Nieuws

DJI Osmo Pocket

07-12-2018

DJI Introduceert: DJI Osmo Pocket

In tegenstelling tot veel telefoon fabrikanten gaat DJI juist voor kleiner: eerst was daar de Spark drone en nu ook een mini variant op de Osmo namelijk de Pocket.
De Pocket is de kleinste 3-axis stabilized handheld camera die DJI ooit gemaakt heeft.
Hij filmt in 4K met 60 frames per seconde, maakt 12 megapixel foto's.

Lees verder →

Sony heeft een firmware-update uitgebracht voor de geroemde α9 full-frame camera.

Dankzij deze update kunnen bestanden real-time via een FTP-verbinding overgezet worden terwijl de camerafuncties beschikbaar blijven. Dit is een zeer praktische functie voor fotografen die tijdens een sportwedstrijd, concert of andere belangrijke gebeurtenis, de redactie van content willen voorzien.

Lees verder →

Leica M10-D camera

06-11-2018

Leica introduceert de nieuwe Leica M10-D

Leica presenteert met de Leica M10-D een nieuw bijzonder model in het Leica meetzoekercamera segment. De Leica M10-D brengt de analoge beleving naar de wereld van de digitale fotografie. In plaats van het LCD beeldscherm is de achterzijde van de camera voorzien van een mechanische draaiknop voor belichtingscompensatie en een geïntegreerde uitklapbare duimsteun voor extra stabiliteit. Het bevestigd de associatie met alle analoge Leica M-modellen. Fotografie met de Leica M10-D is een ervaring die sterk gericht is op essentiële aspecten die zich concentreren rond de elementaire parameters voor beeldcreatie zoals; compositie, diafragma, sluitertijd en de ISO gevoeligheid.

Lees verder →

Leica Q-P camera

06-11-2018

Leica Q-P. Een "understatement" van een camera

Leica presenteert met trots nog een nieuw model van zijn zeer populaire compactcamera met een Full-Frame sensor en lichtgevoelig prime objectief: de Leica Q-P. Zonder het rode Leica logo, maar in plaats daarvan met een ingetogen, klassiek Leica script gegraveerd op de bovenplaat, onderscheidt de Leica Q-P zich door het meest discrete design van alle bestaande Leica Q modellen in zilver en zwart. De matzwarte lakafwerking van de camerabehuizing is bijzonder krasbestendig en onderstreept het verfijnde en elegante uiterlijk. Een nieuw kenmerk van de Leica Q-P is ook een nieuw ontwerp van de ontspanknop, die ook terug te vinden is op de Leica M en CL camera's. De Leica Q-P camera wordt compleet geleverd met o.a. een draagriem in het fijnste bruine leer en een extra accu.

Lees verder →

Voor de Panasonic GH5, GH5S en G9 camera's is nieuwe firmware beschikbaar die de prestaties van de camera sterk verbeteren. Het betreft firmware V2.4 voor de GH5, V1.2 voor de GH5S en V1.2 voor de G9. Met name de autofocus is op alle modellen verbeterd.

Lees verder →

Panasonic kondigt spiegelloze Full-Frame systeemcamera’s aan: LUMIX S-Series

Panasonic kondigt de introductie aan van twee spiegelloze systeemcamera’s met een full-frame sensor van 35 mm: de S1R en de S1. Deze modellen zijn uitgerust met 's werelds eerste1 4K 60p/50p video-opnamefunctie en het Dual I.S.-beeldstabilisatiesysteem. Beide camera’s zullen deel uitmaken van de LUMIX S-serie en worden volgend voorjaar wereldwijd geïntroduceerd.

Lees verder →

L-vatting Alliantie

26-09-2018

De “L-vatting alliantie”:  een strategische samenwerking tussen Leica Camera AG, Panasonic en SIGMA

 Tijdens de persconferentie van Leica, voorafgaand aan de opening van de Photokina 2018 hebben Leica Camera AG, Panasonic en SIGMA een strategische samenwerking aangekondigd. De “L-vatting alliantie” is een unieke vorm van samenwerking waarvan vooral de gebruikers van deze drie partners zullen profiteren.

Lees verder →