LEICA Q2 Monochrom
Ga terug naar het overzicht

 

LEICA Q2 Monochrom, speciaal voor de zwart wit kijkers

Leica heeft een nieuwe camera geintroduceerd: de Leica Q2 Monochrom. Een unieke camera, omdat dit de eerste full-frame compact-camera is die speciaal werd ontwikkeld om er alleen zwart-wit opnames mee te maken. De Leica Q2 Monochromheeft een nieuw ontwikkelde CMOS 47-megapixel sensor met een dynamisch bereik tot 13 stops. Het Summilux 28mm/1.7 ASPH objectief zorgt voor een hoge scherpte met veel detail, een prachtig bokeh en op volle opening een kleine scherptediepte. De autofocus werkt snel en nauwkeurig, maar als je wilt kun je natuurlijk ook zelf handmatig scherpstellen. Met de ingebouwde OIS (optical image stabilization) en een bereik to ISO100.000 is het bijna nergens te donker om je opnames te kunnen maken.

 

Uniek design en uitermate veelzijdig

Het monochrome ontwerp van de camera met een nieuwe lederen bekleding, mat zwarte verf, grijze en witte gravures en ‘MONOCHROM’ belettering op de bovenkant is elegant en onopvallend. Het rode Leica logo is bewust weggelaten op deze camera. Net als de Leica Q2 is de Leica Q2 Monochrom voorzien van beschermende afdichtingen tegen stof en water en voldoet daarmee aan de IP52 norm. Dankzij de uitbreiding van de geïntegreerde digitale zoomfunctie kan tot 75mm ingezoomd worden. Dit biedt fotografen nu nog meer flexibiliteit bij het maken van de compositie van hun opnamen. Behalve de 28mm brandpuntsafstand van het objectief kan een cropfactor gekozen worden om opnamen met een brandpuntsafstand van 35, 50 of 75 millimeter na te bootsen. De gekozen cropfactor voor de opname wordt als JPEG opgeslagen met een resolutie van 47,3, 30, 14,7 of 6,6 megapixels. De gecropte opname wordt altijd tegelijkertijd opgeslagen naast het 28mm DNG-bestand met de volledige resolutie van 47,3 megapixels. 

 

 

De Leica Q2 Monochrom sensor

De Leica Q2 Monochrom heeft een exclusief voor de camera ontworpen 47,3 megapixel Full-Frame monochrome sensor die zowel zeer gedetailleerde foto's als 4K-video's met ISO-gevoeligheden tot 100.000 vastlegt. In combinatie met de Leica Summilux 28 mm f/1.7 ASPH. zorgt dit voor een uitzonderlijke beeldkwaliteit. De lichtsterke volle opening van F/1.7 garandeert een optimale beeldkwaliteit, zelfs onder de moeilijkste lichtomstandigheden. Dit alles maakt de Leica Q2 Monochrom de perfecte metgezel voor liefhebbers van zwart-witfotografie en degenen die deze wereld willen ontdekken. Op het objectief zit zowel een praktische vergrendelbare knop voor autofocus of handmatige scherpstelling, als een mechanische omschakeling naar de macromodus met een korte scherpstelafstand van slechts 17cm. Dit geeft de fotograaf de grootst mogelijke creatieve vrijheid bij het maken van uitzonderlijke zwart-wit opnamen.

 

Made in Germany

In zijn ontwerp houdt de Leica Q2 Monochrom meer dan welke andere camera dan ook vast aan Leica's typische traditie van het reduceren tot het wezenlijke. Het kwaliteitsstempel 'Made in Germany' garandeert dat alleen de beste en meest duurzame materialen gebruikt worden bij de constructie van de camera. Het monochrom design van de nieuwe Leica Q2 Monochrom en het klassiek gestructureerde leer zorgen voor een optimaal samenspel van vorm en functionaliteit. De Leica Q2 Monochrom is een echte “fotografen camera” door de praktijkgerichte en intuïtieve bediening. Daarnaast is de menustructuur aangepast aan de bijzondere eigenschappen van deze monochrome camera. Uiteraard zijn alle kleurinstellingen voor beeld- en video-opnamen weggelaten en is het menu alleen aangevuld met instellingen voor het 'tinten' van zwart-witbeelden in blauw, sepia of selenium. Voor de Leica Q2 Monochrom is ook een uitgebreide reeks optionele accessoires verkrijgbaar. Zo zijn er bijvoorbeeld beschermers en draagriemen in hoogwaardig leer in verschillende kleuren, maar ook tassen en polsriemen in verschillende uitvoeringen. 

Perfect afgestemd op de monochrome sensor van de camera zijn de drie nieuwe, speciaal berekende Leica E49-kleurenfilters in de kleuren geel, groen en oranje. Hiermee kan net als bij analoge fotografie als tijdens de opname bepaalde kleuren extra benadrukt worden. Deze kleurenfilters voor zwart-witopnamen optimaliseren het beeld bij bijvoorbeeld portret-, natuur- en landschapsfotografie.

 

De Leica Q2 Monochrom kost €5590,- en is vanaf 11 november bij ons in de winkel, maar maak van te voren even een afspraak.