en ongelooflijk stille autofocus met nauwkeurige onderwerpregistratie en tracking. Nikons anti-reflecterende Meso Amorphous Coat gaat beeldschaduwen en lichtvlekken tegen, zelfs wanneer je opnamen maakt met diverse lichtbronnen in het beeld. De krachtige VR in het objectief biedt tot 5,5 correctiestops voor stabiele opnamen in elke situatie. Daarnaast geven de aanpasbare bedieningselementen je uitzonderlijke operationele veelzijdigheid. Fotografen die meer bereik nodig hebben, kunnen de ingebouwde teleconverter inschakelen zonder hun greep te verplaatsen of hun ogen van het onderwerp af te halen.

Lees verder →

Nikon introduceert de MC-N10 grip met afstandsbediening, een nieuw accessoire voor videografen en filmmakers. Deze lichte en betrouwbare grip is een handig stuk gereedschap voor het comfortabel bedienen van een Z9-, Z7 II- en een Z6 II-systeemcamera.

 Alle belangrijke video-instellingen kunnen worden bediend via vertrouwde knoppen op de MC-N10 grip. De beschikbare functies omvatten zowel dezelfde functies die normaal worden bediend met de knoppen aan de achterkant van de camera, als de instellingen van de instelschijven of Fn-knoppen van de camera. Met de standaardrozet van ARRI kun je snel de positie veranderen en met de klikvrije instelschijven van de grip houd je het stil op de set.

Lees verder →

SIGMA Lensproeverij

03-10-2022

Op vrijdag 21 oktober en zaterdag 22 oktober organiseren wij in samenwerking met Sigma, de Sigma lensproeverij. Altijd al één van de prachtige Sigma objectieven willen uitproberen op uw eigen camera, dan is dit de mogelijkheid.

Lees verder →

Nikon heeft een nieuwe Nikkor Z-mount 17-28mm f/2.8 lens met constante lichtsterkte aangekondigd als de nieuwste toevoeging aan hun serie van Z-mount lenzen. De lens heeft een ultra wijde beeldhoek, een aangenaam bokeh en verbeterde prestaties bij weinig licht.

Lees verder →

Panasonic heeft de release aangekondigd van een nieuwe 18mm/1.8 L-mount lens voor zijn LUMIX S-serie camerasysteem. Deze lens vormt de vijfde F1.8 L-mount primelens van Panasonic en biedt de wijdste beeldhoek van de serie, die tevens bestaat uit een 24mm, 35mm, 50mm en 85mm F1.8 lens.

Lees verder →

Fujifilm heeft de X-H2S aangekondigd, een high-end stills/video APS-C systeemcamera. Deze is gebouwd rond een gestabiliseerde 26MP CMOS-sensor waarmee hij opnamen kan maken met maximaal 40 frames per seconde met volledige AF. De X-H2S kan ook 4K-video opnemen tot 120p in een breed scala aan codecs.

De X-H2S gebruikt zijn snel uitleesbare sensor en de nieuwe X-Processor 5-chip om AF met onderwerpherkenning (mensen, dieren, treinen, vliegtuigen, motoren, auto's en vogels) en geavanceerdere AF-tracking toe te voegen, zelfs als de onderwerpdetectie is uitgeschakeld. Dit wordt gecombineerd met de mogelijkheid om opnamen te maken met maximaal 40 fps en een buffer die tot 184 JPEG- of 175 Raw-bestanden met deze hoogste snelheid mogelijk maakt, en meer dan 1000 JPEG's of 400 Raw-afbeeldingen met 15 fps met behulp van de mechanische sluiter.

Lees verder →

Fujifilm heeft de lancering aangekondigd van de XF 18-120 mm F4 LM PZ WR-lens, een powerzoomlens die een groot zoombereik biedt bij een constante lichtsterkte. Deze lens is ontworpen voor hybride beeldmakers die werken met zowel fotografie als video, en het is de eerste lens die is ontworpen in samenwerking tussen FUJINON Optics en FUJIFILM X Series-ingenieurs.

De 18–120 mm F4-lens heeft een zoombereik van 27–183 mm in full-frame equivalent, waardoor het een 6x optische zoomlens is met krachtige zoomfunctionaliteit met een maximale vergrotingsfactor van x0,2. De lens is opgebouwd uit 15 elementen in 12 groepen, waaronder drie asferische elementen en drie extra-low dispersion (ED) elementen.

Lees verder →