.WSP RICOH GXR digitale camerabody (exclusief lensmodule)

€ 200,00

€ 165,29 exclusief BTW
Artikelnummer
4961311854422
Voorraad


Omschrijving

De wereld van alledag op foto's vastgelegd. Het zijn die pure uitdrukkingen die het 'm doen. Een kleine camera die u altijd bij de hand kunt hebben en die altijd paraat staat om die terloopse opname te nemen, is voor dit soort spontane foto's het meest geschikt. De mogelijkheid om van lens te wisselen (en daarmee uitstraling) en de lens te plaatsen die bij de scène en de stemming past, spoort u aan vaker en meer creatieve opnamen te maken. Het ideale hulpmiddel hiervoor is een ongekend nieuw camerasysteem. GXR. De compacte camera met vele toepassingsmogelijkheden door het systeem van onderling uitwisselbare units.

Een innovatief camerasysteem dat het scala aan expressie verruimt met onderling uitwisselbare units.

De GXR is een nieuwe camera die bestaat uit een camerahuis en camera-units. Elke camera-unit bestaat uit een lens (units met andere brandpuntafstand), het optimale type en formaat beeldsensor voor de unit en een beeldprocessor. Door van unit te wisselen, kan de fotograaf zó omgaan met een scala aan scènes dat de foto's het meest kritische oog strelen. Het aangebrachte schuifmechanisme zorgt ervoor dat u de camera-units snel en goed kunt vastzetten en loshalen.

Met de uitwisselbare units hebt u een compact topklasse lensontwerp in handen

Het is de lens die foto's tot leven brengt. Voor camerasystemen met verwisselbare lenzen moest tot nog toe de afstand tussen de vatting en de achterkant van de lens tot het sensorbeeldvlak voldoen aan de eisen van lensafstand en het retro-focuspunt. Dat maakte het lastig om een camera zowel compact als optisch uitstekend te laten presteren. Door de lensvatting te elimineren kan de lengte van het retro-focuspunt echter vrijelijk worden bepaald voor de GXR, waardoor het nieuwe systeem optisch het meest efficiënte lensontwerp kan gebruiken en waardoor het uitstekend geschikt is voor uitbreiding in de toekomst. Dit praktische concept heeft camera-units in het leven geroepen die compact zijn zonder in te boeten aan beeldkwaliteit.

 

Optimale fijnafstemming die alle mogelijkheden van de lens en de beeldsensor benut.

Om de inherente kracht van de lens en de beeldsensor het beste te kunnen benutten, is de ideale oplossing beide te combineren in één unit. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een laagdoorlaatfilter dat het oppervlak van de beeldsensor bedekt. Het dilemma is dat het filter wel kleurruis en kleurmoiré helpt voorkomen, maar dat dit steeds meer ten koste gaat van de lensresolutie. Traditionele systemen met verwisselbare lenzen maken gebruik van één laagdoorlaatfilter voor alle lenzen en kunnen dus niet voorkomen dat in bepaalde situaties het filtereffect overdadig of ontoereikend is. Voor de GXR kunnen we daarentegen een filter ontwerpen dat optimaal is voor de resolutie van een specifieke lens. En zo is Ricoh erin geslaagd kleurruis effectief te voorkomen bij het onderdrukken van de invloed van het filter op de lensresolutie.

Geen kopbrekens over stof bij het verwisselen van lenzen. Luchtdicht systeem houdt alles stofvrij

Het gemak waarmee de beeldsensors stoffig worden, is tot nog toe altijd een probleem geweest voor digitale camera's met verwisselbare lenzen. Bij de camera-units voor de GXR zijn de lens en de beeldsensor echter geïntegreerd in één unit. Door deze constructie heeft stof niet veel kans om binnen te dringen, aangezien het binnenste van de camera niet bloot komt bij het verwisselen van lenzen. Daarnaast zijn de units luchtdicht en opgebouwd uit lichtwerend materiaal. Zelfs in de meest stoffige omgevingen kunt u zonder aarzeling de camera-units verwisselen.

  • *Plaats de kapjes op zowel de aansluitingen van het camerahuis als de camera-units terwijl de unit niet op de camera is geplaatst.

Schuifmechanisme voor grote precisie en betrouwbaarheid

Zoals de lensvatting een bepalend kenmerk is voor een spiegelreflexcamera, is de geleiderail dat voor het GXR-systeem. Om het schuifmechanisme uiterst betrouwbaar te maken, is roestvast staal van een uitzonderlijke sterkte en corrosievastheid gebruikt voor de rails. De hardheid van het oppervlak en de slijtvastheid zijn verder versterkt met een zacht nitrerend proces; het eindresultaat is een schuif met een hoge precisiegraad waarin de units goed kunnen worden vastgezet en losgehaald. De combinatie van de schuif, de hars en de onder druk gelaste veren zorgen voor een vrijwel geluidloos schuifgemak. Tijdens de ontwikkeling zijn testen uitgevoerd voor het vastzetten en loshalen van units om de betrouwbaarheid van zowel het mechaniek als de elektrische aansluitingen te testen.

Duurzaamheid en perfecte handligging maken de camera geschikt voor veelvuldig gebruik. Buitenkant van magnesiumlegering

Zowel de buitenkant van het camerahuis als de camera-units zijn vervaardigd uit een magnesiumlegering. De kenmerken van magnesiumlegering, licht, sterk en uiterst precies gietbaar, warmteafvoerend en magnetische afschermend, maken het een ideaal materiaal voor digitale camera's. Met een antislip, in metaalbruin gebakken reliëfafwerking die zowel corrosiebestendig is als voor een perfect in de hand liggende grip zorgt, slaagt de buitenkant van de GXR erin duurzaam en betrouwbaar te zijn en hem een luxe uitstraling te geven.
Technische specificaties
Artikel document RICOH GXR NIVO-Schweitzer
Recensies
Geef je mening en schrijf als eerste een review.
Wat is uw beoordeling voor dit artikel