Nieuws

Rode Videmic NTG

20-11-2019

Rode heeft de VideoMic NTG aangekondigd, een nieuwe microfoon, de meest veelzijdige VideoMic ooit.

Zoals de naam al aangeeft, is de VideoMic NTG een ‘hybride microfoon’ die technologie uit Rode’s lijn van NTG-zendmicrofoons neemt en samenvoegt tot een meer compacte VideoMic-
formaatbovenop de Rycote Lyre-ophanging van Rode.

Lees verder →

Leica SL2

06-11-2019

De Leica SL2 is een full-frame camera met interne stabilisatie, snelle burst-opnamen en krachtige videofuncties

De Leica SL2 is een belangrijke update van de originele full-frame spiegelloze camera, de SL, die vier jaar geleden werd geïntroduceerd. Het ontwerp van de SL2 wijkt niet veel af van het origineel, hoewel de harde randen zijn verzacht, de grip is verfijnd en een nieuwe interface met drie knoppen achterop is vergelijkbaar met die van de Q2. De mechanische kwaliteit en weersafdichtingen zijn verbeterd waardoor de SL2 een IP54-rating heeft behaald.

Lees verder →

Sigma heeft de nieuw ontwikkelde 24-70mm/2.8 DG DN 'Art' voor Sony E- en L-mount aangekondigd. De nieuwe lens sluit aan bij de eerder aangekondigde 14-24mm/2.8 DG DN Art als de tweede van Sigma's DN, of 'Digital Native' zoomlenzen die vanaf het begin zijn ontworpen voor full-frame spiegelloos. Nieuw is onder andere de Nano Porous Coating (NPC) die wordt gecombineerd met de multi-laags coating. Dankzij deze coating is het objectief nog minder vatbaar voor invallend licht, zoals tegenlicht.

Lees verder →

Panasonic-firmware voegt nieuwe fucties toe aan GH5, GH5S, G9, S1 en S1R.

Panasonic heeft een reeks firmware-updates aangekondigd voor zijn S1, S1R, GH5, GH5S en G9. Misschien wel het belangrijkste is dat de G9 de meeste videomogelijkheden van de GH5 heeft.

De komende firmware-updates variëren van bugfixes en compatibiliteitsverbeteringen tot de toevoeging van aanzienlijk meer geavanceerde functies dan de camera's die oorspronkelijk werden aangeboden. Alle vijf camera's zijn compatibel gemaakt met Profoto draadloze zenders.

Lees verder →

De nieuwe Lumix S Pro 70-200mm/2.8 van Panasonic biedt tot 7 stops shake-reductie

Panasonic heeft officieel de Lumix S Pro 70-200mm/2.8 aangekondigd voor zijn full-frame L-mountsysteem, en voegt een gestabiliseerde telezoom met snelle diafragma toe aan het lensprogramma.

Lees verder →

Panasonic heeft de Lumix S Pro 16-35mm/4.0 aangekondigd, een compacte groothoekzoom voor zijn full-frame L-montagesysteem. De lens zal begin volgend jaar te koop zijn.

Lees verder →

FUJIFILM introduceert haar nieuwste camera uit de FUJIFILM X-Serie; de FUJIFILM X-Pro3. Een camera die het pure en klassieke gevoel van analoog fotograferen terugbrengt bij de moderne digitale fotograaf. De FUJIFILM X-Pro3 is een moderne digitale systeemcamera die nét even anders is, maar die het hart van de échte fotograaf sneller zal doen laten kloppen. Natuurlijk ontbreekt het deze moderne systeemcamera aan niets, maar zijn uiterlijk is in éérste opzicht wel wat ongebruikelijk. Het lcd-scherm dat we normaal aan de achterzijde direct zien, is bij deze camera in eerste instantie niet direct zichtbaar en dat maakt dat je digitaal kunt fotograferen met een klassiek analoog gevoel.

Lees verder →

Zhiyun WEEBILL-S

17-10-2019

De Zhiyun WEEBILL-S is een compacte 3-assige gimbal voor spiegelloze en DSLR-camera's

Zhiyun, fabrikakant van gimbals, kondigt de 3-assige WEEBILL-S gimbal aan. Ontworpen voor spiegelloze en DSLR-camera's met lenscombinaties, biedt de nieuwe gimbal beeldtransmissie met
ultra lage latentie in 1080p met een gloednieuwe TransMount beeldverzendmodule, terwijl ViaTouch 2.0 uw smartphone laat functioneren als een professionele monitor en multifunctionele
afstandsbediening.

Lees verder →

Olympus E-M5 Mark III

Olympus heeft de OM-D E-M5 Mark III aangekondigd - een compactere camera dan zijn voorganger, die veel technologie bevat die eerder te vinden was in de duurdere E-M1 Mark II.

Om het volume van de camera te verminderen, heeft Olympus verschillende componenten geminiaturiseerd, met name de beeldstabilisator. Ondanks dat hij kleiner is, kan de camera de trilling
op zichzelf nog tot 5,5 stops verminderen en 6,5 stops met een compatibele lens: beide zijn een halve stop beter dan bij zijn voorganger.

