PENTAX 645D kit [body + FA645 55mm/2.8] van ? 5999,00 intekenprijs op=op

€ 3.999,00

€ 3.304,96 exclusief BTW
Artikelnummer
0027075169975
Voorraad


Omschrijving
De grote CCD-beeldsensor van de 645D (44x33 mm) speelt een sleutelrol in de productie van hoogwaardige, levensechte beelden die elke fotograaf inspireren

Beeldformaat is van cruciaal belang voor geavanceerde fotografie: hoe groter het beeld, hoe beter de omgeving en het dieptegevoel weergegeven kunnen worden, met kleurrijke, erg gedetailleerde opnamen als gevolg. De 645D is uitgerust met een grote, hoogwaardige CCD-beeldsensor (ongeveer 1,7 keer groter dan die van modellen met een formaat van 35 mm). Daarom biedt hij een geweldige beeldkwaliteit, waaraan fotografie met een formaat van 35 mm niet kan tippen, en stimuleert hij de creativiteit van alle fotografen.

 

Kenmerkende beeldeigenschappen die verschillen van die van het 35 mm formaat
Een rijke schakering, een natuurlijke velddiepte bij een open diafragma en heldere beelden bij een kleiner diafragma. De grote beeldcirkel en het brede oppervlak van de beeldsensor van middenformaat leveren deze voordelen op — essentiële factoren voor de productie van uiterst kwaliteitsvolle, levensechte opnamen die ongeëvenaard zijn door de tegenhangers van 35 mm. Aangezien een objectief van het middenformaat een langere brandpuntsafstand heeft dan een objectief van 35 mm met dezelfde beeldhoek, biedt de camera bovendien een betere stofuitdrukking en doet hij het onderwerp sterker opvallen tegen een fraai verdonkerde achtergrond.

 

40 effectieve megapixels zorgen voor een uitzonderlijke resolutie om scherpe opnamen te maken van minuscule onderwerpen

Dankzij de ongeveer 40 effectieve megapixels biedt de 645D beelden met een erg hoge resolutie die even kwaliteitsvol zijn dan degene die vastgelegd worden door de hoogwaardige digitale camera's met achterwand die gebruikt worden in professionele fotostudio's. Zijn resolutie is veel groter dan die van digitale SLR-camera's met een formaat van 35 mm of 645 camera's met filmformaat.* Zelfs wanneer afgedrukt op grootformaat (van 420 mm op 297 mm), bent u verzekerd van levensechte kunstwerken met een hoge dichtheid. Wanneer afgedrukt op nog grotere papierformaten (van 1.189 mm op 841 mm) die gebruikt worden voor fototentoonstellingen, wordt het verschil in resolutie zelfs nog duidelijker. De sterk uitgesproken details laten uw opnamen meer fascineren en inspireren.

* Gebaseerd op PENTAX-beoordelingsnormen (vanaf februari 2010).

 

 

 

Design zonder laagdoorlaatfilter optimaliseert objectiefprestaties

Hoewel de laagdoorlaatfilter (LDF) de nadelige gevolgen van valse kleuren en moiré efficiënt beperkt, kan het zorgen voor een verslechtering in beeldscherpte. Omdat de 645D ontworpen werd voor de hoogste resolutie, beschikt het over een LDF-vrije CCD-eenheid, die de resolutie van het objectief en de beeldsensor kan optimaliseren zonder in te boeten aan algemene beeldresolutie. Dankzij zijn superhoge resolutie biedt de 645D kwaliteitsvolle beelden die zo scherp en levendig zijn dat zelfs elk afzonderlijk blad van een boom in een landschapsfoto in het oog springt.

