LEICA 18430 X-Vario [typ107] black finish

€ 2.495,00

€ 2.061,98 exclusief BTW
Artikelnummer
4022243184305
Voorraad


Omschrijving

de Leica X Vario. De populair X serie camera is nu voor het eerst uitgerust met een zoomobjectief die met een scala aan brandpuntafstanden 28-70 mm (35 mm equivalent) en Full-HD video-opname mogelijkheden,  de nieuwste generatie Leica digitale camera’s 'Made in Germany' nog meer veelzijdigheid en creatieve vrijheid biedt.

 

Een bijzonder opvallend onderdeel aan de Leica X-serie is de high-performance, APS-C formaat CMOS-beeldsensor met 16,5 megapixels (effectief 16.2 MP), die bijzonder groot is voor deze camera klasse. De Leica X Vario is de eerste compacte camera die deze professionele sensor  combineert met een high-performance zoomobjectief, de Leica Vario Elmar 18-46 mm f/3.5-6.4 ASPH. Deze combinatie is 's werelds eerste en stelt volledig nieuwe normen voor perfecte beeldkwaliteit in deze klasse. De opname resultaten vertonen opmerkelijke details en briljantie in alle denkbare situaties.

 

Of het nu gaat om expressieve interieur opnamen, landschappen of portretfotografie, de diverse brandpuntsafstanden van de Leica X Vario brengen geheel nieuwe perspectieven voor creatieve fotografie. Zijn veelzijdigheid wordt verder benadrukt door een nieuwe, Full-HD video-opname functie, die nu, voor het eerst fotografen de fascinatie van die speciale momenten in video met een resolutie van 1920x1080 pixels (met 30 bps) laat vangen. De videodata kan worden opgeslagen in het internet-compatibele MP4-formaat en kan bijvoorbeeld direct worden geüpload naar sociale media of mobiele apparaten zonder enige noodzaak voor conversie. Een kristalhelder opnamegeluid wordt gegarandeerd door een geïntegreerd wind-ruisfilter die ongewenste ruis vermindert. Een breed scala aan camera-opties en snelle, nauwkeurige autofocus versterken verder de mogelijkheden van de Leica X Vario. Kortom een camera met een performance profiel dat zelfs de meest veeleisende fotografen maximale creatieve vrijheid biedt.

De Leica Vario X onderscheidt zich door een strak en herkenbaar ontwerp, dat de karakteristieke kenmerken van de Leica M het dichtst benadert. Dit wordt duidelijk met de compacte en handige body en het gebruik van hoogwaardige materialen. Zo is de bovenplaat van de camera vervaardigd uit massief aluminium, gemaakt vanuit hetzelfde proces dat toegepast wordt voor de Leica M. De combinatie van kenmerken als een robuuste metalen constructie en superieure kwaliteit lederen bekleding met een uitstekende grip, zorgen ervoor dat de nieuwe Leica X Vario er uitziet en voelt als een echte Leica.

De bediening van de nieuwe Leica X Vario lijkt sterk op die van de Leica M en de camera beschikt over overzichtelijke functies en een eenvoudige bedieningsconcept. De Leica X Vario biedt een indrukwekkende reeks aan automatische en veelzijdige handmatige instelmogelijkheden. Dankzij het gemak van het schakelen tussen handmatige en automatische controle, kunnen fotografen zich in elke situatie volledig concentreren op de compositie van hun onderwerp en het vastleggen van het beslissende moment. De functieknoppen op de bovenplaat van de camera, bieden snel toegang tot het instellen van de sluitertijd en het diafragma. Het veranderen van het scherpstelvlak, de witbalans en andere belangrijke parameters stelt fotografen in staat om  het uiterlijk of de stemming van hun foto's bewust te beinvloeden. In de Live View mode, met behulp van het effectieve hoog contrast 3-inch LCD scherm, hebben fotografen te allen tijde volledige controle en een heldere en gedetailleerde weergave. Zelfs in moeilijke en mindere lichtomstandigheden. Tot slot kan er snel en eenvoudig handmatig scherp gesteld worden met behulp van de ruime afstandschaal op het objectief.

