Sony Alpha A1
Ga terug naar het overzicht

 

Sony heeft de A1 gepresenteerd, het vlaggenschip in de Sony Alpha lijn. We waren al wat gewend van Sony, als het aan komt op 'state of the art' ontwikkelingen van, maar deze verrassing zagen we echt niet aankomen. Sony blijft de grenzen van conventionele film- en fotografietools verleggen met innovatieve technologie die een unieke combinatie biedt van resolutie, snelheid en intuïtieve bediening. De A1 maakt ongeëvenaarde beeldprestaties en een efficiënte workflow mogelijk, voor uitzonderlijke creatieve vrijheid.

 

Geen compromis op beeldkwaliteit en snelheid

De camera heeft 50.1 megapixels bij maximaal 30 foto's per seconde. De combinatie van de 50.1 megapixels en de Exmor RS CMOS-sensor geeft een hoge resolutie en gevoeligheid met weinig ruis en een dynamisch bereik tot maar liefst 15 stops. 

De hoge resolutie wordt gecombineerd met ongelofelijke snelheid. Door de hoge uitleessnelheid is het mogelijk om continue burstopnamen met AF en AE-tracking te maken. Dit maakt de camera ideaal voor sport en situaties waarin de actie voor jou centraal staat.

De elektronische viewfinder heeft 9.4 miljoen pixels en met een refresh rate van 240fps, zorgt dit voor een kraakhelder beeld zonder vertraging. In burst mode heeft de viewfinder ook geen last meer van een black-out, zodat je ogen altijd op het onderwerp gericht blijven.

8K video 30p- en 4K 120p-video in 10-bits

De Sony A1 heeft de mogelijkheid om in 8K op te nemen met 30p of in 4K met maar liefst 120fps in 10-bits. De 4K opnames kun je ook nog tot wel 5x langzamer afspelen.

Vervorming en flikkeringen zijn verleden tijd

De snellere sensoruitlezing zorgt ervoor dat je geen last meer hebt van vervorming in jouw foto’s bij gebruik van de elektronische sluiter. Daarnaast heeft de camera geen last meer van flikkeringen als je de mechanische en elektronische sluiters gebruikt. Dus geen 'bending' meer bij het gebruik van de elektronische sluiter in een kunstlicht omgeving

Bijzondere flitsfuncties

De Sony A1 is de eerste mirrorless camera waarmee flitssynchronisatie mogelijk is met de elektronische sluiter, dankzij de hoge uitleessnelheid van de stacked CMOS-sensor. Daarnaast is bij gebruik van de mechanische sluiter een flitssynchronisatie van 1/400s mogelijk, hierdoor kun je nog beter flitsen in dynamische situaties.

Realtime eye-autofocus

De Sony A1 beschikt over 759 autofocus verdeeld over heel het frame. DIt in combinatie met het fenomenale realtime eye-autofocus systeem, zorgt ervoor dat de scherpstelpunten blijven plakken aan je onderwerp.

De eye-autofocus voor dieren is nog verder ontwikkeld waardoor je de kans hebt om bij diverse dieren de ogen scherp te krijgen. Maar daar stopt het niet, je kunt het nu namelijk zelfs toepassen wanneer het dier ondersteboven hangt. Daarnaast is de al bestaande eye-autofocus verbeterd, waardoor je met de A1 in staat bent om menselijke ogen te volgen en scherp in beeld te houden wanneer je meebeweegt. Ook beschikt de camera over de mogelijkheid om realtime tracking in te stellen. Dit activeer je door de sluiterknop half in te drukken, je camera mee te bewegen en je behoudt de automatische scherpstelling. Activeer de gezichts-/eye-autofocus in AF en je bent ook verzekerd voor naadloze AI-tracking van menselijke ogen en ogen van dieren en vogels. De realtime eye-autofocus mogelijkheden zijn ook toe te passen in video opnames.

Instellingen en menu

Ben jij iemand die filmt, maar ook graag foto’s maakt? Dan heeft deze camera iets voor jou. Je kunt bij de Sony A1 namelijk afzonderlijk je instellingen bepalen voor foto en video. Maar daarnaast heeft de A1 speciaal voor de professionele fotografen en videografen namelijk een nieuwe menustructuur die eenvoudiger en met touchscreen te bedienen is.

 

Professionele workflow

De Sony A1 is gemaakt voor de professionele fotograaf. De fullframe systeemcamera beschikt over wifi en de USB Type C-uitgang ondersteunt snelle gegevensoverdracht met USB 3.2 10Gbps, ideaal voor tethering. Verstuur snel je beelden via een stabiele verbinding dankzij een ingebouwde connector voor bedrade 1000BASE-T-verbinding. FTPS wordt ondersteund. Via draadloos LAN, snelle bekabelde LAN of een smartphone aangesloten via USB bedien je de camera op afstand en verstuur je je beelden naar een externe FTP-server.

 

Kenmerken van de Sony A1

 • Video opname: 8K 30p- en 4K 120p-video in 10-bits
 • Lens vatting: Sony E
 • Aantal megapixels: 50,1
 • Sensor: Exmor R BSI CMOS-sensor
 • Opnemen tot 30 fps
 • ISO: 50-102400
 • 5-assige SteadyShot beeldstabilisatie
 • Viewfinder: 9.4 miljoen / 240fps refresh rate
 • BIONZ XR-beeldprocessor
 • 759 punts snelle autofocus
 • Dual Drive Mech. Sluiter, 1/400 sec synchronisatie
 • Geheugencapaciteit: 2x CFexpress Type A / SD-kaartsleuven
 • Eye-autofocus voor vogels
 • Bluetooth, WiFi en USB-aansluiting
 • Gewicht: 737 gram
 • Type accu: NP-FZ100
 • Batterij capaciteit (foto’s): Circa 430 opnamen (zoeker) / circa 530 opnamen (lcd-beeldscherm)