OP=OP PANASONIC DMC-G3 WEG kit [body + 14-42mm 3.5-5.6 ois,45-200mm 4.0-5.6] € 915.-Nu Euro 599,00

€ 599,00

€ 495,04 exclusief BTW
Artikelnummer
5025232629558
Voorraad


Omschrijving

de DMC-G3 met een sensor van 16,0-megapixel en de mogelijkheid 1920 x 1080 full HD video-opnames te maken. De DMC-G3 is nog kleiner en lichter dan zijn voorgangers en heeft daarmee het record van kleinste en lichtste camera ter wereld verbroken.

Lumix G DMC-G3

Het LUMIX G Micro System creëert hoogwaardige foto's met levensechte details door middel van een uitstekende resolutie en beeld- en kleurweergave. Daarnaast is de uiterst gevoelige signaalverwerking aangepast voor de DMC-G3 om de mogelijkheden van de nieuwe 16,0-megapixel Live MOS-sensor volledig te kunnen benutten. Met name opnames bij beperkt omgevingslicht en met een hoge ISO-waarde zijn verbluffend helder en hebben een zeer scherpe resolutie.

Het Precision Contrast AF-systeem van het LUMIX G Micro System is nog sneller geworden en bereikt daarmee 's wereld grootst mogelijke snelheid van ongeveer 0,18 seconden. In combinatie met de touchscreen bediening kan er nog sneller en preciezer worden scherpgesteld dankzij de introductie van Pinpoint AF. Daarnaast is met de introductie van een nieuwe mechanische sluiter het maken van serieopnames ook verbeterd tot 4 fps in maximale resolutie van 16,0 megapixels.

De DMC-G3 maakt opnames in 1920 x 1080 full-HD video, met stereogeluid, in AVCHD-formaat wat een betere kwaliteit levert wat betreft compressie-efficiëntie en -vriendelijkheid bij het afspelen op AV-apparatuur. Bij het maken van video-opnames beschikt de gebruiker over een geavanceerd AF-systeem, waaronder het praktische full-time AF en tracking AF, zodat iedere fotograaf met het grootste gemak hoogwaardige video-opnames kan maken. De aangepaste kleurenmodus Creative Control maakt het de gebruiker mogelijk kleureffecten intuïtiever in te stellen en Photo Style zorgt voor een nog exactere instelling van contrast, scherpte, verzadiging en ruisreductie. De DMC-G3 bevat zowel de zeer gewaardeerde iA-modus (Intelligent Auto) als een uitbreiding daarop: de iA Plus-modus. Naast de gebruikelijke krachtige ondersteuningsfuncties voor opname, kunnen in de iA Plus-modus de onscherptediepte, de belichtingscompensatie en de witbalans worden aangepast. De iA Plus-modus is niet alleen beschikbaar voor het maken van foto's, maar ook van video's.

De DMC-G3 biedt een 3,0 inch groot vrij draaibaar en uitklapbaar Intelligent LCD-scherm met een 1.440.000 pixels equivalent LVF (Live View Finder) met 100% gezichtsveld. De behuizing is gemaakt van aluminium, dat licht is en zeer sterk is. Het nieuwe ontwerp van de behuizing is ergonomisch waardoor de camera ondanks het zeer kleine formaat goed in de hand ligt. De DMC-G3 is verkrijgbaar in een aantal aantrekkelijke kleuren: zwart, rood, wit en bruin, waardoor deze camera past bij een moderne levensstijl en waardevolle momenten in hoogwaardige kwaliteit foto en video kunnen worden bewaard.

1. Nog betere beeldkwaliteit met verbluffende helderheid
Het LUMIX G Micro System realiseert kwalitatief hoogwaardige foto's met levensechte details d.m.v. een uitstekende resolutie en beeld- en kleurweergave. De hoogwaardige lens en precisie AF zorgen voor een hoge resolutie. Een optimale balans tussen resolutie en ruisreductie zorgt voor natuurgetrouwe beeldweergave en een uiterst nauwkeurige automatische belichting en witbalans met live lichtmeting. Dit resulteert in een waarheidsgetrouwe kleurweergave.

De nieuwe 16,0-megapixel Live MOS-sensor van de DMC-G3 is in grote mate verantwoordelijk voor een kwalitatief hoogwaardige beeldweergave. Het nieuwe circuit leest signalen uit met minimale ruis, waardoor de hoeveelheid ruis wordt verminderd met meer dan 66%. Vooral bij opnames met een hoge ISO-waarde verbetert de S/R-verhouding met ongeveer 200% in vergelijking met de gebruikelijke sensor van 12,1-megapixel. De prestatie van de sensor verbetert met 6db bij ISO 3200 en maximaal 9db bij ISO 6400, wat zorgt voor een zeer zuiver beeld zonder ruis.

