Fujifilm X-Pro 3 Titan
Ga terug naar het overzicht

FUJIFILM introduceert haar nieuwste camera uit de FUJIFILM X-Serie; de FUJIFILM X-Pro3. Een camera die het pure en klassieke gevoel van analoog fotograferen terugbrengt bij de moderne digitale fotograaf. De FUJIFILM X-Pro3 is een moderne digitale systeemcamera die nét even anders is, maar die het hart van de échte fotograaf sneller zal doen laten kloppen. Natuurlijk ontbreekt het
deze moderne systeemcamera aan niets, maar zijn uiterlijk is in éérste opzicht wel wat ongebruikelijk. Het lcd-scherm dat we normaal aan de achterzijde direct zien, is bij deze camera in eerste instantie niet direct zichtbaar en dat maakt dat je digitaal kunt fotograferen met een klassiek analoog gevoel.

De X-Pro serie van FUJIFILM is een systeemcamera die door vele professionele fotografen en door vele enthousiastelingen wordt omarmd en geroemd vanwege zijn wat eigenwijze en unieke ontwerp. Deze camera’s van FUJIFILM kenmerken zich namelijk door hun unieke uiterlijk; Een camera die lijkt op een meetzoekercamera en die is uitgerust met een zeer geavanceerde hybride optische en elektronische zoeker. Dat maakt dat de X-Pro vooral wordt toegepast voor het maken van
reportages-, documentairefotografie, straatfotografie en bij het maken van portretten. Dankzij zijn klassieke uiterlijk en eenvoudige intuïtieve bediening heeft deze camera het hart veroverd van menig fotograaf en vooral van diegenen die houden van ‘puur fotograferen. Vandaag verlegt FUJIFILM opnieuw de grenzen van moderne fotografie met de introductie van de FUJIFILM X-Pro3. Een camera die in vele opzichten opzienbarend is, en niet alléén vanwege zijn unieke klassieke uiterlijk! De X-Pro3 is gemaakt van titanium en dat maakt allereerst dat hij zéér licht en prettig in de hand ligt en zeer duurzaam en robuust aanvoelt. De X-Pro3 zal verkrijgbaar worden in drie verschillende uitvoering; Zwart, ‘Dura’ Silver en ‘Dura’ Black. De ‘Dura’ versies maken daarbij gebruik van een speciale extra sterke DuratectTM coating, die direct bijdraagt aan een extra luxueus uiterlijk.

De FUJIFILM X-Pro3 maakt gebruik van dezelfde 26,1 Megapixel X-TransTM*2 CMOS 4 beeldsensor en dezelfde X-Processor 4 beeldverwerkingsprocessor als die wordt toegepast in de FUJIFILM X-T3 en X-T30. Daarmee is de gebruiker van deze camera verzekerd van een uitstekende beeldkwaliteit die men van een vlaggenschip model mag verwachten. De software die in de X-Pro3 wordt toegepast is nog verder verbeterd. Het AF algoritme voor fasedetectie-autofocus is nog verder verfijnd en de camera kan nu zelfs scherpstellen bij lichtsituaties tot -6EV. Dat komt overeen met bijna volledige duisternis. Ook de hybride optische/elektronische zoeker is verder verbeterd. Zo is de X-Pro3 nu uitgerust met een 3.69 miljoen dot organisch EL-scherm dat zich kenmerkt door een zeer helder beeld dat kleuren uitstekend weet te reproduceren. Dat maakt dat deze zoeker een grote hulp is tijdens het fotograferen en wat bijdraagt aan zijn zeer prettige bediening. Ook nieuw is de nieuwe ‘CLASSIC Neg’ filmsimulatie die de kleuren simuleert van een klassieke kleurenfilm die werd gebruikt voor het maken van foto’s van alledaagse situaties. De FUJIFILM X-Pro3 moet tegen het einde van november 2019 verkrijgbaar zijn. 

Bestel/Pre-order Fujifilm X-Pro3 >>>>>