SIGMA dp2 Merrill camera [30mm/2.8] E49

€ 489,00

€ 404,13 exclusief BTW
Artikelnummer
085126929121
Voorraad


Omschrijving

Sigma Corporation kondigt met genoegen de nieuwe SIGMA DP2 Merrill aan. Deze hoogwaardige digitale compactcamera heeft een Foveon X3-beeldsensor (van de generatie ‘Merrill’) met 46 megapixel (4800 × 3200 × 3 lagen). Dezelfde sensor zit ook in de recente digitale reflexcamera van Sigma, de SD1 Merrill. De SIGMA DP2 Merrill behoort tot de volgende generatie van hoogwaardige digitale camera’s met de onlangs door Foveon ontworpen APS-C-beeldsensor met 46 megapixel. De Foveon X3 drielaagssensor zorgt voor een uitstekende resolutie, een natuurlijke kleurweergave met een rijke gradatie en een driedimensionaal gevoel. De scherpstelring en de programmeerbare Quick Set (QS) modus verbeteren de gebruikersinterface.

[Belangrijkste eigenschappen]
1. Drielaags Foveon X3 Merrill-sensor met 46 megapixel (23,5 × 15,7 mm)
De drielaags Foveon X3-sensor (generatieaanduiding ‘Merrill’, afmetingen 23,5 × 15,7 mm) van de SIGMA DP2 Merrill heeft effectief 46 megapixel (4800 × 3200 × 3 lagen) en een opnameresolutie van 44 megapixel (4704 × 3136 × 3 lagen). De drielaags Foveon X3-beeldsensor registreert in zijn drie lagen alle primaire kleuren (RGB) op elke pixellocatie. Dat zorgt voor een volledige, alle kleuren omvattende beeldregistratie. Omdat er geen kleurenmoiré ontstaat, is een laagdoorlaatfilter niet nodig. Dit betekent dat de drielaags X3 Merrill-sensor van 23,5 x 15,7 mm met 46 megapixel, licht en kleur met een driedimensionaal gevoel registreert.

2. Dubbele TRUE II beeldverwerkingsprocessor
De dubbele ‘TRUE (Three-layer Responsive Ultimate Engine) II’ beeldverwerkingsprocessor van de drielaags Foveon X3-beeldsensor verbetert de verwerkingssnelheid en de uiteindelijke kwaliteit van de opnamen. De twee TRUE II-processoren en Sigma’s unieke beeldverwerkingsalgoritmen, zorgen voor opnamen met een hoge resolutie, een rijke toonschaal en een driedimensionaal gevoel.

3. Speciaal ontworpen hoogwaardig objectief 30 mm F2.8
Het hoogwaardige 30 mm F2.8-objectief heeft de effectieve beeldhoek van een 45 mm-objectief (omgerekend naar volformaat). Het is speciaal ontworpen voor de SIGMA DP2 Merrill om de kwaliteit van de sensor volledig te benutten. Een geperste asferische glazen lens en drie lenzen met een hoge brekingsindex zorgen voor een optimale correctie van alle optische restfouten. Het superieure telecentrische optische ontwerp verbetert de weergavekwaliteit over het gehele beeldveld doordat het informatie over het onderwerp doorgeeft aan de beeldsensor. De super meerlaagscoating reduceert overstraling en spookbeelden, waardoor de opnamen ook onder moeilijke omstandigheden, zoals bij fel tegenlicht, scherp en contrastrijk zijn.

4. Geavanceerde gebruikersinterface
Het programmeerbare Quick Set-menu en het metalen functiewiel zorgen voor een verbeterd gebruiksgemak. Het diafragma, de sluitertijd en het menu zijn dankzij dit functiewiel snel te bedienen. Het Quick Set (QS) menu met de meestgebruikte functies kan gemakkelijk worden opgeroepen door een druk op de QS-toets. Hierbij kan de fotograaf de menu-inhoud en de menuvolgorde naar eigen voorkeur aanpassen.

