Nieuws

Sony heeft de FE 35 mm/1.4 GM  lens aangekondigd. Voor de Sony’s Alpha A-7camera’s is al een tijd FE Zeiss 35mm/1.4 beschikbaar, maar deze nieuwe G-Master lens is een kwalitatieve verbetering en is kleiner en lichter, met een gewicht van 524 g, vergeleken met de Zeiss '630 g. De Zeiss blijft naast de GM op de markt.

Lees verder →

Gelijk met de FX6 Cinecamera wordt ook de nieuwe cinelens van Sony, de FE C 16-35 mm T3.1 G-lens in december 2020 beschikbaar, bedoeld om te combineren met FX6, FX9 en andere full-frame Sony-camera's. Deze nieuwe lens ondersteunt intelligente opnamefuncties die uniek zijn voor camera's met E-bevestiging - zoals snelle en nauwkeurige AF binnen een kleine scherptediepte - en biedt tevens handmatige scherpstelopties, die in gebruik zijn bij professionele filmers.

Lees verder →

Sony heeft de nieuwe FX6 full-frame 4K-cinemacamera aangekondigd, die de cinematechnologie en vormgeving van de Sony FX-camera’s combineert met geavanceerde beeldtechniek die is overgenomen van de Alpha spiegelloze camerasystemen.De kern van de camera wordt gevormd door een 4K 10,2 megapixel full-frame CMOS backlit Exmor R-sensor die wordt aangedreven door een Sony Bionz XR-beeldprocessor - waarschijnlijk dezelfde combinatie die wordt gebruikt in de Sony a7S III. Sony claimt een dynamisch bereik van meer dan 15 stops  en een maximale ISO van 409.600 voor opnamen bij zeer weinig licht.

Lees verder →

De nieuwe F2 fieldrecorders maken deel uit van een reeks handige apparaten die het merk het afgelopen jaar aan nieuwe producten het levenslicht heeft laten zien voor field-, video-, podcast- en muziekopnamen. Maak nu kennis met de nieuwe draagbare recorders uit de F-reeks van Zoom: Zoom F2 en Zoom F2-BT.


Lees verder →

LEICA Q2 Monochrom

11-11-2020

Leica heeft een nieuwe camera geintroduceerd: de Leica Q2 Monochrom. Een unieke camera, omdat dit de eerste full-frame compact-camera is die speciaal werd ontwikkeld om er alleen zwart-wit opnames mee te maken.

Lees verder →

Canon heeft twee lenzen geïntroduceerd voor het EOS R-systeem. een RF 70-200mm/4.0L IS USM en een RF 50 mm/1.8 STM

Lees verder →

Canon EL-1 flitser

22-10-2020

Canon heeft de Speedlite EL-1 aangekondigd, een nieuwe professionele flitser. De Speedlite EL-1 biedt hoge betrouwbaarheid en indrukwekkende prestaties plus geavanceerde wireless communicatie en een krachtige oplaadbare accu. Supersnelle recycletijden van 0,1 - 0,9 seconde2 betekenen bursts tot wel 160 full-power flitsen3 en daarbij zijn high-speed bursts zelfs bij een lager accuniveau mogelijk.

Lees verder →

DJI Pocket 2

21-10-2020

DJI heeft de release aangekondigd van de nieuwe DJI Pocket 2, een tweede generatie drie-assige gimbal met minicamera.

Deze heet geen Osmo Pocket meer, maar kortweg: Pocket 2. De prestaties zijn over de hele linie verbeterd. Ondanks het zelfde kleine formaat met een gewicht van slechts 117 g, heeft de Pocket 2 een grotere sensor en lens met wijdere beeldhoek dan de Osmo Pocket, waarvan de beeldkwaliteit voor zowel foto's als video aanzienlijk is verbeterd.

De nieuwe 1 / 1.7 ”sensor werkt samen met een nieuwe 20 mm (equivalent) F1.8 lens om 16 MP foto's te maken in de standaard modus en tot 64 MP afbeeldingen in hoge resolutie modus. De Pocket 2 kan 4K-video opnemen met maximaal 60 fps en een bitsnelheid van 100 Mbps. DJI heeft een HDR-opname-optie toegevoegd en het apparaat biedt nu tot 8x zoom met behulp van de 64 MP hoge-resolutiemodus of 4x zoom bij opnamen met 16 MP of 1080p.

