Fujifilm X100V
Ga terug naar het overzicht

De X100V, de vijfde versie van de X100-serie is een serieuze upgrade ten opzichte van de eerdere modellen en beschikt over een nieuw ontworpen 23mm/2.0 lens, een sterk verbeterde elektronische zoeker, weather resistance en een nieuw kantelbaar LCD-scherm. Met de nieuwste generatie X-Trans CMOS 4-sensor en X-Processor 4 biedt de Fujifilm met de X100V een gebruiksvriendelijke en geavanceerde camera die ongelooflijke beeldkwaliteit biedt bij het maken van foto's en video.

De belangrijkste kenmerken en verbeteringen van de X100V zijn: 
Een tijdloos design
De behuizing van de X100V bestaat uit aluminium boven- en onderplaten resulterend in een klassieke, degelijke camerabehuizing. De camera is afgewerkt met een prachtige, alumite satin coating. Ook zijn er verbeteringen aangebracht aan de greep van de camera, de ISO-draaiknop en de lenscilinder zodat het veel comfortabeler is om vast te houden en te bedienen. Weather resistance is voor het eerst toegevoegd in de X100-serie. Dit is de eerste X100 camera met een nieuw tweezijdig kantelbaar LCD-touchscreen en waardoor fotografen nog meer mogelijkheden hebben om beelden te bekijken, te kadreren en te creëren.

Een nieuw ontworpen lens om het beste uit elk beeld te halen
X100V is voorzien van een nieuwe 23mm/2.0 lens om ervoor te zorgen dat elk detail van de X-TransTM CMOS 4-sensor te zien is. De lens heeft een verbeterde resolutie en lagere vervorming, waardoor een aanzienlijke verbetering is te zien bij close-ups en prestaties in de hoeken van het beeld.
 De X100V maakt gebruik van de X-TransTM CMOS 4-sensor en X-Processor 4-combinatie. De 26.1MP-sensor heeft een back-illuminated design dat bijdraagt aan een maximale kwaliteit en dynamisch bereik, terwijl de unieke kleurenfilterreeks moiré en valse kleuren regelt zonder een optisch laagdoorlaatfilter. Dankzij toepassing van de quad-core X-Processor 4 zijn de verwerkingssnelheid en de AF-prestaties, bij de luminantie van -5EV, sterk verbeterd.

Nieuwe hybride zoeker
Door de enorm verbeterde elektronische zoeker van de X100V kunnen fotografen snel en eenvoudig kiezen tussen de optische zoeker (OVF) van 0,52x vergroting of de 3,69M-dot elektronische OLED-zoeker. Met een beelddekking van 95% biedt de optische zoeker parallax-corrigerende kaderlijnen om een ononderbroken beeld van de wereld te geven zoals deze is, terwijl de EVF van de camera een realtime weergave geeft van het beeld. De elektronisch zoeker (Electronic Range Finder, ERF)-functie kan ook worden geselecteerd om een kleine EVF in de rechteronderhoek van de OVF weer te geven.

Meer dan alleen een fotocamera
Met X100V is het mogelijk om 4K-video op te nemen tot 30 frames per seconde of om 120 frames per seconde op 1080p vast te leggen om super slow motion-effecten te creëren. Filmmakers die extreme kleurechtheid nodig hebben, kunnen 10-bits, 4:2:2 kleuren extern opnemen via de HDMI-poort en de geavanceerde kleurreproductie-technologie van Fujifilm gebruiken om filmsimulaties, zoals ETERNA, op hun videobeelden toe te passen. Bovendien kunnen fotografen verschillende opnamefuncties gebruiken, zoals "monochromatic Color" en "Color Chrome Effect".

Optionele accessoires
Gebruik de groothoekconversielens (WCL-X100 II) of teleconversielens (TCL-X100 II) om de vaste brandpuntsafstand van X100V (23mm) uit te breiden naar een equivalent van 28mm (0,8x) of 50mm (1,4x) op een 35mm-formaatsysteem.

Bestel Fujifilm X100V > > >