Lees verder →

Nikon Z50

10-10-2019

Nikon Z50: mirrorless APS-C camera met Z-mount

Nikon heeft de eerste DX-formaat camera aangekondigd die de Z-lensvatting gebruikt: de Z50. De Z50 beschikt over een 21MP CMOS APS-C-sensor met fasedetectie op de sensor. In tegenstelling tot de Z6 en Z7 heeft de Z50 geen interne beeldstabilisatie.

Lees verder →

Bij de introductie van de Z6 en Z7 is de Nikkor Z 58mm/0.95 Noct reeds aangekondigd, dus we hebben er lang op moeten wachten. Het lijkt erop dat dit bijzondere objectief eindelijk leverbaar gaat worden.

Lees verder →

Sony A9 II

03-10-2019

Sony heeft de α9 II (model ILCE-9M2) aangekondigd. Het nieuwste model uit de α-lijn full-
framecamera's met verwisselbare lenzen is speciaal ontwikkeld voor professionele sportfotografen
en fotojournalisten. De α9 II camera biedt nieuwe functionaliteit op basis van feedback van
professionals.

Lees verder →

Het nieuwe LS 600d prototype LED-licht van Aputure biedt een vermogen van 600W. Aputure heeft tijdens het weekend op IBC 2019 een prototype-versie van zijn aanstaande LS 600d LED-licht onthuld, waarmee een model met een uitzonderlijk hoge output van 600W wordt geïntroduceerd.

Lees verder →

Sony heeft twee nieuwe APS-C-lenzen aangekondigd: de E 16-55mm/2.8 G en E 70-350mm/4.5-6.3 G OSS. Beide lenzen bieden stof- en weersafdichtingen en maken gebruik van lineaire XD-motoren - een primeur voor de APS-C-lensopstelling van Sony.

Lees verder →

Canon EOS 90D

28-08-2019

Canon heeft zijn nieuwste digitale spiegelreflexcamera, de EOS 90D, aangekondigd. Bedoeld ter vervanging van de 3,5-jarige EOS 80D, wordt de 90D geleverd met een geheel nieuwe Dual Pixel-sensor die de resolutie verhoogt tot 32,5 megapixels en volledige 4K-video-opname biedt, evenals een bijsnijdmodus die meer details vastlegt.

Lees verder →

Er is een nieuw product van RØDE aangekondigd: de Lavalier GO! Een professionele lavalier microfoon van hoge kwaliteit, speciaal ontworpen om te koppelen met de Wireless GO en andere opnameapparatuur met een 3.5mm TRS microfoon input.

Lees verder →

Panasonic heeft nieuwe firmware-updateprogramma’s uitgebracht voor diverse Lumix S1 en S1R camera’s om de functionaliteit en bruikbaarheid te verbeteren.
Alle updates zijn beschikbaar op de website van LUMIX Global Customer Support.

Lees verder →

Canon introduceert twee nieuwe compactcamera’s: De PowerShot G5X Mark II en de Powershot G7X Mark III

 De Powershot G5X Mark II: een compactcamera met veel mogelijkheden, en de nieuwe Canon PowerShot G7X Mark III: een camera met handige functies voor bloggers en vloggers. 

Lees verder →

EEN CREATIEVE LENS VOOR ELK SHOT

Canon breidt haar assortiment RF-lenzen uit met de RF 24-240mm F4-6.3 IS USM – de nieuwste lens voor creatieve fotografieliefhebbers die aan de slag gaan met het EOS R System. Deze compacte lens biedt enorme creatieve mogelijkheden met het 24-240mm 10x zoombereik dat full-frame opnamen op indrukwekkende wijze vastlegt. Deze uiterst veelzijdige lens is bedoeld voor mensen die creativiteit door middel van fotografie tot uitdrukking willen brengen, met name reisfotografie, en legt alles van groothoek tot tele en close-ups met een fantastische kwaliteit vast.

Lees verder →

Firmware-update voor Panasonic S1 / S1R verbetert de beeldstabilisatie en AF-prestaties

 

Panasonic brengt een firmware-update uit voor de Lumix DC-S1 en S1R full-frame mirrorless camera's, die beschikbaar zal zijn op 9 juli.

Lees verder →

Sony heeft een FE 135 mm/1.8 G Master prime tele-objectief aangekondigd. Sony zegt dat deze (relatief) lichtgewicht en draagbare lens zeer geschikt is voor portret-, trouw- en sportfotografen.

Lees verder →

Atomos introduceert de Shinobi, een nieuwe superheldere 5-inch HDMI-monitor van 1920 x 1080 bedoeld voor vloggers en fotografen. De Atomos Shinobi weegt slechts 200g dankzij de behuizing van polycarbonaat en maakt gebruik van dezelfde HDR-display en kleurverwerkingstechnologie als de populaire Ninja V-monitor / recorder van Atomos.

Lees verder →

Een compact, licht en stijlvol groothoekobjectief voor de FUJIFILM X-Serie

FUJIFILM maakt bekend dat zij eind maart 2019 de FUJINON XF16mmF2.8 R WR gaat toevoegen aan haar line-up van objectieven voor haar X Serie systeemcamera’s.

Lees verder →