Fujifilm XF 18mm/1.4 R WR objectief
Ga terug naar het overzicht

Fujifilm presenteert een nieuw objectief; de FUJINON XF18mm/1.4 R LM WR. Dit objectief is mede door de lichtsterkte een welkome aanvulling.

Het objectief beschikt over een maximaal diafragma van maar liefst ƒ/1.4 en kan daardoor onder lage lichtomstandigheden nog steeds optimaal presteren. Met een afmeting van slechts 7,56cm in lengte en met een gewicht van 370 gram is de XF18mm/1.4 plezierig licht en compact. De filtermaat van dit objectief heeft een doorsnede van ø62mm. De lens heeft in totaal 15 elementen (in 9 groepen) en bevat zowel asferisch als extra laag dispersieglas. De focusgroep met zes elementen wordt aangedreven door een 'bijna geruisloze' lineaire motor. Daarnaast kan er met dit objectief al vanaf 20cm (van sensor tot object) op een onderwerp worden scherp gesteld.

 


De combinatie van goede optische prestaties, lichtsterkte, de beeldhoek (27mm eq) en de compacte afmetingen en het lichte gewicht maken dit objectief interessant voor een brede groep fotografen en filmers. Bovendien is het objectief  WR (= weather resistant) uitgevoerd. De XF18mm/1.4  functioneert bij temperaturen tot -14 ° C.

De XF18mm/1.4 is vanaf eind mei 2021 te koop.