Nieuws

Sigma heeft een nieuwe 20mm/1.4 DG DN-lens aangekondigd voor L-mount en Sony E-mount camera's. Deze nieuwe lens is de opvolger van de 20mm/1.4 DG HSM-lens voor DSLR-camerasystemen en heeft een aantal unieke functies die hem bijzonder interessant maken voor astro- en landschapsfotografie.

Naast de nieuwe 20mm/1.4 DG DN-lens heeft Sigma ook een 24mm/1.4 DG DN-lens voor L-mount en Sony E-mount camera's aangekondigd.

Lees verder →

De Canon EOS R3 behaalt ongekende snelheid van 195fps met nieuwe firmware.

Canon heeft nieuwe firmware-updates aangekondigd voor de EOS R3, EOS R5 en EOS R6 met verbeteringen en uitbreidingen als antwoord op feedback van gebruikers. Dankzij firmware v1.20 behaalt de EOS R3 een tot nu ongekende snelheid, terwijl firmware v1.60 de opnameduur van de EOS R5 verlengt en de EOS R6 firmware v1.60 de workflow nog verder stroomlijnt.

Lees verder →

Sony FX3-firmware-update v2.00 voegt functies toe voor video, waaronder log-opnamemodi, LUT-import en tijdcodesynchronisatie.

Deze nieuwe software introduceert professionele cinema line-functies in de camera, waaronder extra log-opnamemodi, gebruikers-LUT (Lookup Table)-import, tijdcodesynchronisatie met de speciale VMC-BNCM1 adapterkabel, en geavanceerde functionaliteit die in lijn is met de Cinema Line Camera-workflow.

Lees verder →

Canon heeft twee nieuwe objectieven met RF-vatting aangekondigd: de RF 24mm/1.8 Macro IS STM en de RF 15-30mm/4.5-6.3 IS STM. Deze optisch gestabiliseerde groothoeklenzen zijn ontworpen voor Canon full-frame en APS-C camera's met RF-vatting.

Lees verder →

De nieuwe A2 monolight van Profoto is extreem compact en lichtgewicht. Hij is ongeveer zo groot als een frisdrankblikje en weegt ongeveer 770 g met de accu en optionele standaardadapter eraan bevestigd. De flitser van 100 Ws is ontworpen om draagbaar en gebruiksvriendelijk te zijn.

Profoto levert een breed scala aan verlichtingsproducten van studiokwaliteit. De nieuwe Profoto A2 flitskop is Profoto's nieuwste compacte flitser. Hij kan uit de hand of gemonteerd op camera of statief worden gebruikt in situaties waar dat met grotere, zwaardere flitsers niet kan, omdat de Profoto A2 ongeveer zo groot is als een blikje frisdrank.

Lees verder →

Insta360 en Leica hebben de nieuwe Insta360 ONE RS 1-inch 360 Edition samen ontwikkeld. Deze nieuwe camera is voorzien van dubbele 1"-type sensors en kan tot 360º-video tot 6K opnemen. De 1-inch 360 Edition instantcamera heeft een gebruiksvriendelijk, compact ontwerp.

Het paar 1"-type CMOS-beeldsensoren van de ONE RS 1-inch 360 Edition kan 6K 360-graden video en 21 MP 360-graden foto's opnemen. De sensoren bieden hoogwaardige prestaties bij weinig licht en een indrukwekkend dynamisch bereik. De Insta360 One RS modulaire actiecamera die Insta360 eerder dit jaar aankondigde, heeft verwisselbare lenzen, waaronder een 1/2"-type 48MP-sensor, een 5,7K-sensor en een grotere 5,3K 1-inch groothoeklens, die net als de nieuwe 1-inch inch 360 Edition, is ook samen met Leica ontwikkeld.

Lees verder →

Nikon kondigt een nieuw super teleobjectief met vaste brandpuntsafstand aan, de NIKKOR Z 400mm/4.5 VR. Dit objectief is bijzonder compact en licht in gewicht.  

Dankzij het grote bereik, een hoge resolutie en de comfortabele bediening leent dit stevige, maar compacte en lichte superteleobjectief zich voor veel verschillende onderwerpen zoals wilde dieren, sport en snelle actie en portretten in de verte. Door zijn ongelooflijk handzame ontwerp weegt de NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S slechts ca. 1245 gram en is de totale lengte slechts 234,5 mm. Fotografen kunnen dit superteleobjectief aan hun camera bevestigd laten, wanneer ze rondlopen en zo snel het mooiste standpunt vinden.

