Nieuws

inventarisatie 2020

18-01-2020

wij zijn gesloten op maandag 20 en dinsdag 21 januari wegens inventarisatie

we are closed on monday 20th and teusday 21st of january for inventory

Lees verder →

De nieuwe Nikkor Z 70-200mm F2.8 VR S van Nikon is de eerste full-frame telezoom voor de camera’s met Z-vatting. De lens heeft ingebouwde vibratiereductie - die werkt samen met het interne stabilisatiesysteem van de Z6 en Z7 - en kan trillingen tot 5 stops verminderen.

Lees verder →

Nikon D780

08-01-2020

De aankondiging van de nieuwe D780 van Nikon toont aan dat Nikon nog steeds toekomst ziet in digitale reflexcamera’s en deze blijft verbeteren. De opvolger van de D750 (waarvan Nikon zegt dat het de meest verkochte full-frame camera is) biedt eigenschappen van de Z6 spiegelloze camera, aangevuld met enkele functies van de D5.

Lees verder →

Canon 1DX mark III

07-01-2020

Canon EOS-1DX Mark III: een nieuwe sensor, Dual Pixel AF en 5,5K Raw-video

Gezien de vier jaar sinds de introductie van de 1D X Mark II, is het geen verrassing dat de Mark III belangrijke upgrades heeft. Het begint met een nieuwe 20MP full-frame CMOS-sensor die een 'high-detail' low-pass filter gebruikt, plus de nieuwe Digic X-processor. De Digic X verhoogt de beeldverwerkingssnelheid 3x vergeleken met de Mark II, en de Dual Pixel AF-verwerking 380 keer. Er is nu ook een speciale Digic 8-processor voor autofocus en lichtmeting door de zoeker.

Lees verder →

Rode Videmic NTG

20-11-2019

Rode heeft de VideoMic NTG aangekondigd, een nieuwe microfoon, de meest veelzijdige VideoMic ooit.

Zoals de naam al aangeeft, is de VideoMic NTG een ‘hybride microfoon’ die technologie uit Rode’s lijn van NTG-zendmicrofoons neemt en samenvoegt tot een meer compacte VideoMic-
formaatbovenop de Rycote Lyre-ophanging van Rode.

Lees verder →

Leica SL2

06-11-2019

De Leica SL2 is een full-frame camera met interne stabilisatie, snelle burst-opnamen en krachtige videofuncties

De Leica SL2 is een belangrijke update van de originele full-frame spiegelloze camera, de SL, die vier jaar geleden werd geïntroduceerd. Het ontwerp van de SL2 wijkt niet veel af van het origineel, hoewel de harde randen zijn verzacht, de grip is verfijnd en een nieuwe interface met drie knoppen achterop is vergelijkbaar met die van de Q2. De mechanische kwaliteit en weersafdichtingen zijn verbeterd waardoor de SL2 een IP54-rating heeft behaald.

Lees verder →

Panasonic heeft de Lumix S Pro 16-35mm/4.0 aangekondigd, een compacte groothoekzoom voor zijn full-frame L-montagesysteem. De lens zal begin volgend jaar te koop zijn.

Lees verder →

FUJIFILM introduceert haar nieuwste camera uit de FUJIFILM X-Serie; de FUJIFILM X-Pro3. Een camera die het pure en klassieke gevoel van analoog fotograferen terugbrengt bij de moderne digitale fotograaf. De FUJIFILM X-Pro3 is een moderne digitale systeemcamera die nét even anders is, maar die het hart van de échte fotograaf sneller zal doen laten kloppen. Natuurlijk ontbreekt het deze moderne systeemcamera aan niets, maar zijn uiterlijk is in éérste opzicht wel wat ongebruikelijk. Het lcd-scherm dat we normaal aan de achterzijde direct zien, is bij deze camera in eerste instantie niet direct zichtbaar en dat maakt dat je digitaal kunt fotograferen met een klassiek analoog gevoel.

Lees verder →

Sony A9 II

03-10-2019

Sony heeft de α9 II (model ILCE-9M2) aangekondigd. Het nieuwste model uit de α-lijn full-
framecamera's met verwisselbare lenzen is speciaal ontwikkeld voor professionele sportfotografen
en fotojournalisten. De α9 II camera biedt nieuwe functionaliteit op basis van feedback van
professionals.