5. Serieopnamen tot 7 beelden
Een ruime geheugenbuffer zorgt dat de camera een reeks van 7 RAW-opnamen na elkaar kan maken. Dankzij de hoge gegevensoverdrachtsnelheid en snelle gegevensverwerking maakt de SIGMA DP2 Merrill continuopnamen tot 4 beelden per seconde. Tevens kan de camera, afhankelijk van de omstandigheden, 5 beelden per seconde maken tot een maximum van 14 opnamen in kwaliteitsmodus Medium en Low.

6. Gemakkelijk te bedienen autofocus
De SIGMA DP2 Merrill heeft een ‘9-punts AF-systeem met een keuze van het AF-vlak’, waarbij de fotograaf kan kiezen uit 9 AF-punten. Verder is er ‘vrij verplaatsbare modus’ waarbij de fotograaf het AF-vlak naar eigen inzicht kan verplaatsen. Daarnaast kan de fotograaf de afmetingen van het AF-vlak kiezen (Spot, Normaal en Groot). Met de nieuwe AF+MF-modus kan de fotograaf de scherpstelling met de scherpstelring bijregelen nadat de camera heeft scherpgesteld.

7. Handmatige scherpstelling
Handmatig scherpstellen is nuttig wanneer autofocus of scherpstelvergrendeling ongewenst zijn. Met de scherpstelring kan de fotograaf scherpstellen als bij een reflexcamera. Voor een hogere scherpstelnauwkeurigheid kan de monitor het beeld vergroot weergeven.

8. RAW+JPEG opnemen
De SIGMA DP2 Merrill kan opnamen in RAW-formaat opslaan om de volledige detaillering en de hoogst mogelijke kwaliteit van de beelden van de drielaags sensor te behouden, plus een JPEG-bestand voor gewone toepassingen. Het RAW-formaat registreert onbewerkte opnamegegevens met de maximale resolutie en gebruikt een verliesvrij compressiealgoritme om een kleinere bestandsomvang zonder kwaliteitsverlies te verkrijgen. Bij het RAW-formaat behoudt de camera de oorspronkelijke helderheid en kleurinformatie 1:1, zonder interpolatie. Wanneer de opnamen worden verwerkt met SIGMA Photo Pro, blijft de balans van de natuurlijke gegevens behouden, wat resulteert in de beste foto’s met de hoogst mogelijke kwaliteit. Voor meer gebruiksgemak kan de camera ook tegelijkertijd een RAW- en een JPEG-bestand opslaan.

9. SIGMA Photo Pro (bijgeleverd)
De bijgeleverde bewerkingssoftware ‘SIGMA Photo Pro’ zet RAW-bestanden snel en gemakkelijk om. Hij maakt gebruik van de volledige 46 megapixel. Op het beeldscherm naar de opnamen kijkend kan de gebruiker de gewenste fotografische weergave beoordelen door de schuifregelaars heen en weer te bewegen. Er zijn handige functies zoals een vergrootglas, een pipet, afdrukken, JPEG-conversie en reeksverwerking van de witbalans, correctie van de hoge lichten, ruisonderdrukking en vertekening corrigeren.

10. Draagbare, compacte lichtgewichtcamera
De SIGMA DP2 Merrill is compact gebouwd (121,5 × 66,7 × 59,2 mm, gewicht 330 g). De bijgeleverde riem zorgt voor een perfecte bewegingsvrijheid bij het maken van candid-opnamen.

11. SD-geheugenkaart
De SIGMA DP2 Merrill maakt gebruik van SD-geheugenkaarten (SDXC-compatibel) die compact zijn en gemakkelijk mee te nemen.

12. Grote, overzichtelijke 3,0” TFT kleurenmonitor
De SIGMA DP2 Merrill heeft een TFT kleurenmonitor van 3,0” die ook buiten bij daglicht goed is af te lezen. De schermresolutie bedraagt circa 920.000 pixels en de monitor heeft een grote inkijkhoek. Daardoor zijn details goed zichtbaar, is de scherpstelling eenvoudig te controleren en de compositie gemakkelijk te bepalen.

