Fujifilm GFX100
Ga terug naar het overzicht

Fujifilm GFX100 100-megapixel middenformaatcamera

De GFX 100 beschikt over een BSI-CMOS-sensor van gemiddeld formaat (44 x 33 mm) met 102 miljoen effectieve pixels. De camera wordt bestuurd door een quad-core X-processor 4 en biedt een basis ISO-bereik van 100-12.800 (dat kan worden uitgebreid tot 50-102.400) en ondersteuning voor 16-bits Raw-bestanden. De 5-assige beeldstabilisatie in de body vermindert trilling tot 5,5 stops volgens Fujifilm, en de hele sensor is op veren gemonteerd om de trilling van de sluiter te verminderen. 

3 wereldprimeurs in 1 camera!
Wereldprimeur:
Fase detectie autofocus (FDAF) over de hele sensor in een systeemcamera groter dan 35mm full frame formaat
Wereldprimeur:
In body beeldstabilisatie (IBIS) in een systeemcamera groter dan 35mm full frame formaat
Wereldprimeur:
4k 30p video opname mogelijkheid in een systeemcamera groter dan 35mm full frame formaat

De FUJIFILM GFX 100 beschikt over een zogenoemde ‘Backside Illuminated Sensor’ (BSI), die is uitgerust met fasedetectie autofocus pixels. Deze techniek wordt voor het eerst toegepast op een sensor die groter is dan 35mm full frame *1 . De autofocus snelheid van deze nieuwe GFX systeemcamera is daarmee méér dan twee keer zo snel als zijn voorgangers *2 . Hierdoor wordt het verkrijgen van scherpte met een sensor die een grootschalige diagonale van 55mm heeft én het volgen en fotograferen van bewegende onderwerpen aanzienlijk sneller én eenvoudiger.
 
Een tweede grote innovatie waarover de FUJIFILM GFX 100 beschikt is dat deze systeemcamera is uitgerust met een volledig 5-assig beeldstabilisatiesysteem. Dat is voor het éérst dat IBIS wordt toegepast in een camera die beschikt over een sensor groter dan ‘full frame’. De beeldstabilisatie in de GFX 100 kan tot wel 5.5 stops *3 worden gecorrigeerd. Dit resulteert in de mogelijkheid om ook vanuit de hand met deze camera ultra hoge resolutie opnames te kunnen maken.
Ook voor wat betreft het kunnen maken van video-opnames is de GFX 100 aanzienlijk verbeterd ten opzichte van de GFX 50S en GFX 50R. Zo is de GFX 100 de eerste camera ter wereld met dit sensorformaat die ook in staat is om er in 4K30P mee te kunnen filmen. Helemaal uniek voor dit type camera daarbij is dat de GFX 100 dit kan doen in een 10bit 4:2:2 opnamemogelijkheid.
 
Deze drie noviteiten zijn voor dit type camera echte wereldprimeurs. De GFX 100 is daarmee een uiterst innovatieve systeemcamera die zéér breed inzetbaar is voor velerlei doeleinden. Een camera die uitermate geschikt is om er de meest unieke, kostbare én dierbare momenten mee vast te leggen. Momenten om nooit meer te willen vergeten leg je vast met een systeemcamera van FUJIFILM.
 
*1 Fujifilm research april 2019
*2 Wanneer de camera wordt voorzien van een GF63mm F2.8 objectief
*3 Gebaseerd op de CIPA standaarden (rollen, draaien en trillen) i.c.m. een GF63mm F2.8 objectief

PRE-ORDER>>>>>