Lees verder →

Nikon kondigt een nieuwe vlogcamera aan, de Z30. De Z 30-systeemcamera is klein, zeer eenvoudig te gebruiken en biedt veel mogelijkheden. Hij is geschikt voor iedereen die verder wil gaan dan smartphonefotografie en vlogs wil maken die er mooier uitzien en beter klinken. Je kunt hem ook gebruiken om zeer gedetailleerde foto’s te schieten om je Insta-feed te verbeteren.

Van unboxing-video’s tot recepten en van reizen tot portretten, met de Z 30 maak je eenvoudig levendige, professioneel uitziende vlogs met de helderheid, diepte en het heldere geluid wat je verwacht van eersteklas vloggers en streamers. Met de DX-formaat beeldsensor van de camera maak je scherpe, rijk gedetailleerde video's.

Lees verder →

Fujifilm heeft de X-H2S aangekondigd, een high-end stills/video APS-C systeemcamera. Deze is gebouwd rond een gestabiliseerde 26MP CMOS-sensor waarmee hij opnamen kan maken met maximaal 40 frames per seconde met volledige AF. De X-H2S kan ook 4K-video opnemen tot 120p in een breed scala aan codecs.

De X-H2S gebruikt zijn snel uitleesbare sensor en de nieuwe X-Processor 5-chip om AF met onderwerpherkenning (mensen, dieren, treinen, vliegtuigen, motoren, auto's en vogels) en geavanceerdere AF-tracking toe te voegen, zelfs als de onderwerpdetectie is uitgeschakeld. Dit wordt gecombineerd met de mogelijkheid om opnamen te maken met maximaal 40 fps en een buffer die tot 184 JPEG- of 175 Raw-bestanden met deze hoogste snelheid mogelijk maakt, en meer dan 1000 JPEG's of 400 Raw-afbeeldingen met 15 fps met behulp van de mechanische sluiter.

Lees verder →

Fujifilm heeft de lancering aangekondigd van de XF 18-120 mm F4 LM PZ WR-lens, een powerzoomlens die een groot zoombereik biedt bij een constante lichtsterkte. Deze lens is ontworpen voor hybride beeldmakers die werken met zowel fotografie als video, en het is de eerste lens die is ontworpen in samenwerking tussen FUJINON Optics en FUJIFILM X Series-ingenieurs.

De 18–120 mm F4-lens heeft een zoombereik van 27–183 mm in full-frame equivalent, waardoor het een 6x optische zoomlens is met krachtige zoomfunctionaliteit met een maximale vergrotingsfactor van x0,2. De lens is opgebouwd uit 15 elementen in 12 groepen, waaronder drie asferische elementen en drie extra-low dispersion (ED) elementen.

Lees verder →

Canon kondigt twee nieuwe RF-lenzen aan: de Canon RF 800mm/5.6 L IS USM , en de RF-lens met de langste brandpuntsafstand tot nu toe, de RF 1200mm/8 L IS USM. Beide supertelelenzen met vaste brandpuntsafstand zijn vrij licht in gewicht en delen veel van dezelfde functies zoals Super Spectra Coating (SSC) en Air Sphere Coating (ASC) om nevenbeelden en overstraling te minimaliseren en ze zijn te gebruiken met zowel de RF1.4x- en RF2x-extenders en een aanpasbare elektronische scherpstelring met handmatige scherpstelling tijdens Servo AF.

Lees verder →

Sigma heeft een nieuwe 18-50 mm F2.8 DC DN-zoomlens aangekondigd in de Contemporary-reeks lenzen. De APS-C lens biedt een lichtsterk alternatief voor de standaard kit-zoomlenzen en zal beschikbaar zijn voor de Sony E en Leica/Panasonic/Sigma L-mount.

Lees verder →

De nieuwe Alpha 7 IV biedt geëvolueerde videotechnologie met geavanceerde autofocus en verbeterde bediening en verbeterde workflow. Bij de productie van dit  nieuwe model is gebruik gemaakt van Sony's originele gerecyclede plastic SORPLAS™ voor de camerabody. Dankzij een nieuw ontwikkelde 33 MP full-frame back-illuminated Exmor R™ CMOS-beeldsensor, wordt een superieure beeldkwaliteit en een breed ISO-gevoeligheidsbereik bereikt, uitbreidbaar tot ISO 50 - 204.800. Het dynamisch bereik omvat 15 stops.

Lees verder →

Canon heeft nieuwe Firmware voor de Canon Cinema EOS C500 Mark II, C300 Mark III, C70 en de EF-EOS R 0.71x Mount Adapter beschikbaar om te downloaden.

Lees verder →