Als beeldverwerkingssysteem beschikt de camera over de Venus Engine FHD die gebruikmaakt van uiterst geavanceerde signaalverwerkingsmogelijkheden voor zowel foto- als video-opnames. Door nauwkeurig kleurruis van luminantieruis te scheiden aan de hand van de optimale ruisreductie voor beide types, kan men heldere en prachtige beelden vastleggen, zelfs bij opnames met hoge ISO-waarden. Door het verhinderen van de kleurvermenging die veelal aan de randen optrad, wordt alle kleurruis, niet alleen in de overgangen maar ook aan de randen, effectief bestreden. Het systeem biedt tevens een selectieve ruisreductie voor de omtrekken zodat er een natuurlijker evenwicht ontstaat in de curve zonder dat de resolutie daaronder lijdt. Bovendien wordt de ruis aangepakt die vaak optreedt in de vorm van vlekken in het donkere gedeelte van een opname bij slechte lichtomstandigheden of kleurvermenging in overbelichte gebieden als gevolg van chromatische aberratie. Details worden behouden door een optimale samenvoeging van de gegevens die worden verwerkt met resolutieprioriteit voor de randen en NR-prioriteit voor de egale delen van een foto.

De perfecte samenwerking van sensor en engine bij de signaalverwerking zorgt voor een kwalitatief uitstekende en nog duidelijkere beeldweergave. Daarnaast is het mogelijk met een mechanische sluiter serieopnames te maken van 4 fps met een maximale resolutie van 16,0 megapixels. Het is ook mogelijk om de Burst-functie in hoge snelheid met 20 fps en elektronische sluiter te selecteren, afhankelijk van de snelheid van het bewegende onderwerp, waarna later de beste opname kan worden gekozen.

2. Geavanceerd AF-systeem
Alle camera's in de LUMIX G Micro System serie gebruiken Contrast AF als scherpstelsysteem. In vergelijking met het Phase-difference AF systeem, biedt Contrast AF een grotere nauwkeurigheid, zelfs bij opnames met een groot diafragma. (Contrast AF is bijvoorbeeld ongeveer 90% nauwkeurig, terwijl Phase-difference AF ongeveer 60% nauwkeurig is bij F1.4). In het Phase-difference AF systeem kan sprake zijn van een mechanische foutmarge. Bij Contrast AF wordt het scherpstellen bestuurd door de beeldsensor zodat er geen mechanische foutmarge kan optreden bij het bereiken van de juiste scherpstelling. De DMC-G3 biedt de snelste* Light Speed AF met ongeveer 0,1 seconde. Dit wordt bereikt door de benodigde scherpsteltijd te verkorten door de drivesnelheid te verdubbelen van 60 fps naar 120 fps. Het geavanceerde Contrast AF systeem van de DMC-G3 overtreft niet alleen ruimschoots de nauwkeurigheid maar ook de snelheid van kwalitatief hoogwaardige DSLR's met Phase-difference AF. In combinatie met de Touch AF-bediening gaat het instellen en het scherpstellen op een onderwerp ongelooflijk snel en eenvoudig, waardoor men nooit een spontaan moment mist.

De DMC-G3 zet de Contrast AF-functie ook in om Full-area scherpstellen te kunnen bieden, waardoor er scherpgesteld kan worden op elk punt in het gezichtsveld. Het kiezen van een compositie is vrij en intuïtief door het gebruik van de touchscreen bediening. Om het bedieningsgemak nog verder te vergroten maakt de DMC-G3 gebruik van aanraakbediening bij het maken van opnames. Hierdoor kan de gebruiker scherpstellen op het onderwerp door het simpelweg aan te raken op het grote, 460.000-pixel vrij draaibare en kantelbare LCD-scherm en op dezelfde manier ook de sluiter ontspannen. Nadat het onderwerp is bepaald door het aan te raken, volgt de camera het onderwerp zelfs wanneer het beweegt, dankzij de functie AF Tracking. Met één enkele aanraking op het scherm kiest men het deel en het formaat van het AF-gebied dankzij de functie 1-area AF. Via de functie 1-area AF in Gezichtsherkenning kan men zelfs nog preciezer scherpstellen op de ogen, en het gezicht helder en scherp vastleggen. Met de functie meerpunts-AF met 23 AF-gebieden kunt u een aantal AF-punten instellen op basis van de compositie. Daarnaast biedt de DMC-G3 de Pinpoint AF-functie waardoor er nog nauwkeuriger kan worden scherpgesteld door het scherpstelgebied verder te vergroten. Er kan bijvoorbeeld worden scherpgesteld op de pupil in een oog.

In de MF assist-modus kan men een gebied met een aanraking 1x, 4x, 5x of 10x vergroten en het gebied gemakkelijk verplaatsen door het op het scherm te verslepen. Het beeld wordt 4x vergroot getoond op het compositiescherm waardoor er nauwkeurig kan worden scherpgesteld terwijl tegelijkertijd de compositie van de hele foto kan worden bepaald.