 

De 14-bits A/D-converter en de PRIME II-beeldmotor bundelen hun krachten voor opnamen met een uiterst fijne schakering waarbij licht en kleur betrouwbaar worden weergegeven

De sterk presterende 14-bits A/D-converter van de 645D zet de analoge signalen die de CCD-beeldsensor uitzendt om in gegevensrijke digitale signalen met meerdere schakeringen (tot 16.384), die vervolgens worden doorgestuurd naar de PRIME II-beeldmotor. Dankzij de hoge verwerkingssnelheid en het nieuwe algoritme verwerkt deze hoogwaardige beeldmotor onmiddellijk 40 megapixels gegevens om uiterst kwalitatieve beelden te produceren, die aan de behoeften van zelfs de meest veeleisende fotografen voldoen. Deze geraffineerde beeldmotor kan zelfs objectiefaberraties voor de fotograaf corrigeren.

 

Veelzijdige 645AF2-objectiefvatting ondersteunt een brede waaier van verwisselbare objectieven

De 645D beschikt over de nieuwe PENTAX 645AF2-objectiefvatting, ontworpen voor een uitgebreide selectie van smc PENTAX 645-reeks verwisselbare objectieven — van groothoek tot telefoto — die allemaal uitzonderlijke beelden opleveren. Als er een FA 645-reeks objectief wordt gemonteerd, behoudt de 645D de autofocuswerking. De nieuwe D FA 645-reeks is ontworpen om lichtvlekken en dubbelbeelden tot een minimum te beperken, terwijl het vermogen van conventionele 645-reeks objectieven om scherpe, heldere opnamen te maken, zelfs aan de randen, wordt behouden.

Opmerking: Als er een conventioneel 645-reeks objectief wordt geplaatst op de 645D camerabehuizing, dan wordt zijn beeldhoek ongeveer 1,3 keer breder dan wanneer er één wordt geplaatst op de behuizing van een 645 camera met filmformaat, terwijl de brandpuntsafstand ongeveer 0,8 keer korter wordt vergeleken met het 35 mm-formaat.

 

De functie Aangepaste opname verbreedt het visuele expressiebereik, met acht afwerkprogramma's

De functie Aangepaste opname van de 645D bevat acht verschillende afwerkingen, die elk automatisch verzadiging, tint, contrast, scherpte (ook fijne scherpte) en andere parameters afstemmen op voorgeprogrammeerde niveaus. Alle parameters kunnen manueel worden aangepast om de gewenste visuele effecten te bereiken.*

De stand Diafilm zorgt voor een indrukwekkende afwerking
De 645D biedt een nieuwe Diafilm-afwerking, die automatisch het contrast vergroot om sprekende beelden te creëren. Door deze stand te combineren met de dodging-functie van de PENTAX Digital Camera Utility software (bijgeleverd), creëert u gemakkelijk opnamen die sterk overeenkomen met diafilm en kunt u ze afdrukken met uw eigen printer.

* Verzadiging en tint kunnen handmatig worden aangepast in alle afwerkstanden, behalve Monotoon. In de stand Diafilm kan enkel contrast handmatig worden aangepast.

 

 

Interne ontwikkeling van RAW-data zorgt voor een moeiteloze, computervrije beeldbewerking en gemakkelijk afdrukken

De 645D ontwikkelt niet enkel RAW-bestanden in de camera zelf, maar kan ze ook opslaan als nieuwe JPEG-bestanden. U kunt zelfs tijdens de ontwikkeling verschillende beeldverwerkingsstanden en -functies aanpassen of omwisselen, waaronder witbalanscontrole en aangepaste opnamestanden. Dankzij dit gebruiksvriendelijke kenmerk kunt u snel en probleemloos opnamen omvormen tot hoogwaardige artistieke werken, weergeven of afdrukken indien gewenst, zonder dat hier een computer voor nodig is.

 

Uitbreiding dynamisch bereik (correctie hoge lichten/schaduw) zorgt voor rijkelijk gegradeerde opnamen met fijne details

De 645D staat u toe het dynamische bereik te vergroten ofwel in de hoge lichten (sterke belichting), ofwel in de schaduw (lage belichting). Zo beperkt u afgewassen en pikdonkere gebieden tot een absoluut minimum. In tegenstelling tot de functie belichtingscorrectie vergroot deze functie het reproduceerbare gradatiebereik zelf. Dus zelfs als u bijvoorbeeld het dynamische bereik uitbreidt van de hoge lichten,** worden de schaduwgebieden in de opname niet beïnvloed. Bijgevolg kunt u opvallende, levendige kunstwerken afleveren met een voortreffelijke plastische uitdrukking.

