HASSELBLAD 3013902 X1D II 50c body

€ 5.995,00

€ 4.954,55 exclusief BTW
Artikelnummer
7392544114231
Voorraad


Omschrijving

HASSELBLAD X1D II 50C - MIDDENFORMAAT SYSTEEMCAMERA

De Hasselblad X1D II 50C is een systeemcamera met een grote middenformaatsensor in een opvallend kleine behuizing. Door de perfecte beeldkwaliteit zoals we die gewend zijn van Hasselblad is deze camera bij uitstek geschikt voor onder meer straat-, portret- en landschapsfotografie waarbij professionele resultaten voorop staan. Ten opzichte van de voorganger is de X1D II sneller en veelzijdiger geworden.

KLEINE MIDDENFORMAATCAMERA

De X1D II is een sterk verbeterde uitvoering van de X1D die bij de introductie in 2017 een behoorlijke sensatie in de fotowereld veroorzaakte. Hasselblad toonde met de X1D aan dat een middenformaatcamera niet een logge statiefcamera hoeft te zijn. De zeer bescheiden afmetingen waren mogelijk door het elimineren van het spiegelsysteem, maar ook omdat de sluiter niet in de camera, maar in de objectieven is gebouwd. De X1D II heeft een aantal verbeteringen ten opzichte van de originele X1D maar de sterke eigenschappen bleven behouden.

50 MEGAPIXEL

De beeldsensor biedt een formaat van 43.8 x 32.9mm en dat is maar liefst 1.7x groter dan full-frame. Tezamen met de hoge resolutie van niet minder dan 50 miljoen pixels (8272 x 6200 pixels), het dynamisch bereik van 14 stops en uiteraard de superieure beeldkwaliteit van de Hasselblad X-lenzen zijn de opnames van uitzonderlijk hoog niveau. Opvallend daarbij zijn de detailscherpte waardoor enorme vergrotingen mogelijk zijn, en door toepassing van Hasselblad's Natural Color Solution de natuurgetrouwe kleurweergave . Het gevoeligheidsbereik loopt van ISO 100-25.600.

SNELLER

De camera is voorzien van een snellere image processor waardoor de algehele snelheid is toegenomen. Het beeld in de zoeker en het scherm wordt nu 60x per seconde ververst waardoor het beeld rustiger is. De inschakeltijd is gehalveerd en de black-out tussen de opnamen is net zoals de sluitervertraging verminderd. De seriemodus heeft nu een maximale snelheid van 2.7 bps (jpeg of raw). De kwaliteit van de jpeg's is verbeterd en het is nu ook mogelijk om beelden uitsluitend als jpeg (dus zonder raw) op een van de twee sd-geheugenkaartjes (UHS-II) op te slaan.

ZOEKER EN SCHERM

De X1D II beschikt over een elektronische zoeker en een aanraakscherm. Beide zijn verbeterd ten opzichte van de voorganger; het scherm is voorzien van 2.36 miljoen beeldpunten en een diagonale maat van 3.6 inch, tijdens de introductie het grootste scherm op een digitale middenformaatcamera. De zoeker heeft nu 3.69 miljoen beeldpunten waardoor je van een ultrascherp beeld ult genieten. Door de verhoogde vergroting van 0.87x is het zoekerbeeld merkbaar ruimer geworden.

GPS

Om later te weten waar je een opname hebt gemaakt kun je gebruik maken van de ingebouwde GPS-unit, deze slaat de locatiegegevens op in de exif. Bij de X1D kon dit ook, maar alleen door aanschaf van de optionele X1D GPS-module die in het flitscontact werd geplaatst. Dan kon je dat contact dus niet meer voor bijvoorbeeld een flitser gebruiken. Je kunt de accu via de meegeleverde opladen laden maar ook via de usb-aansluiting. Dat heeft als voordeel dat je de camera ook onderweg kunt opladen, met een powerbank of via een adapter in de auto.

EXTRA'S

De X1D heeft een degelijke behuizing van aluminium, en een uitstekende handligging door toepassing van een grote handgreep. De camera beschikt ook over draadloze functionaliteit. De Phocus Mobile 2 app (voor iOS) is vernieuwd, je kunt behalve het (tethered) bedienen van de camera vanaf een iPhone of iPad, nu ook jpeg- en raw-opnames naar het mobiele apparaat zenden en ze daar bewerken. Tethered shooting is ook mogelijk met de desktop versie van Phocus voor Mac en pc.

Technische specificaties
Merk Hasselblad
Produkt Camera middenformaat
Bajonet vatting Hasselblad X
Sensormaat Medium Format
Resolutie 50 Megapixel
Resolutie megapixels 50-100 MP
Resolutie megapixels 51 Megapixels
Video resolutie 4K
Beeldstabilisatie Nee
Memorycard/opslag SD,SDHC & SDXC
Kleur Camera zilver/zwart
Recensies
Geef je mening en schrijf als eerste een review.
Wat is uw beoordeling voor dit artikel