Nikon D780
Ga terug naar het overzicht

De aankondiging van de nieuwe D780 van Nikon toont aan dat Nikon nog steeds toekomst ziet in digitale reflexcamera’s en deze blijft verbeteren. De opvolger van de D750 (waarvan Nikon zegt dat het de meest verkochte full-frame camera is) biedt eigenschappen van de Z6 spiegelloze camera, aangevuld met enkele functies van de D5.

De D780 beschikt over een 24,5 MP BSI-CMOS-sensor - waarschijnlijk dezelfde als in de Z6 - met fasedetectie op de sensor. Dat betekent dat de D780 in live-view over een aanzienlijk verbeterde autofocus beschikt, vergeleken met eerdere Nikon DSLR's, plus gezichts- en oogdetectie. Wanneer u door de zoeker fotografeert, beschikt u over een 51-punts AF-systeem met de meetsensor met hogere resolutie en algoritmen van de D5.

Burst-opnamen met continue AF bereiken een topsnelheid van 7 fps, hoewel de D780 12 fps kan halen in de stille sluiterfunctie met livebeeld (bij het fotograferen van 12-bits Raw-bestanden). De maximale sluitertijd is 1/8000 sec, met een x-synchronisatie van 1/200 sec.

Aan de videokant kan de D780 UHD 4K-video opnemen met 30p met volledige pixeluitlezing. Het ondersteunt 10-bit N-Log en HLG HDR-uitvoer en biedt zebrastrepen, focus-peaking en meer.

De body van de D780 biedt een aantal verbeteringen. Deze heeft nu een 3,2-inch kantelbaar touchscreen, een USB Type C-poort met in-camera oplaad mogelijkheid en twee SD-kaartsleuven die UHS-II-media ondersteunen. De D780 is net als voorheen robuust en weersbestendig.

De Nikon D780 wordt later deze maand leverbaar.

Bestel Nikon D780 > > >