** Wanneer het dynamische bereik vergroot wordt voor de hoge lichten, is de laagste beschikbare gevoeligheid ISO 400 (of ISO 200 in combinatie met de functie gevoeligheidsuitbreiding).

 

Een keuze uit 10 witbalansstanden voor verschillende lichtbronnen en specifieke visuele uitdrukkingen

De 645D biedt 10 vooraf ingestelde standen voor witbalanscontrole: Auto, Daglicht, Schaduw, Bewolkt, TL-licht (met vier variaties), Gloeilamp, Flits, CTE, Handmatig (met een witbalansmeting van de opname) en Kleurtemperatuur (met rechtstreekse input). De CTE-stand*** is geprogrammeerd om exact tegenovergesteld te werken dan de Auto-stand en een primaire kleur te benadrukken van een specifieke lichtbron. Deze stand is efficiënt om de gloed van de zon bij zonsopgang of -ondergang te onderstrepen of het vervagen van lichte kleuren te voorkomen, zoals de roze tint van kersenbloesems.

*** De CTE is niet geprogrammeerd om kunstmatige lichtbronnen te corrigeren.


Twee sleuven voor SD/SDHC-geheugenkaarten verhoogt de efficiëntie en veelzijdigheid van de opslag van opnamegegevens

De 645D biedt de keuze om opnamen op te slaan in RAW- of JPEG-bestandsindelingen of u kunt kiezen om de opname tegelijkertijd in beide bestandsindelingen op te slaan. Met één druk op de RAW-toets, kunt u onmiddellijk omschakelen van de ene opnamestand naar de andere. Aangezien de 645D is uitgerust met twee geheugenkaartsleuven (SD1 en SD2) voor twee SD- en/of SDHC-geheugenkaarten, kunt u rechtstreeks een verschillend opnameformaat of verschillende functie toewijzen aan elke sleuf via de toets. Eén kaart kan bijvoorbeeld gebruikt worden als back-up van de andere; opnamen kunnen worden toegewezen aan verschillende kaarten al naargelang het opnameformaat; of bij gebruik van de Reservestand, kan de tweede kaart geprogrammeerd worden om automatisch data te beginnen aanvaarden wanneer de eerste haar opslagcapaciteit heeft bereikt.

Opmerking: Voor een veilige opslag van opnamegegevens, zijn SD/SDHC-geheugenkaarten van Klasse 6 of recenter aanbevolen voor gebruik met de 645D.

 

Correctiefuncties van vervorming en laterale chromatische aberratie zorgen voor kwalitatieve opnamen zonder vervorming en kleurveranderingen

De correctiefuncties van de objectiefeigenschappen van de 645D**** compenseren de ton- en kussenvormige vervormingen die vaak voorkomen bij groothoek- en zoomobjectieven, alsook de laterale chromatische aberratie die kleine kleurveranderingen veroorzaakt langs de randen van het onderwerp. Door de optische eigenschappen voor specifieke objectieven op de camera efficiënt te corrigeren, maakt de 645D opnamen scherper en helderder.

**** Deze functies zijn enkel beschikbaar voor D FA 645- en FA 645-reeks objectieven.

 

11-punts autofocussysteem met hoge precisie is voorzien van een nieuwe SAFOX IX+ focussensor

De 645D beschikt over een geavanceerde SAFOX IX+ focussensor met meer geavanceerde optieken en een nieuwe lichtbrondetectiefunctie. Het gesofisticeerde autofocussysteem heeft 11 meetpunten (met negen kruissensoren in het midden) om voor een extra nauwkeurige scherpstelling op het onderwerp te zorgen. Het aantal meetpunten kan worden gewijzigd in drie of vijf, terwijl de AF-kaderstand geselecteerd kan worden vanuit auto, selecteren of centreren.

