RICOH GR Limited Edition camera

€ 799,00

€ 660,33 exclusief BTW
Artikelnummer
4961311887505
Voorraad


Omschrijving

Dit model is uitgerust met de groothoek 28 mm GR LENS 18,3 mm F2,8 (kleinbeeldeqv.) die zowel voor een compact formaat als ijzersterke prestaties staat. Het gebruik van een compromisloos ontwerp met een superieure vaste brandpuntafstand van 28 mm maakt dat de max. lensopening f2,8 een scherpe en kundige beeldweergaveprestatie oplevert.

Naast een unieke, nieuw ontwikkelde lensconstructie werd ook voor glas met een hoge brekingsindex en lage dispersie-eigenschappen geopteerd, in combinatie met een geoptimaliseerde positionering van asferische, uiterst precieze, gegoten glazen lenzen voor een minimale aberratie, een gelijkmatige beeldkwaliteit en een onveranderlijk contrast van het midden tot aan de rand van het beeld, inclusief hoge resolutie. Gekoppeld aan een lensconstructie die dubbelbeelden vermindert en een meervoudige coating op alle oppervlakken, beschikt deze lens over een uitstekend weerstand tegen achtergrondverlichting. Verder worden vervorming en chromatische aberratie natuurlijk tot een absoluut minimum beperkt met de beste algemene optische prestatie van een GR-model tot nu toe als resultaat. Door het gebruik van een voldoende efficiënt diafragma met 9 lamellen verkrijgt u voorts prachtige vertroebelingseffecten naar de randen van het beeld toe met een minimale terugval. Ten slotte werd het toestel nog uitgerust met een ND-filter die manueel gecontroleerd kan worden voor ruime mogelijkheden op het vlak van fotografische expressie.

Grote 16MP APS-C CMOS-sensor

Voorzien van een uiterst gevoelige APS-C grootformaat CMOS-sensor met een breed dynamisch bereik (ca. 16.2 megapixels (camerapixels effectief)). Door de verbeterde schaduwruiseigenschappen kunt u probleemloos quasi routinematig buitengewoon gevoelige foto's nemen bij ISO 3200 (max. ISO 25600). Door de camera laagdoorlaatfiltervrij te maken, worden de voortreffelijke lenseigenschappen ook als zodanig gebruikt, wat zich vertaalt in een duidelijk beeld helemaal tot aan de rand van de foto. En door de sensor en de lens als optimaal complementair te ontwerpen en een grootformaat sensor te voorzien, heeft de GR een compact, slim camerahuis gekregen, volledig in lijn met zijn voorgangers.

 

Technische specificaties
Artikel document 4961311887505.txt
Merk Ricoh
Produkt Camera compact
Resolutie 16 Megapixel
Recensies
Geef je mening en schrijf als eerste een review.
Wat is uw beoordeling voor dit artikel