Sennheiser MKE 400 richtmicrofoon en XS lavaliermicrofoons
Ga terug naar het overzicht

Sennheiser heeft een aantal nieuwe producten aangekondigd die zijn ontworpen om audio-opnames op locatie te vereenvoudigen.

De eerste is een geheel opnieuw ontworpen MKE 400 shotgun-microfoon voor gebruik op de camera of aan de smartphone. Dit apparaat heeft dezelfde naam als zijn voorganger, maar is geheel vernieuwd. In de behuizing, die voorzien is van een windscreen, bevindt zich een op een shockmount gemonteerde supercardioïd richtmicrofoon.

De MKE 400 heeft een low-cut filterschakelaar, ingebouwde niveauregeling, een 3,5 mm koptelefoonaansluiting voor monitoring en een volumeknop om het monitoringvolume aan te passen. De microfoon wordt gevoed door twee ‘AAA’ batterijen, die het apparaat volgens Sennheiser tot wel 100 uur van stroom kunnen voorzien.

Met behulp van de meegeleverde audiokabel van 3,5 mm wordt de MKE 400 in- en uitgeschakeld door stroom te detecteren van de camera waarop hij is aangesloten, wat ervoor moet zorgen dat u niet per ongeluk vergeet de microfoon in te schakelen tijdens de opnames.

Belangrijkste kenmerken van de MKE400:

• Zeer directionele, super-cardioïde shotgun-microfoon voor geïsoleerde en verbeterde audio in de camera

• Geïntegreerde windbescherming en interne ophanging om bedieningsgeluiden te minimaliseren

• Ingebouwde low-cut filter en 3-staps gevoeligheidsschakelaar voor extra flexibiliteit en controle

• Geïntegreerde hoofdtelefoonuitgang met volumeregeling voor audiobewaking

• Verwisselbare 3,5 mm TRS- en TRRS-connectiviteit voor DSLR / M-camera's of mobiele apparaten

• Ook verkrijgbaar als MKE 400 Mobile Kit, inclusief: MKE 400 microfoon, Sennheiser Smartphone-klem en Manfrotto PIXI-ministatief

De Sennheiser MKE 400 gaat € 199,- kosten. Bij de microfoon wordt een windscherm geleverd, de TRS 3,5 mm-kabel voor gebruik met camera's, een TRRS 3,5 mm-kabel voor aansluiting op smartphones en een draagtas om alles bij elkaar te houden. De MKE 400 Mobile Kit, met Manfrotto PIXI-ministatief en de smartphoneklem van Sennheiser kost € 229,-.

Sennheiser brengt ook twee nieuwe XS Lav-microfoons uit. De eerste heeft een 3,5 mm TRRS-aansluiting en is ontworpen voor gebruik met camera's en andere audioapparatuur, terwijl het tweede model een USB-C-stekker aan het uiteinde heeft en is ontworpen voor gebruik met mobiele apparaten. De twee lavaliermicrofoons zijn beide voorzien van een 2 meter lange kabel en worden geleverd met een windkap en draagtas.