Een veelheid aan optionele accessoires stelt fotografen in staat de Leica X Vario aan te passen aan hun specifieke behoeften. Daarbij is bijvoorbeeld, de Leica EVF 2 Viso-Flex elektronische zoeker met 1,4 megapixels en 90° draaibare functie, een zeer nuttige accessoire bij het fotograferen vanuit ongebruikelijke hoeken. De extra accessoires omvatten daarnaast ook een handgreep die perfect het gewicht van de camera in de handen van de fotograaf balanceert. Net als bij de Leica M, zijn zogenamde ‘vingerlussen’ in drie verschillende maten beschikbaar voor bevestiging aan de handgreep. Dit garandeert vermoeidheid-vrij gebruik van de camera voor langere tijd en zorgt voor een nog betere en veiligere grip bij het hanteren van de camera. Dit betekent dat de Leica X-Vario altijd veilig en stabiel in de handen van de fotograaf wordt gehouden, zelfs bij opnamen met één hand. Een optionele zonnekap zorgt voor minimalisering van de reflecties en de Leica SF 24 D flitser biedt meer vrijheid voor het belichten van het onderwerp.

De reeks aan accessoires bevat ook een selectie van bijzonder hoge kwaliteit en schitterend afgewerkte tassen, koffers en riemen: de ergonomisch ontworpen camerabeschermer, de camera case ready, de draagriem en de schouderbanden zijn verkrijgbaar in onbehandeld natuurlijk leer in een keuze van twee verschillende kleuren (zwart en cognac). Wanneer de Leica X Vario wordt gebruikt met deze tal van accessoires, kunnen fotografen profiteren van de ruime keuze aan systeemtassen binnen de Leica portfolio. De Leica X Vario wordt geleverd inclusief Adobe Photoshop Lightroom, een professionele digitale workflow-oplossing voor Apple Mac OS X en Microsoft Windows. Deze digitale beeldbewerking software biedt een breed scala aan functies voor het beheer, de verwerking en presentatie van digitale beelden. Leica camera bezitters kunnen deze software gratis downloaden van de Leica website na registratie van hun Leica X Vario camera.

Technische specificaties
Artikel document nivo-schweitzer Leica X Brochure
merk Leica
produkt camera compact
Video resolutie 1080P HD
Lens type Groothoek Zoom
Bijpassende artikelen

LEICA 18706 BP-DC8 Li-Ion accu [Leica X1/X2/X Vario/X]

Voorraad:
€ 85,00 (incl. btw) € 70,25 (excl. btw)
Bekijk product

LEICA 18766 handgreep [Leica X Vario]

Voorraad:
€ 125,00 (incl. btw) € 103,31 (excl. btw)
Bekijk product

LEICA 18774 zonnekap [Leica X Vario]

Voorraad:
€ 115,00 (incl. btw) € 95,04 (excl. btw)
Bekijk product

LEICA 18776 leather carrying strap, black

Voorraad:
€ 85,00 (incl. btw) € 70,25 (excl. btw)
Bekijk product

LEICA 18777 leather carrying strap, cognac

Voorraad:
€ 85,00 (incl. btw) € 70,25 (excl. btw)
Bekijk product

LEICA 18778 ever ready case black [Leica X Vario]

Voorraad:
€ 205,00 (incl. btw) € 169,42 (excl. btw)
Bekijk product

LEICA 18779 ever ready case cognac [Leica X Vario]

Voorraad:
€ 205,00 (incl. btw) € 169,42 (excl. btw)
Bekijk product

LEICA 18782 leather wrist strap, black

Voorraad:
€ 75,00 (incl. btw) € 61,98 (excl. btw)
Bekijk product

LEICA 18783 leather wrist strap, cognac

Voorraad:
€ 75,00 (incl. btw) € 61,98 (excl. btw)
Bekijk product
Recensies
Geef je mening en schrijf als eerste een review.
Wat is uw beoordeling voor dit artikel