13. Flitsschoen
De SIGMA DP2 Merrill is uitgerust met een flitsschoen. Hierdoor is het gebruik van een (optionele) externe systeemflitser EF-140 DG mogelijk, of SIGMA elektronenflitsers uit de SD-reeks, zoals de EF-610 DG Super (optioneel) en EF-610 DG ST (optioneel).

14. Speciale zonnekap
De speciale zonnekap (LH2-01) blokkeert ongewenst licht. De optionele close-uplens AML-2 en Sigma’s DG-filters vergroten de opnamemogelijkheden.
* Zonnekap, close-up- en DG-filter apart verkrijgbaar

15. Videofunctie
Video’s worden opgenomen in VGA-resolutie (640 × 480 pixels). De beeldfrequentie bedraagt 30 bps.


[Accessoires]

ZONNEKAP LH2-01
De speciale zonnekap met bajonetvatting (LH2-01) blokkeert ongewenst licht.
ZOEKER VF-21
Deze nauwkeurige optische zoeker past in de flitsschoen. Hiermee is de beelduitsnede te bepalen zonder de LCD-monitor te gebruiken (spaart de batterij).
ELEKTRONENFLITSER EF-140 DG
Een compacte flitser, speciaal ontworpen voor de DP-reeks, met een richtgetal van 14. Deze flitser vergroot de fotografische mogelijkheden dankzij functies als invulflitsen en flitsen bij nachtopnamen.
Close-uplens AML-2 Met deze close-uplens op de camera is dichtbijfotografie mogelijk. Het exclusieve ontwerp zorgt voor een superieure opnamekwaliteit.
DG UV 49 mm
Het nieuwe DG UV filter is voorzien van Sigma’s super meerlaagscoating die overstraling en spookbeelden reduceert. De zwarte filterrand voorkomt ongewenste interne reflecties. De Sigma EX DG-reeks omvat UV-filters die niet alleen ultravioletstraling blokkeren maar ook ideaal zijn om het objectief tijdens het fotograferen te beschermen.
DG WIDE CIRCULAR PL 49 mm
Het nieuwe circulaire polarisatiefilter is voorzien van Sigma’s super meerlaagscoating die overstraling en spookbeelden reduceert. De zwarte filterrand voorkomt ongewenste interne reflecties. Circulaire polarisatiefilters blokkeren reflecties van onderwerpen als glas en water, tevens maken ze het blauw van de lucht dieper en intenser.
Netvoedingsadapter SAC-5 De SIGMA DP2 Merrill kan uit het lichtnet worden gevoed met de optionele netvoedingsadapter (SAC-5). Hiermee kan de camera gedurende langere tijd worden gebruikt of wanneer hij met een computer wordt verbonden. De netvoedingsadapter SAC-5 wordt gebruikt in combinatie met de gelijkstroomconnector DC-11. De gelijkstroomconnector DC-11 wordt bij de netvoedingsadapter SAC-5 geleverd.
Batterijlader BC-41
De speciale Li-ionbatterijlader ‘BC-41’ wordt bij de SIGMA DP2 Merrill geleverd.
*Het netsnoer verschilt per land. Gebruik het juiste netsnoer.
Li-ionbatterij BP-41
Deze speciale Li-ionbatterij wordt bij de SIGMA DP2 Merrill geleverd.

[Specificaties]
Beeldsensor Foveon X3 drielaags beeldsensor (CMOS)
Afmetingen beeldsensor 23,5 × 15,7 mm
Kleurenfotodetectoren totaal aantal pixels 48 Mp
effectief aantal pixels: 46 Mp (4800 x 3200 x 3)
Lengte/breedteverhouding 3:2
Brandpuntsafstand 30 mm
Effectieve brandpuntsafstand ca. 45 mm (in volformaat)
Diafragmawaarden f/2,8 ~ f/16
Aantal diafragmalamellen 9
Objectiefconstructie 8 elementen in 6 groepen
Scherpstelbereik 28 cm ~ 8; 100 cm ~ 8 (Limit-modus)
Maximale afbeeldingsmaatstaf 1 : 7,6
Geheugenmedium SD Card, SDHC Card, SDXC Card, Multi Media Card
Bestandsformaat RAW-gegevens met verliesvrije compressie (12-bit, High, Medium, Low),
JPEG (High, Medium, Low), RAW+JPEG, video (AVI)
Bestandsafmetingen 

