Nikon D6
Ga terug naar het overzicht

Nikon heeft meer details vrijgegeven over de eerder aangekondigde D6. Deze camera, met name bedoeld voor sport- en actiefotografen, zal zeker moeten voldoen aan de snelheid, duurzaamheid en kwaliteit van zijn voorgangers. Naar verwachting zal de D6 inderdaad goed voldoen aan de behoeften van veeleisende fotografen.

Het hart van de D6 is een 20,8 MP-sensor, die dezelfde resolutie biedt als de D5, maar deze is nu gekoppeld aan een nieuwe Expeed 6-processor en biedt tot 14 fps burst-opnamen met 'E-type' lenzen, met elektromagnetisch gestuurd diafragma. In liveview-modus is de beeldsnelheid van de D6 maximaal 10,5 fps bij volledige resolutie - gebruikers kunnen ook kiezen voor 30 fps voor 8MP-bestanden en 60 fps voor 2MP-bestanden indien nodig. Het native ISO-bereik is instelbaar van 100 tot 102.400, uit te breiden tot 3,2 miljoen!

Misschien is de grootste verandering een geheel nieuw autofocussysteem. Hoewel het totale aantal meetpunten is 105. Deze zijn nu allen selecteerbaar en cross-type, en elk instelpunt heeft een 'triple-sensor-opstelling'. Het resultaat is een AF-dekking die '1,6x dichter is dan die van de D5'. Vijftien centrale scherpstelpunten zijn nog goed werkend bij lichtsterkte F8 en het middelpunt kan worden scherpgesteld tot -4,5 EV. Alle andere punten meten goed tot -4EV. Het detectiegebied voor afzonderlijke punten en groepen wordt dusdanig uitgebreid, zodat de autofocus nog steeds kan worden toegepast, zelfs als het onderwerp iets buiten de gebruikte zone beweegt.

Voor wat betreft de video-opties blijft de D6 4K/30p-opname bieden, maar wordt nu geleverd met focuspeaking en een optie voor MP4-opname.

De D6 is Nikon's eerste professionele spiegelreflexcamera die geen ondersteuning biedt voor Compact Flash-media. In tegenstelling tot de D5, wordt de D6 geleverd met dubbele XQD / CFExpress-kaartsleuven. Enkele andere wijzigingen zijn een maximale belichtingstijd van 30 minuten, de optie om verschillende kwaliteit of formaten JPEG's op verschillende kaarten weg te schrijven (in feite een JPEG + JPEG-opnameoptie), en Wi-Fi met Bluetooth evenals GPS-mogelijkheden zijn nu ingebouwd. De D6 heeft gigabit ethernet evenals de D5, maar tot 15% hogere overdrachtssnelheden. Het gewicht van de D6 is 1440 g inclusief batterij en geheugenkaarten.

De Nikon D6 is beschikbaar vanaf april 2020.

Bestel Nikon D6 > > >