3. Verbeterde bediening ter vergroting van het gebruiksgemak
De DMC-G3 is ongeveer 25% kleiner dan zijn voorganger en is daarmee kleinste en lichtste camera met verwisselbare lens ter wereld. Het compacte, stijlvolle design met ronde vormen, uitgevoerd in aluminium, lijkt in niets op de gebruikelijke grote, zware en kleurloze DSLR's. De DMC-G3 heeft een onverslijtbare metalen vatting met daaromheen een zilverkleurige ring en een slanke behuizing in een aantal stijlvolle kleuren: zwart, rood, wit en bruin. Deze camera is ongelooflijk compact, maar ligt toch goed in de hand door het nieuwe ergonomische ontwerp. De camera is ook soepel en eenvoudig te bedienen door de optimale indeling van knoppen en andere elementen. Iedere fotograaf zal direct na het maken van de eerste opnames gewend zijn aan de bediening van de DMC-G3. Het grote scherm met hoge resolutie en brede kijkhoek kan 180° opzij worden gedraaid en 270° omhoog en omlaag worden gekanteld, wat een gezichtsveld oplevert van nagenoeg 100%.

Touchscreen-bediening

Het vrij draaibare en kantelbare LCD-scherm met touchscreen bediening kan overal worden aangeraakt en bekeken. Het touchscreen is niet alleen uiterst handig voor het maken van opnames, maar ook voor het bijzonder duidelijk weergeven van beelden. Men kan een gewenst beeld selecteren uit honderden andere beelden door de miniatuur ervan aan te raken. Om beelden een voor een in volgorde weer te geven, kan men een beeld met een vinger verslepen op het scherm en de foto's doorbladeren zoals men dat met een boek zou doen. Een maximale vergroting van 16x kan ook eenvoudig via aanraking worden bereikt. Daarnaast kan de gebruiker via de aangepaste instellingen alle aanraakfuncties, zoals Touch Shutter, Touch AF en Touch display, aan- en uitzetten om het bedieningsgemak van de camera te vergroten.

De grote, heldere LVF (Live View Finder) met een vergroting van 0,7x en het equivalent van 1.440.000 pixels van het LUMIX G Micro System biedt evenveel zicht als een optische zoeker en kan daarnaast ook informatie weergeven over camera-instellingen zonder dat de gebruiker hiervoor het onderwerp uit het oog hoeft te verliezen. Het kleurverval wordt met ongeveer de helft teruggebracht, waardoor de LVF elk onderwerp in elke omstandigheid in verbluffende kwaliteit weergeeft. Samen met de 60 frames per seconden wordt de Live View mogelijk gemaakt door de Live MOS-sensor, die signalen rechtstreeks ontvangt van de beeldsensor en deze voortdurend in realtime verstuurt naar het LCD-scherm. Dit maakt het mogelijk voor de gebruiker om tijdens het kiezen van de compositie de kadrering grondig van hoek tot hoek te bekijken.

De camera's in de LUMIX G Micro System serie zijn uitgerust met een uiterst efficiënt stofbeschermingssysteem. Als er stof of ander vuil in de camera terechtkomt wanneer u de lenzen verwisselt, kan dit blijven kleven aan de beeldsensor en te zien zijn als een vlek op de foto. Het stofbeschermingssysteem van de DMC-G3 elimineert deze mogelijkheid doordat er een supersonische golffilter is geplaatst voor de Live MOS-sensor. Deze filter trilt verticaal ongeveer 50.000 keer per seconde en stoot op die manier stof en andere vuildeeltjes af.

4. 1920 x 1080 Full-HD hoogwaardige video-opnames
De LUMIX G Micro System is de camera die niet alleen kwalitatief hoogwaardige foto's maar ook prachtige video-opnames maakt. In de AVCHD-indeling is de opnametijd in HD-kwaliteit bijna dubbel zo lang als bij de conventionele Motion JPEG-indeling. Met een speciale, afzonderlijke knop aan de achterzijde kan de gebruiker onmiddellijk beginnen met het maken van video's tijdens het fotograferen, zonder extra parameters te moeten instellen. De DMC-G3 kan hoge resolutie full-HD video's 1920 x 1080 met 60i (NTSC) / 50i (PAL) in AVCHD opnemen (sensor output is 30p [NTSC] / 25p [PAL])*. Het vastleggen van beelden is nog flexibeler en leuker met de DMC-G3. De DMC-G3 biedt naast de praktische full-time AF-functie ook Touch AF voor video-opnames, waarmee de gebruiker als een professional afwisselend kan scherpstellen op de voor- en achtergrond. Als men simpelweg de camera op het onderwerp richt, wordt er automatisch op scherpgesteld waardoor het extra aandacht krijgt. De Extra Tele Conversion-functie vergroot het zoombereik virtueel tot maximaal 4,8x zonder dat de beeldkwaliteit vermindert bij een lagere resolutie.