Lees verder →

Het nieuwe LS 600d prototype LED-licht van Aputure biedt een vermogen van 600W. Aputure heeft tijdens het weekend op IBC 2019 een prototype-versie van zijn aanstaande LS 600d LED-licht onthuld, waarmee een model met een uitzonderlijk hoge output van 600W wordt geïntroduceerd.

Lees verder →

Sony heeft twee nieuwe APS-C-lenzen aangekondigd: de E 16-55mm/2.8 G en E 70-350mm/4.5-6.3 G OSS. Beide lenzen bieden stof- en weersafdichtingen en maken gebruik van lineaire XD-motoren - een primeur voor de APS-C-lensopstelling van Sony.

Lees verder →

Canon EOS 90D

28-08-2019

Canon heeft zijn nieuwste digitale spiegelreflexcamera, de EOS 90D, aangekondigd. Bedoeld ter vervanging van de 3,5-jarige EOS 80D, wordt de 90D geleverd met een geheel nieuwe Dual Pixel-sensor die de resolutie verhoogt tot 32,5 megapixels en volledige 4K-video-opname biedt, evenals een bijsnijdmodus die meer details vastlegt.

Lees verder →

Er is een nieuw product van RØDE aangekondigd: de Lavalier GO! Een professionele lavalier microfoon van hoge kwaliteit, speciaal ontworpen om te koppelen met de Wireless GO en andere opnameapparatuur met een 3.5mm TRS microfoon input.

Lees verder →

Panasonic heeft nieuwe firmware-updateprogramma’s uitgebracht voor diverse Lumix S1 en S1R camera’s om de functionaliteit en bruikbaarheid te verbeteren.
Alle updates zijn beschikbaar op de website van LUMIX Global Customer Support.

Lees verder →

Canon introduceert twee nieuwe compactcamera’s: De PowerShot G5X Mark II en de Powershot G7X Mark III

 De Powershot G5X Mark II: een compactcamera met veel mogelijkheden, en de nieuwe Canon PowerShot G7X Mark III: een camera met handige functies voor bloggers en vloggers. 

Lees verder →

EEN CREATIEVE LENS VOOR ELK SHOT

Canon breidt haar assortiment RF-lenzen uit met de RF 24-240mm F4-6.3 IS USM – de nieuwste lens voor creatieve fotografieliefhebbers die aan de slag gaan met het EOS R System. Deze compacte lens biedt enorme creatieve mogelijkheden met het 24-240mm 10x zoombereik dat full-frame opnamen op indrukwekkende wijze vastlegt. Deze uiterst veelzijdige lens is bedoeld voor mensen die creativiteit door middel van fotografie tot uitdrukking willen brengen, met name reisfotografie, en legt alles van groothoek tot tele en close-ups met een fantastische kwaliteit vast.

Lees verder →

Firmware-update voor Panasonic S1 / S1R verbetert de beeldstabilisatie en AF-prestaties

 

Panasonic brengt een firmware-update uit voor de Lumix DC-S1 en S1R full-frame mirrorless camera's, die beschikbaar zal zijn op 9 juli.

Lees verder →

Sony heeft een FE 135 mm/1.8 G Master prime tele-objectief aangekondigd. Sony zegt dat deze (relatief) lichtgewicht en draagbare lens zeer geschikt is voor portret-, trouw- en sportfotografen.

Lees verder →

Atomos introduceert de Shinobi, een nieuwe superheldere 5-inch HDMI-monitor van 1920 x 1080 bedoeld voor vloggers en fotografen. De Atomos Shinobi weegt slechts 200g dankzij de behuizing van polycarbonaat en maakt gebruik van dezelfde HDR-display en kleurverwerkingstechnologie als de populaire Ninja V-monitor / recorder van Atomos.

Lees verder →

Een compact, licht en stijlvol groothoekobjectief voor de FUJIFILM X-Serie

FUJIFILM maakt bekend dat zij eind maart 2019 de FUJINON XF16mmF2.8 R WR gaat toevoegen aan haar line-up van objectieven voor haar X Serie systeemcamera’s.

Lees verder →