RAW High 4704 × 3136 × 3 (ca. 45 MB)
Medium 3264 × 2176 × 3 (ca. 24 MB)
Low 2336 × 1568 × 3 (ca. 12 MB)
JPEG High Fine 4704 × 3136 (ca. 10 MB)
Normal 4704 × 3136 (ca. 5,6 MB)
Basic 4704 × 3136 (ca. 4,2 MB)
Medium Fine 3264 × 2176 (ca. 5 MB)
Normal 3264 × 2176 (ca. 2,7 MB)
Basic 3264 × 2176 (ca. 2 MB)
Low Fine 2336 × 1568 (ca. 2,5 MB)
Normal 2336 × 1568 (ca. 1,4 MB)
Basic 2336 × 1568 (ca. 1 MB)
Video-opnamen VGA : 640 × 480 (beeldveld 640 × 426)


Gevoeligheid AUTO (ISO 200 ~ 800); ISO 100, 200, 400, 800, 1600, 3200, 6400
Witbalans 8 soorten (Auto, Daglicht, Schaduw, Bewolkt, Gloeilamp, TL, Flits, Eigen Instellling)
Kleurenmodus 7 soorten (Standaard, Levendig, Neutraal, Portret, Landschap, Zwart-wit, Sepia)
Autofocussysteem contrastdetectiesysteem
AF-punten keuze uit 9 punten, vrij beweegbaar punt (met de mogelijkheid de afmetingen van het AF-vlak te kiezen uit Spot, Normaal of Groot)
Scherpstelvergrendeling ontspanknop half indrukken (AF-vergrendeling met AE lock-toets via menukeuze)
Handmatig scherpstellen scherpstelring
Lichtmeetsysteem meerveldsmeting, centrumbenadrukte meting, integraalmeting, spotmeting
Belichtingsfuncties (P) Programmabelichting (ingrijpen mogelijk), (S) Sluitertijdvoorkeuze, (A) Diafragmavoorkeuze, (M) Handmatig
Belichtingscorrectie ± 3LW ( in stappen van 1/3)
Belichtingsgeheugen AE lock-toets
Automatisch belichtingstrapje juist belicht, overbelicht, onderbelicht met stappen van 1/3 LW tot maximaal ±3 LW
Sluitertijden 1/2000* - 30 s (* de kortste sluitertijd is afhankelijk van de diafragmawaarde)
Transportfuncties enkelbeeld, continuopnamen, zelfontspanner (2 / 10 s), intervalopnamen, onbeperkt fotograferen
LCD-monitor TFT kleuren LCD-monitor, 3,0 inch, ca. 920.000 beeldpunten
Talen Engels / Japans / Duits / Frans / Spaans / Italiaans / Chinees (eenvoudig) / Koreaans / Russisch / Chinees (traditioneel) / Nederlands / Pools / Portugees / Deens / Zweeds / Noors / Fins
Aansluitingen USB (USB 2.0), Video Out (NTSC/PAL), Audio Out (Mono)
Voeding Li-ionbatterij BP-41, netvoedingsadapter SAC-5 (met gelijkstroom CN-11) (optioneel)
Gebruiksduur batterij ca. 97 opnamen (bij 25 °C)
Afmetingen 121,5 x 66,7 x 59, 2 mm
Gewicht 355 g (met batterij en geheugenkaart)

Technische specificaties
merk Sigma
produkt camera compact
Diafragma 2.8
Resolutie 46 Megapixel
Brandpunt 30mm eq 45mm
Memorycard/opslag SD & SDHC
Lens type Standaard
Recensies
Geef je mening en schrijf als eerste een review.
Wat is uw beoordeling voor dit artikel