Zelfs beginnende filmamateurs kunnen prachtige video-opnames maken met de DMC-G3 dankzij de populaire iA- en iA Plus-modi die ook beschikbaar zijn voor het opnemen van video's. De optische beeldstabilisator (O.I.S.) helpt onscherpte door handtrillingen te voorkomen bij het gebruik van de krachtigezoom. De gezichtsherkenningsfunctie herkent automatisch een gezicht in de kadrering en past de scherpstelling, de belichting, het contrast en de gelaatskleur aan om steeds een prachtig resultaat te krijgen. De functie Intelligent D-range Control biedt natuurlijkere beelden door de belichting voor ieder deel van het beeld te optimaliseren. De functie voorkomt daarbij te donkere schaduwen en overbelichte witte delen en helpt ervoor te zorgen dat details en overgangen, zoals het blauw van de lucht, prachtig worden weergegeven. De Intelligent Scene Selector schakelt naargelang de situatie automatisch tussen de standen Portrait, Scenery, Close-up en Low Light zodat verschillende parameters geoptimaliseerd worden voor een betere beeldkwaliteit.

Met de Dolby® Digital Stereo Creator kan kwalitatief hoogwaardig geluid worden opgenomen. Er is ook een Wind Cut-functie om het storende geluid van wind op de achtergrond grotendeels te elimineren. Tijdens het opnemen van een video kan men met de DMC-G3 een foto maken door alleen maar op de ontspanknop te drukken. Daarnaast kunnen foto's worden uitgesneden uit de video en kan het ongewenste deel van een video worden verwijderd met behulp van de Video divide-functie.

5. Aangepaste kleurbeheersingsfuncties. Nieuw: "Photo Style" en "Creative Control".
De DMC-G3 is niet alleen artistiek qua vormgeving, maar ook qua functies. Het toestel is uitgerust met heel wat functies waarmee gebruikers levensechte beelden kunnen vastleggen en eigen expressieve beelden kunnen creëren. De populaire My Color-modus waarmee de LUMIX G Micro System camera's zijn uitgerust is aangepast voor de functie Creative Control door de meest gebruikte kleurenmodi te selecteren: Expressief, Retro, High Key, Sepia en Hoge Dynamiek. De Creative Control-modus maakt het mogelijk de belichtingscompensatie aan te passen.

De oorspronkelijke film-modus is ook aangepast en heet nu Photo Style. Deze functie biedt de voorinstellingen Standaard, Levendig, Natuurlijk, Zwart/wit, Landschap en Portret. Met deze functie kunnen deze instellingen nog nauwkeuriger worden aangepast wat betreft contrast, scherpte, verzadiging en ruisreductie. In de Custom-modus kunnen deze instellingen volledig worden aangepast al naargelang het door de gebruiker gewenste kleureffect. Met de Photo Style en Creative Control modi kunnen gebruikers van alle ervaringsniveaus hun foto's nog indrukwekkender maken door hun eigen stijl toe te voegen.

iA Plus

6. Geavanceerde iA-modus (Intelligent Auto) voor meer creatieve vrijheid: iA Plus

De DMC-G3 biedt geavanceerde functies die ervaren fotografen zullen waarderen, maar is eenvoudig genoeg voor beginners om in iA (Intelligent Auto) Plus gemakkelijk foto's en video's te kunnen maken. In de nieuwe iA Plus-modus van de DMC-G3 kunnen het onscherpte gebied, de belichtingscompensatie en witbalans worden aangepast als bij bepaalde onderwerpen een kleine handmatige aanpassing betere resultaten kan opleveren.

De Defocus Control-functie in de iA-modus stelt de gebruiker in staat het onscherpte gebied in de achtergrond aan te passen door eenvoudigweg een schuifbalk te verplaatsen waardoor het onderwerp veel meer impact krijgt. Met AF Tracking kan de DMC-G3 een onderwerp vergrendelen en erop blijven scherpstellen, zelfs als dit in beweging is, waardoor men altijd in een oogwenk in staat is om prachtige, heldere opnames te maken wanneer de gelegenheid zich voordoet. Men hoeft alleen te richten, te vergrendelen en te fotograferen! De Face Recognition-functie onthoudt geregistreerde gezichten zodat de juiste AF/AE erop kan worden toegepast. Met de functie Category Playback kan men er bij het afspelen voor kiezen om alleen foto's weer te geven die een specifiek geregistreerd gezicht bevatten. De Intelligent D-range Control biedt nu nog natuurlijkere beelden door de belichting voor ieder deel van het beeld te optimaliseren.

