SIGMA dp3 Merrill camera [50mm/2.8 macro] E52

€ 489,00

€ 404,13 exclusief BTW
Artikelnummer
085126929558
Voorraad


Omschrijving

Sigma Corporation kondigt met genoegen de nieuwe SIGMA DP3 Merrill aan. Deze hoogwaardige digitale compactcamera heeft een Foveon X3-beeldsensor (van de generatie ‘Merrill’) met 46 megapixel (4800 × 3200 × 3 lagen). Dezelfde sensor zit ook in de recente digitale reflexcamera van Sigma, de SD1 Merrill. De SIGMA DP3 Merrill behoort tot de volgende generatie van hoogwaardige digitale camera’s met de onlangs door Foveon ontworpen APS-C-beeldsensor met 46 megapixel. De Foveon X3 drielaagssensor zorgt voor een uitstekende resolutie, een natuurlijke kleurweergave met een rijke gradatie en een driedimensionaal gevoel. De scherpstelring en de programmeerbare Quick Set (QS) modus verbeteren de gebruikersinterface.

[Belangrijkste eigenschappen]
1. Drielaags Foveon X3 Merrill-sensor met 46 megapixel (23,5 × 15,7 mm)
De drielaags Foveon X3-sensor (generatieaanduiding ‘Merrill’, afmetingen 23,5 × 15,7 mm) van de SIGMA DP2 Merrill heeft effectief 46 megapixel (4800 × 3200 × 3 lagen) en een opnameresolutie van 44 megapixel (4704 × 3136 × 3 lagen). De drielaags Foveon X3-beeldsensor registreert in zijn drie lagen alle primaire kleuren (RGB) op elke pixellocatie. Dat zorgt voor een volledige, alle kleuren omvattende beeldregistratie. Omdat er geen kleurenmoiré ontstaat, is een laagdoorlaatfilter niet nodig. Dit betekent dat de drielaags X3 Merrill-sensor van 23,5 x 15,7 mm met 46 megapixel, licht en kleur met een driedimensionaal gevoel registreert.

2. Dubbele TRUE II beeldverwerkingsprocessor
De dubbele ‘TRUE (Three-layer Responsive Ultimate Engine) II’ beeldverwerkingsprocessor van de drielaags Foveon X3-beeldsensor verbetert de verwerkingssnelheid en de uiteindelijke kwaliteit van de opnamen. De twee TRUE II-processoren en Sigma’s unieke beeldverwerkingsalgoritmen, zorgen voor opnamen met een hoge resolutie, een rijke toonschaal en een driedimensionaal gevoel.

3. Speciaal ontworpen hoogwaardig objectief 50 mm F2.8
Het hoogwaardige 50 mm F2.8-objectief heeft de effectieve beeldhoek van een 75 mm-objectief (op een 35 mm). Het is speciaal ontworpen voor de SIGMA DP3 Merrill om de kwaliteit van de sensor volledig te benutten. Een asferisch lensdeel en drie lenzen met een hoge brekingsindex zorgen voor een optimale correctie van alle optische restfouten. Het superieure telecentrische optische ontwerp verbetert de weergavekwaliteit over het gehele beeldveld doordat het informatie over het onderwerp doorgeeft aan de beeldsensor. De super meerlaagscoating reduceert overstraling en spookbeelden, waardoor de opnamen ook onder moeilijke omstandigheden, zoals bij fel tegenlicht, scherp en contrastrijk zijn. De DP3 Merrill heeft een minimale scherpstelafstand van 22.6cm (8,9 ") en een maximale vergrotingsfactor van 1:3, waarbij kwaliteit macro-opnamen kan worden gemaakt. De Super Multi-Layer Coating minimaliseert flare en ghosting, zorgen voor scherpe, contrastrijke beeldkwaliteit, zelfs onder zware omstandigheden, zoals het nemen van foto's tegen of in de richting van de zon.

4. Geavanceerde gebruikersinterface
Het programmeerbare Quick Set-menu en het metalen functiewiel zorgen voor een verbeterd gebruiksgemak. Het diafragma, de sluitertijd en het menu zijn dankzij dit functiewiel snel te bedienen. Het Quick Set (QS) menu met de meestgebruikte functies kan gemakkelijk worden opgeroepen door een druk op de QS-toets. Hierbij kan de fotograaf de menu-inhoud en de menuvolgorde naar eigen voorkeur aanpassen.

Technische specificaties
merk Sigma
produkt camera compact
Diafragma 2.8
Resolutie 46 Megapixel
Brandpunt 50mm eq 75mm
Memorycard/opslag SD & SDHC
Lens type Tele
Recensies
Geef je mening en schrijf als eerste een review.
Wat is uw beoordeling voor dit artikel