Sigma Fp L camera en EVF-11 zoeker
Ga terug naar het overzicht

Sigma heeft een nieuwe versie met hoge resolutie aangekondigd van zijn ultracompacte, full-frame Fp, de Fp L genaamd. Dit nieuwe model heeft een 61 Megapixel full-frame sensor, een hybride autofocussysteem, echte 24p video-opname en ondersteuning voor USB Power Delivery.

Er is ook een optionele nieuwe elektronische zoeker, de EVF-11, die op de zijkant van de camera kan worden geschroefd. Deze maakt gebruik van de USB- en HDMI-poorten. De elektronische zoeker voegt een hoofdtelefoonaansluiting toe, omdat die niet op de behuizing van de camera zit. De elektronische zoeker heeft 3,68 miljoen dots en een grote vergroting van 0,83x, en is naar boven kantelbaar. Een eigenaardigheid van het ontwerp is dat er geen automatische oogsensor is: je moet een knop gebruiken om handmatig te schakelen tussen het LCD-scherm en de EVF.

Verder is er weinig veranderd in vergelijking met de originele Fp. De Fp L is de kleinste camera met een full-frame sensor. De afmetingen zijn 113 x 70 x 45mm en hij weegt slechts 427g inclusief batterij en geheugenkaart. Hij is ook afgedicht tegen stof en vocht. formaat, heeft de fp L alleen een elektronische sluiter, wat resulteert in een flitssynchronisatiesnelheid van 1/15 sec en de mogelijkheid van een rolluik.

De Fp L kan intern UHD 4K 30p-video opnemen en kan 12-bits Cinema DNG Raw naar een externe SSD uitvoeren. Hij kan ook een Raw-videofeed via HDMI uitvoeren die kan worden gecodeerd als ProRes RAW of Blackmagic RAW, afhankelijk van het type recorder dat u aansluit. Opnemen in FullHD met hoge snelheid tot 120 fps wordt ondersteund, maar met een uitsnede.

De Sigma Fp L zal medio april leverbaar worden.