De functie voorkomt daarbij te zwarte schaduwen en overbelichte witte delen, en helpt ervoor te zorgen dat details en overgangen, zoals het blauw van de lucht, prachtig worden weergegeven. De camera activeert automatisch de tegenlichtcorrectie wanneer de lichtbron zich achter het onderwerp bevindt. De Intelligent Resolution-technologie zorgt voor natuurlijker ogende beelden met een beter gebalanceerde scherpte voor het gedetailleerde deel en de rand, die geschikt zijn om op groot formaat af te drukken. Naast de hierboven beschreven geavanceerde functies, beschikt de iA-modus over basisfuncties die de gebruiker nodig heeft bij een goede digitale fotocamera. Dit zijn onder meer MEGA O.I.S. (ingebouwd in de lens), een functie die onscherpte door handtrillingen helpt te voorkomen, en Intelligent ISO Control, een systeem dat bewegingsonscherpte vermindert door de ISO-gevoeligheid aan te passen als het onderwerp beweegt wanneer de opname wordt gemaakt.

De Intelligent Scene Selector detecteert automatisch de meest gebruikelijke opnameomstandigheden, Portret, Nacht Portret, Landschap, Nacht Landschap, Close-up en Zonsondergang, en kiest het geschikte automatische programma. De camera schakelt automatisch over naar de juiste modus afhankelijk van het onderwerp dat is aangeraakt. Als men bijvoorbeeld een gezicht aanraakt, wordt er naar de Portret-modus overgeschakeld. Raakt men de achtergrond of een landschap aan, dan wordt er overgeschakeld naar de Landschap-modus. Raakt men een voorwerp of persoon dicht bij de camera aan, dan wordt de Close-up-modus geactiveerd. De gebruiker kan al deze nuttige opnamefuncties activeren door eenvoudigweg de iA-modus te selecteren.

7. Kwalitatief hoogwaardige foto's en video's bekijken op een grote HD-tv - VIERA Link networking, ook in 3D
Met de DMC-G3 is het ook mogelijk om hoogwaardige 3D-opnames te maken. Hiervoor gebruikt men verwisselbare digitale lens die Panasonic eerder als eerste ter wereld introduceerde. Op een VIERA-tv van Panasonic met dynamische HD-resolutie kan men met gemak zowel stilstaande als bewegende beelden bekijken die in AVCHD op SD-geheugenkaarten zijn opgenomen. De gebruiker plaatst de kaart gewoon in de VIERA Image Viewer (SD-geheugenkaartsleuf) op een VIERA-tv of DIGA Blu-ray-Disc-speler om de inhoud af te spelen. Voor eenvoudige bediening met VIERA Link kunnen foto's en video's ook rechtstreeks van de DMC-G3 naar de tv gestuurd worden via een optionele mini-HDMI-kabel. Dat maakt het mogelijk om de weergavefuncties van de camera maximaal te benutten. Die omvatten onder meer diavoorstellingen met een combinatie van foto's en video's, kalenders enz.

8. Talloze opties voor verdere uitbreidbaarheid
De Micro Four Thirds System-producten vullen de huidige Four Thirds System-producten aan om de gebruiker digitale camera's met een verwisselbare lens te kunnen bieden die nog beter presteren dan voorheen. Naast de LUMIX G-lenzen kunnen op de LUMIX DMC-G3 alle gewenste verwisselbare lenzen geplaatst worden die compatibel zijn met de Four Thirds System-standaard door middel van een optionele bevestigingsadapter. De LUMIX DMC-G3 is uitgerust met een breed scala aan opnameopties die passen bij nagenoeg elke opnameomstandigheid en opnamestijl.

9. Alleen opnames maken is niet het einddoel - Bijgeleverde software
Samen met de DMC-G3 worden de programma's PHOTOfunSTUDIO 6.2 HD Edition voor het gemakkelijk organiseren van foto's en video's, de SILKYPIX® Developer Studio 3.1 SE voor de bewerking van RAW-bestanden en Super LoiloScope (evaluatieversie) meegeleverd. Met de PHOTOfunSTUDIO 6.2 HD Edition kunnen niet alleen nieuwe foto's worden gesorteerd en georganiseerd, maar ook foto's die al zijn opgeslagen op uw pc, waarbij de beelden snel worden geladen en gelezen. De functie Gezichtsherkennings herkent gezichten in een opname en sorteert automatisch de foto's volgens de geregistreerde gezichten, zodat men niet elke foto stuk voor stuk dient te bekijken als men alleen foto's wilt zien waarop een bepaalde persoon staat. Men kan ook genieten van diavoorstellingen met een grote verscheidenheid aan effecten en daarbij uw iTunes-muziekbibliotheek als achtergrondmuziek weergeven, en deze op een dvd-disc branden inMPEG2.