 

Intelligent meetsysteem biedt een keuze uit de standen multipatroonmeting van 77 segmenten, centrale meting en puntmeting

Het geavanceerde meetsysteem van de 645D biedt drie verschillende meetstanden voor variërende lichtomstandigheden en individuele voorkeuren. De stand multipatroonmeting deelt het beeldveld in 77 segmenten om een automatische belichting met hoge precisie te verzekeren door de nadelige gevolgen van sterke lichtbronnen en overmatige reflecties te beperken.

 

Flexibel belichtingssysteem met meerdere standen beschikt over negen verschillende opnamestanden

De 645D is uitgerust met de door PENTAX uitgevonden standen Hyper Program en Hyper Manual, die enorm geliefd zijn bij ervaren fotografen. Om flexibele, creatieve foto's te kunnen maken, biedt het ook negen verschillende opnamestanden om mee te werken. Bovendien kunt u zelfs vóór uw fotosessie een programmalijn kiezen uit zes opties.

 

 

Digitale waterpasfuncties als visuele richtlijn voor de nauwkeurige uitlijning van de horizon

De 645D is uitgerust met een digitale waterpas, die de verticale en horizontale helling van de camera detecteert en weergeeft. Deze functie is handig bij landschappen zonder duidelijke basislijnen en nachtlandschappen met een donkere basislijnen. U kunt ook de belichtingsbalk in de beeldzoeker omschakelen om als digitale waterpasindicator te dienen, zodat u de helling van zowel de camera als de opname kunt bekijken in een oogwenk, zonder uw oog van de beeldzoeker te halen.

 

Het schokgedempt, geruisarm spiegelmechanisme staat garant voor een vlotte, stille werking die ongeëvenaard is door andere camera's van middenformaat

De spiegel van de 645D werkt uiterst stil, omdat de opwaartse beweging wordt geregeld door een remsysteem, terwijl de neerwaartse beweging motorisch bestuurd wordt. Bijgevolg worden de cameratrillingen tijdens de opwaartse beweging van de spiegel en de zoekertrillingen tijdens de neerwaartse beweging tot een minimum beperkt. In combinatie met het geruisarme ontspanmechanisme in de nieuwe sluiter, zorgt de 645D voor stille, storingsvrije opnamen te allen tijde.

Automatische gevoeligheidscontrole van ISO 200 tot ISO 1000 vergroot het aantal creatieve mogelijkheden van fotografie van middenformaat

De 645D biedt zowel automatische als handmatige gevoeligheidscontrole, waardoor u de gewenste ISO-gevoeligheid kunt selecteren van ISO 200 tot ISO 1000 (of van ISO 100 tot ISO 1600 in combinatie met de functie gevoeligheidsuitbreiding). In de Auto-stand kunt u incidentele opnamen met onbedoelde gevoeligheden voorkomen door het bereik van de automatische gevoeligheidscontrole op voorhand te beperken. U kunt zelfs kiezen of u de gevoeligheid positief of passief verhoogt. Al deze opties maken het fotograferen van vele onderwerpen in bijzondere opnamestijlen mogelijk.

 

Geavanceerde zoekeroptieken dragen bij tot een kleinere camerabehuizing en een extra helder zoekerbeeld

Een nieuw ontworpen, trapezevormig glazen prisma is de sleutel voor de compacte afmetingen van de 645D. Door dit prisma aan een Kepler telescooptype te koppelen, biedt de 645D zowel een heldere, duidelijke beeldzoeker met een beeldveld van ca. 98% en een erg draagbare, kleinere camerabehuizing. Het beschikt ook over het DF-80 Natuurlijk-Helder-Mat instelglas voor een aangenaam zoekerbeeld en een gemakkelijke scherpstelling.