Lees verder →

Canon heeft de EOS C70 aangekondigd, een digital cinema camera in een kleine body die lijkt op een mirrorless camera. De C70 maakt gebruik van de RF-lensvatting van Canon, waardoor het de eerste Cinema EOS-camera is die het nieuwste lenssysteem Canon gebruikt.

Lees verder →

Panasonic introduceert firmware versie 2.1 voor de LUMIX S1H met ondersteuning voor video-uitvoer in RAW.

Lees verder →

Nikon Z5

21-07-2020

Nikon introduceert een nieuwe full-frame camera op instapniveau voor de Z series. De Nikon Z5 is robuust, licht en makkelijk te bedienen en is een ideale camera voor iedereen die wil overstappen op fotograferen met een full-frame systeemcamera. Naast de camera introduceert Nikon het handzame objectief NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3, het kortste en lichtste full-frame zoomobjectief voor systeemcamera's.¹ Het is de perfecte partner voor de Nikon Z5 en een geweldige mogelijkheid voor elke Nikon Z creator die een zeer handzaam full-frame zoomobjectief wil.

Lees verder →

Nivo50

30-04-2020

Leica heeft een firmware-update voor zijn Q2 uitgebracht die een aantal functies aan de compactcamera toevoegt en verbetert. Firmwareversie 2.0 voor de Leica Q2 omvat bijna elk facet van de camera, van opnamemodi tot mobiele overdrachtssnelheden.

Lees verder →

Canon 1DX mark III

07-01-2020

Canon EOS-1DX Mark III: een nieuwe sensor, Dual Pixel AF en 5,5K Raw-video

Gezien de vier jaar sinds de introductie van de 1D X Mark II, is het geen verrassing dat de Mark III belangrijke upgrades heeft. Het begint met een nieuwe 20MP full-frame CMOS-sensor die een 'high-detail' low-pass filter gebruikt, plus de nieuwe Digic X-processor. De Digic X verhoogt de beeldverwerkingssnelheid 3x vergeleken met de Mark II, en de Dual Pixel AF-verwerking 380 keer. Er is nu ook een speciale Digic 8-processor voor autofocus en lichtmeting door de zoeker.

Lees verder →

Leica SL2

06-11-2019

De Leica SL2 is een full-frame camera met interne stabilisatie, snelle burst-opnamen en krachtige videofuncties

De Leica SL2 is een belangrijke update van de originele full-frame spiegelloze camera, de SL, die vier jaar geleden werd geïntroduceerd. Het ontwerp van de SL2 wijkt niet veel af van het origineel, hoewel de harde randen zijn verzacht, de grip is verfijnd en een nieuwe interface met drie knoppen achterop is vergelijkbaar met die van de Q2. De mechanische kwaliteit en weersafdichtingen zijn verbeterd waardoor de SL2 een IP54-rating heeft behaald.

Lees verder →

Panasonic heeft de Lumix S Pro 16-35mm/4.0 aangekondigd, een compacte groothoekzoom voor zijn full-frame L-montagesysteem. De lens zal begin volgend jaar te koop zijn.

Lees verder →

Sony A9 II

03-10-2019

Sony heeft de α9 II (model ILCE-9M2) aangekondigd. Het nieuwste model uit de α-lijn full-
framecamera's met verwisselbare lenzen is speciaal ontwikkeld voor professionele sportfotografen
en fotojournalisten. De α9 II camera biedt nieuwe functionaliteit op basis van feedback van
professionals.

Lees verder →

Het nieuwe LS 600d prototype LED-licht van Aputure biedt een vermogen van 600W. Aputure heeft tijdens het weekend op IBC 2019 een prototype-versie van zijn aanstaande LS 600d LED-licht onthuld, waarmee een model met een uitzonderlijk hoge output van 600W wordt geïntroduceerd.

Lees verder →