RICOH GR Digital IV camera wit > Limited Edition UITVERKOOP! (N.M.L.)

€ 99.999,00

€ 82.643,80 exclusief BTW
Artikelnummer
4961311870651
Voorraad


Omschrijving

[Snel fotograferen] U hoeft nooit meer een moment te missen.

1/64sec, F5.6, ISO200, EV±0, WB:AUTO, no trimming

Snel foto's maken in combinatie met nauwkeurige scherpstelling. Een hybride autofocus-systeem

De GR DIGITAL IV is voorzien van een hybride autofocus-systeem waarbij een externe autofocus wordt gecombineerd met een conventioneel contrast-autofocus-systeem. Het toestel is voorzien van een externe autofocus-sensor die wij intern hebben ontwikkeld en die resulteert in een zeer snelle, uiterst nauwkeurige autofocus voor maximaal 190 punten. De camera heeft slechts 0,2 seconden nodig om de autofocus in te stellen en dat is ongeveer tweemaal zo snel als de GR DIGITAL IV. Het scangebied voor contrast-autofocus is beperkt, zodat de externe autofocus-sensor de scherpstelling kan aanpassen ook wanneer de opnameknop niet half wordt ingedrukt. Verbeteringen in het algoritme hebben gezorgd voor een toename in de snelheid - nagenoeg een verdubbeling - ook voor macro-autofocus, waarbij alleen gebruik wordt gemaakt van het contrast-autofocus-systeem.

Ricohs oorspronkelijke Quick Snap-modus is verder verbeterd met de externe autofocus

Het toestel is nu voorzien van een Snap-modus waarbij de focus wordt ingesteld op een vooraf ingestelde afstand, waardoor u veel sneller dan voorheen foto's kunt maken. Een van de focus-afstanden die u met de GR DIGITAL IV kunt instellen, is Auto. Hierdoor worden zeer snelle en uiterst nauwkeurige focusaanpassingen aangebracht door uitsluitend de externe autofocus. U kunt nu foto's nemen ongeacht de afstand van het object. Met Full Press Snap (Opname bij volledig indrukken) berekent de camera de afstand zeer snel met de hybride autofocus als u de opnameknop half indrukt. Als de opnameknop in één beweging helemaal wordt ingedrukt, wordt alleen de externe autofocus gebruikt. Extreem nauwkeurige scherpstelling is toegevoegd aan de karakteristieken voor de Quick Snap-modus voor snel fotograferen.

  • * De focus-afstanden die met Snap en Full Press Snap kunnen worden geselecteerd, zijn Auto, 1 m, 1,5 m, 2,5 m, 5 m en ∞.
  • * De afstandsinformatie die door de externe autofocus-sensor wordt berekend, kan ook op het display worden weergegeven.

Onderwerpen in beweging levendig vastleggen. Nieuwe functie: AF-continu-opnamen

Terwijl de opnameknop wordt ingedrukt, kan de camera een reeks foto's maken waarbij de externe autofocus wordt gebruikt om op het onderwerp scherp te stellen. De camera is ook nog steeds voorzien van de functies Set-focus continu-opnamen, S-Cont-opnamen (reeks continu) en M-Cont-opnamen (omgekeerd continu).

Verbeterde prestaties bij donkere scènes. Functie Vervaagcorrectie

Het eerste model in de GR DIGITAL-reeks dat is voorzien van de Image-sensor-shift beeldstabilisatorfunctie. In combinatie met een heldere F1.9-lens leidt dat ertoe dat deze camera nog beter presteert onder donkere omstandigheden dan de vorige modellen. Het stabilisatie-effect bedraagt maximaal 3,2 stappen*, berekend met betrekking tot de sluitersnelheid. *Gemeten met de meetmethoden van RICOH.

  • * Gemeten met de meetmethoden van RICOH.

De ISO-gevoeligheidsinstellingen reageren flexibel op wat u wilt fotograferen en wanneer

De hoogst mogelijke ISO-instelling is 3200 (het maximum voor de GR DIGITAL III was 1600); de EV kan worden ingesteld in stappen van 1 EV of 1/3 EV. Door ISO Auto Hi te gebruiken in combinatie met de hoogste ISO-gevoeligheid kunt u nu de sluitersnelheid ook instellen terwijl de ISO-gevoeligheid wordt gewijzigd. Als de sluitersnelheid bijvoorbeeld wordt ingesteld op 1/60, behoudt de camera die snelheid terwijl de ISO-gevoeligheid wordt gewijzigd. Zo bereikt u nog eenvoudiger wat u wilt, bijvoorbeeld als u een snellere sluitertijd wilt gebruiken om te voorkomen dat het onderwerp niet scherp wordt vastgelegd.

Een nieuw display met een veel hogere helderheid, zodat het ook buitenshuis goed zichtbaar is

De maximale helderheid van het display is met een factor van ongeveer 1,7 verhoogd ten opzichte van de GR DIGITAL III; daardoor is de zichtbaarheid buitenshuis aanzienlijk verbeterd. Als de helderheid is ingesteld op Auto, wordt de helderheid van het display automatisch aangepast aan de helderheid van het onderwerp. Het display is maar liefst 3,0 inch groot (VGA en bevat ongeveer 1,23 miljoen beeldpunten* ). Dankzij de brede kijkhoek is het display vanaf alle kanten goed zichtbaar. De afstandsinformatie die door de externe autofocus-sensor wordt berekend, kan nu op het display worden weergegeven, waardoor het gebruiksgemak nog verder wordt verbeterd.

  • * Er zijn witte pixels toegevoegd aan de RGB-pixels en dat resulteert in ongeveer 0,23 miljoen beeldpunten.
Recensies
Geef je mening en schrijf als eerste een review.
Wat is uw beoordeling voor dit artikel