Met de Short Movie Story-functie maakt men heel eenvoudig een korte video door een aantal foto's en videoclips te selecteren die men leuk vindt. Foto's en video's kunnen via dezelfde interface worden geüpload naar Facebook en YouTube. De originele beeldgegevens in het RAW-bestandsformaat die vastgelegd werden met de DMC-G3 kunnen naar wens worden bewerkt met behulp van de uiterst geavanceerde functies van de softwaretoepassing SILKYPIX® Developer Studio 3.1 SE. Deze bevat een unieke combinatie van een hoge resolutie en uitzonderlijke kleurscheidingsprestaties. Met Super LoiLoScope kan men razendsnel HD-video's bewerken.

ModelDigitale verwisselbare lens systeem camera
Opname MediumSD geheugenkaart, SDHC geheugenkaart, SDXC geheugenkaart
Afmetingen Sensor17.3 x 13.0 mm (in 4:3 aspect ratio)
BajonetMicro Four Thirds mount

Beeldsensor

ModelLive MOS Sensor
Pixels totaal16.6 Megapixels  
Pixels Effectief16.0 Megapixels   
KleurenfilterPrimaire kleur filter
StofreductiesysteemSupersonic wave filter

OPNAMESYSTEEM

Opname formaatStill Image: JPEG(DCF, Exif 2.3), RAW, DPOF compatible    / MPO (Bij gebruik van de 3D lens in Micro Four Thirds standaard) / Video: AVCHD / QuickTime Motion JPEG
Aspect Ratio4:3, 3:2, 16:9, 1:1
BeeldkwaliteitRAW, RAW+Fine, RAW+Standard, Fine, Standard, / MPO+Fine, MPO+Standard (with 3D lens in Micro Four Thirds System standard)
KleurruimtesRGB, Adobe RGB
Bestandsafmeting(Pixels)
Foto[4:3] 4592x3448(L)[16M] / 3232x2424(M) [8M] / 2272x1704(S) [4M] / 1824x1368(When attaching 3D lens in Micro Four Third System standard) / [3:2] 4576x3056(L) [14M] / 3232x2160(M)[7M] / 2272x1520(S)[3.5M] / 1824x1216(When attaching 3D lens in Micro Four Third System standard) / [16:9] 4576x2576(L) [11.5M] / 3232x1824(M) [6M] / 1920x1080(S) [2M] / 1824x1024(When attaching 3D lens in Micro Four Third System standard) / [1:1] 3424 x 3424 (L) [11.5M] / 2416 x 2416 (M) [6M] / 1712 x 1712 (S)[3M] / 1712x1712(When attaching 3D lens in Micro Four Third System standard)
Video (Motion JPEG*1)[4:3] QVGA : 320 x 240, 30fps / VGA : 640 x 480, 30fps / [16:9] HD : 1280 x 720, 30fps
Video (AVCHD*2 : NTSC)[Full HD] 1920×1080, 60i (sensor output is 30p) (FSH:17Mbps) / [HD] 1280 x 720, 60p (sensor output is 30p)(SH:17Mbps)
Video (AVCHD*2 : PAL)[Full HD] 1920×1080, 50i (sensor output is 25p) (FSH:17Mbps) / [HD] 1280 x 720, 50p (sensor output is 25p)(SH:17Mbps)
Continue opname tijd (Video)AVCHD with picture quality set to [FSH]: Approx. 110 min with H-FS014042 / Approx. 100 min with H-FS045200 / Motion Jpeg with picture quality set to [HD]: Approx. 120 min with H-FS014042 / Approx. 110 min with H-FS045200
Werkelijke opname tijd (Video)AVCHD with picture quality set to [FSH]: Approx. 55 min with H-FS014042 / Approx. 50 min with H-FS045200 / Motion Jpeg with picture quality set to [HD]: Approx. 60 min with H-FS014042 / Approx. 55 min with H-FS045200

ZOEKER

ModelLive View Finder (1,440,000 dots equivalent)
GezichtsveldCa. 100%
VergrotingCa. 1.4x / 0.7x (35mm camera equivalent) met 50mm lens op oneindig; -1.0 m-1
Eye pointCa.17.5mm vanaf ooghoek
Dioptrie aanpassing-4.0~+4.0(dpt)

FOCUS

ModelContrast AF systeem
Focus modeAFS/ AFC/ MF
AF modeFace detection / AF Tracking / 23-area-focusing / 1-area-focusing / Pinpoint / Touch (1- area-focusing in Face detection / AF Tracking / Multi-area-focusing / 1-area-focusing / Pinpoint)
AF detectiegebiedEV 0-18 (ISO100 equivalent)
AF AssistentielampJa
AF lockSet the Fn button in custom menu to AF/AE lock
AndereQuick AF, Continu AF (in video), AF+MF, Touch shutter, Touch MF Assistent,

