Nikon firmware updates voor Z-series
Ga terug naar het overzicht

Nikon heeft aangekondigd dat ze op 26 april firmware-updates zullen uitbrengen voor de volledige reeks systeemcamera's uit de Z-serie, inclusief updates voor de Z50, Z5, Z6, Z7, Z6 II en Z7 II. De firmware-updates hebben enkele nieuwe functies en bestaande functies zijn verbeterd. Het betreft firmwareversie 1.20 voor de Z 7II en Z 6II, firmwareversie  3.30 voor de Z 7 en Z 6, firmwareversie 1.10 voor de Z 5 en firmwareversie 2.10 voor de Z 50.

Firmware Ver. 1.20 voor de Z 7II en Z 6II biedt betere AF-prestaties, inclusief snellere scherpstelling bij fotograferen met AF in situaties met weinig licht. Verder AF-bruikbaarheid bij gebruik van een externe flitser zal ook toenemen, door verbeteringen in de detectieprestaties in scènes waarin het moeilijk was om gezichten en ogen te detecteren, en door verbeteringen in de zichtbaarheid van het onderwerp tijdens livebeeldopnamen. Bovendien zijn de volgkaders die worden gebruikt voor gezichts- en oogdetectie, en AF met onderwerp volgen verbeterd, waardoor vloeiendere en stabielere opnamen mogelijk zijn.

Aanvullende firmware-updates zullen op 26 april ook beschikbaar zijn voor andere camera's uit de Z-serie. Deze updates omvatten firmware Ver. 3.30 voor de Z 7 en Z 6, evenals Ver. 2.10 voor de Z 50, die de optie Focuspositie opslaan zal toevoegen waarmee de huidige focuspositie kan worden opgeslagen wanneer de camera wordt uitgeschakeld en hersteld wanneer de camera de volgende keer wordt ingeschakeld.

De nieuwe firmware voor de Z 6 voegt ook de functie voor het opnemen / afspelen van spraakmemo's toe, een populaire functie bij de D6. De toevoeging van de functie voor het opnemen / afspelen van spraakmemo's is ook gepland voor de Z 6II in een toekomstige firmware-update.

Firmware Ver. 1.10 voor de Z 5 omvat een snellere AF-detectiesnelheid tijdens situaties met weinig licht bij het fotograferen in de Low-Light AF-modus, waardoor de bruikbaarheid wordt verbeterd. De Z 5 krijgt ook de optie Focuspositie opslaan.