 

Statusscherm en bedieningspaneel zorgen voor snelle besturing van de opname-instellingen met de vingertoppen

Als u op de DISP-toets drukt, geeft de 645D onmiddellijk het statusscherm weer op het LCD-scherm voor een directe weergave van een brede waaier van foto-instellingen. Met één druk op de INFO-toets gaat het scherm vervolgens over naar het bedieningspaneel, waar verschillende standen en functies snel met de vingertoppen kunnen worden gewijzigd. Dit tijdbesparende besturingssysteem zorgt ervoor dat u snel en moeiteloos kunt fotograferen.

 

Groothoekscherm van 3,0" met ongeveer 921.000 beeldpunten.

Uitgerust met functies voor helderheid/kleurcontrole en beschermd met een AR-gecoate, en geharde glasplaat om reflecties te verminderen en krassen te vermijden.

 

Camerabehuizing met magnesiumlegering verzekert een uitstekende duurzaamheid, een beperkt gewicht en een enorme schokbestendigheid

De behuizing van de 645D is vervaardigd uit een lichte, uiterst sterke magnesiumlegering met uitstekende schok- en hittebestendige en antimagnetische eigenschappen. In feite vormt het een erg betrouwbare, extra stevige bescherming voor interne mechanismen. Hierdoor is de 645D bestand tegen vele jaren van intensief gebruik in het veld en voldoet hij aan de wensen en verwachtingen van veeleisende fotografen.

 

 

Het gegoten aluminium chassis is de sleutel tot een uitmuntende kinetische nauwkeurigheid en thermische stabiliteit

Het chassis dat is samengesteld uit een achterdeel en een optiek van de zoeker en scherpsteloptieken moet extreem stevig zijn en erg nauwkeurig worden gebouwd. Daarom is het chassis van de 645D gemaakt van een erg sterk gegoten aluminium om voor een hoog niveau van kinetica en thermische stabiliteit te zorgen. De CCD-eenheid is vastgemaakt op het chassis met een hittebestendige laag ertussen. De achterzijde van het chassis dient als schild tegen de warmte die de CCD -eenheid afstoot en om de ruis als gevolg van lekstroom tot een minimum te beperken.

 


De erg luchtdichte constructie voorkomt het binnendringen van stof en water

In lijn met PENTAX' streven naar een uiterst betrouwbaar fotografeersysteem voor buitenshuis zijn zowel de 645D als de nieuwe D FA 645 objectieven stofdicht en weersbestendig. De camerabehuizing is ook koudebestendig. Dit garandeert goede prestaties bij lage temperaturen als -10 °C. Aangezien de 645D fantastisch en betrouwbaar werkt, zelfs in koude streken onder harde opnameomstandigheden, kunt u probleemloos unieke opnamen vastleggen.

 

 

DR II-mechanisme met Dust Alert-systeem verwijdert ongewenst stof efficiënt aan de hand van supersonische trillingen

Om vervelende stofvlekken op mogelijk formidabele opnamen te vermijden, beschikt de 645D over het betrouwbare DR (Dust Removal) II-mechanisme. Door de UV/IR-cutfilters die voor de CCD-beeldsensor gelegen zijn te verschuiven aan supersonische snelheid via een piëzo-elektrisch element, schudt dit mechanisme stof af de beeldsensor. De camera beschikt zelfs over het innovatieve Dust Alert-systeem dat stofdeeltjes detecteert die op de sensor kleven en hun positie aangeeft op het LCD-scherm. Dankzij deze gebruiksvriendelijke tools kunt u stof veel sneller en efficiënter detecteren en verwijderen dan ooit tevoren.

 

 


Wordt geleverd met PENTAX D-FA 645 55 mm F2,8 AL [IF] SDM AW objectief

  • Gelijkwaardig aan 43,5 mm in het 35 mm formaat
  • Stofdicht en weersbestendig
  • Aero Bright-coating
  • Eerste PENTAX met volledig rond diafragma
  • SDM-scherpstelmechanisme
  • Gewicht: 416 g
Technische specificaties
Bajonet vatting Pentax FA 645
merk Pentax
produkt Camera middenformaat
Resolutie 40 Megapixel
Memorycard/opslag SD & SDHC
Recensies
Geef je mening en schrijf als eerste een review.
Wat is uw beoordeling voor dit artikel