Belichtingscontrole

Lichtmeetsysteem144-zone multi-patroon herkenningsysteem
Lichtmeet methodeIntelligent meervoudig / Centrum meting / Spot
BereikEV 0-18 (F2.0 lens, ISO100 equivalent)
BelichtingsmethodeProgram AE, Diafragma prioriteit AE, Sluitertijd prioriteit AE, Handmatig
ISO gevoeligheid (Standaard Output Gevoeligheid)Auto / Intelligent ISO / 160 / 200 / 400 / 800 / 1600 / 3200 / 6400 (Changeable to 1/3 EV step)
Belichtingscompensatie1/3EV Step ±5EV
AE lockSet the Fn button in custom menu to AF/AE lock
AE bracket3,5,7 frame, in 1/3, 2/3 or 1 EV Step, ±3 EV

WITBALANS

WitbalansAuto / Daylight / Cloudy / Shade / Incandescent / Flash / White Set 1, 2 / Color temperature setting (Touch operation is possible)
Witbalans aanpassingBlauw/amber bias, Magenta/green bias
Kleurtemperatuur instelling2500-10000K in 100K
Witbalans bracket3 belichtingen in blauw/amber axis of in magenta/green axis

SLUITER

ModelBrandvlak sluiter
sluitertijdStill Images: 1/4000 ~ 60 and Bulb (up to approx. 120 seconds) / Motion image: 1/16000 ~ 1/30 (NTSC), 1/16000 ~ 1/25 (PAL)
Timer10sec, 3 images/10sec, 2sec
AfstandsbedieningAfstandsbediening met bulb functie bij DMW-RSL1 (Optioneel)

SCENE MODE

Foto SCN standPortret / Zachte Huid / Landschap / Architectuur / Sport / Scherpte-Diepte-Effect / Bloemen / Voedsel / Objecten / Nacht Portret / nacht Landschap / Verlichting / Baby 1, 2 / Huisdieren / Feestje / Zonsondergang
Viedeo SCN standPortrait / Soft Skin / Scenery / Architecture / Sports / Flower / Food / Objects / Low-light / Party / Sunset   / (Geactiveerd bij het selecteren van de Foto SCN mode waarna de Directe Film knop wordt ingedrukt. Foto SCN modes zonder corresponderende Video SCN mode worden opgenomen in de algemene mode.)

Creative bediening

Creative bediening(Still image & Motion image) Expressive / Retro / High key / Sepia / High Dyamic

BURST SHOOTING

Burst speedSH: 20 frames/sec(4M), H: 4 frames/sec, M: 3 frames/sec (with Live View), L: 2 frames/sec (with Live View)
Aantal foto's7 beelden (bij RAW files met een bepaalde snelheid) / Ongelimiteerd consequent opname (zonder RAW opname) / (afhankelijk van het SD capaciteit, batterijkrachtigheid, fotoformaat, en compressie)

INGEBOUWDE FLITSER

ModelTTL Built-in-Flash, GN10.5 equivalent (ISO 160 ・m), Built-in Pop-up
Flits instellingAuto, Auto/Rode ogen reductie, Geforceerd aan, Geforceerd uit / Langzaam Sync., Langzaam Sync./Rode Ogen Reductie, Geforceerd Uit
Synchronisatie snelheidMinder dan 1/160 seconden
Flits output1/3EV Step ±2EV
Flits synchronisatie1e. doek Sync, 2nd doek Sync.
Hot shoeTTL Auto met FL220/FL360/FL500(Optioneel)

LCD

ModelTFT LCD met Touch panel
LCD afmetingFree-angle 7.5cm (3.0inch) / 3:2 Aspect / Wide viewing angle
Pixels460K dots
GezichtsveldCa. 100%
Monitor aanpassingBrightness (7 levels), Cnotrast and Saturation (7 levels), Red tint (7 levels), Blue tint (7 levels)

LIVE VIEW

Digital zoom2x, 4x
Extra Tele ConversieFoto: Max.2x (Niet effectief met L formaat opname. Vergrotings ratio is afhankelijk van het aantal op te nemen pixels en het aspect ratio.) / Motion image: Max.4.8x (Magnification ratio depends on the recording quality and aspect ratio.)
Andere functiesGuide Lines (3 patronen) / Real-time Histogram

Foto Stijl

KleurStandard / Vivid / Natural / Monochrome / Scenery / Portrait / Custom

PLAYBACK

Playback modeNormal playback, 30-thumbnail display, 12-thumbnail display, Calendar display, Zoomed playback (16x Max.), Slideshow (duration & effect is selectable), Playback Mode (Normal/Picture/AVCHD/Motion JPEG/3D/Category/Favorite), / Title Edit, Text Stamp, Video Divide, Resize, Cropping, Aspect Conversion, Rotate, Rotate Display, Favorite, Print Set, Protect, Face Rec Edit

BEELD BEVEILIGING / WISSEN

BeveiligenSingle / Multi, Single in Burst Group / Multi in Burst Group, Cancel
WissenEnkel / Multi / Allen / Behalve Favorieten

PRINTEN

Direct PrintenPictBridge uitwisselbaar(Print formaat, Layout, en Datum instelling zijn selecteerbaar )

INTERFACE

USBUSB 2.0 High Speed
HDMIminiHDMI TypeC / VIErA Link / Video: Auto / 1080i / 720p / 480p (576p in PAL system) / Audio: Dolby® Digital Stereo Creator
Audio video uitgangMonaural Type, NTSC / PAL, NTSC only for North America / *Controleer de website van uw Panasonic sales company in uw land of regio voor details van het beschikbare product in uw markt.
Input afstandsbedieningφ2.5mm. mini jack
MicrofoonStereo, Wind-cut: Off / Low / Standard / High, Mic level adjustable (4 levels)
LuidsprekerMono

TALEN

OSD taalJapans, Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans, Pools, Tsjechisch,Hongaars, Nederlands, Turks, Portugees, Fins, Zweeds, Deens, Grieks

ALGEMEEN

Voeding
BatterijID-Security Li-ion Batterij (7.2V, 1010mAh) (Inclusief) / Acculader
Batterij levensduur (CIPA standaard)Approx. 270 images (When using the LCD / LVF) with H-FS014042 / Approx. 250 images (When using the LCD / LVF) with H-FS045200
Afmetingen (W x H x D)115.2 x 83.6 x 46.7mm / 4.54 x 3.29 x 1.84 in (excluding protrusions)
GewichtApprox.544g / 19.20 oz (SD card, Battery, 14-42mm lens included) / Approx. 761g / 26.88 oz (SD card, Battery, 45-200mm lens included) / Approx. 336g / 11.84 oz (Body only)
Operating Environment
Gebruikstemperatuur0℃ to 40℃
Luchtvochtigheid10% tot 80%
Standaard Accessoires
SoftwarePHOTOfunSTUDIO 6.2 HD Edition / SILKYPIX® Developer Studio 3.1 SE / Super LoiLoScope (trial version) / USB Driver
Standaard accessoiresBattery Charger, Battery Pack, Body Cap, / AV Kabel, USB Kabel, Schouderband, Stylus pen, CD-ROM

VERWISSELBARE LENS-1

Lens NaamLUMIX G VARIO 14-42mm / F3.5-5.6 ASPH. / MEGA O.I.S.
Lensconstructie12 elementen in 9 groepen (1 Aspherische lens)
VattingMicro Four Thirds mount
Optical Image StabilizerJa
Brandpuntsafstandf=14mm tot 42mm (35mm camera equivalent 28mm tot 84mm)
Diafragma7 diafragma bladen / Circulair diafragma
DiafragmaF3.5(Wide) - F5.6(Tele)
Kleinste DiafragmaF22
Kortse Focus afstand0.3m
VergrotingCa. 0.16x / 0.32x (35mm camera equivalent)
Diagonale kijkhoek75°(W)~29°(T)
Algemeen
Filter Maatφ52mm
Max. Diameterφ60.6mm
LengteCa. 63.6mm (vanaf de top van de lens tot de top van de bajonet)
Gewicht (g)Ca. 165g
GewichtCa. 5.82oz
Standaard AccessoiresLenskap / Zonnekap / Lenskap / Lens tasje

VERWISSELBARE LENS-2

Lens NaamLUMIX G VARIO 45-200mm / F4.0-5.6 / MEGA O.I.S.
Lensconstructie16 elementen in 13 groepen
VattingMicro Four Thirds mount
Optical Image StabilizerJa
Brandpuntsafstandf=45mm tot 200mm (35mm film camera equivalent 90mm tot 400mm)
Diafragma7 diafragma bladen / Circulair diafragma
DiafragmaF4.0(Wide) - F5.6(Tele)
Kleinste DiafragmaF22
Kortse Focus afstand1.0m in alle brandpuntsafstanden
Vergrotingca. 0.19x / 0.38x (35mm film camera equivalent)
Diagonale kijkhoek27°(W)~6.2°(T)
Algemeen
Filter Maatφ52mm
Max. Diameterφ 70mm
Lengteca. 100mm / 3.93 in (van de top van de lens tot de top van de bajonet)
Gewicht (g)ca. 380g
Gewichtca. 13.4 oz
Standaard AccessoiresLenskap / Zonnekap / Lenskap / Lens tasje

Andere specificaties

NOTE*1 Gebruik een SD kaart met "Klasse6" of hoger / *2 Gebruik een SD kaart met "Klasse4" of hoger
Technische specificaties
Merk Panasonic
Produkt Camera mirrorless
Resolutie 16 Megapixel
Video resolutie 1080i HD
Recensies
Geef je mening en schrijf als eerste een review.
Wat is uw beoordeling voor dit artikel