DJI Pocket 2
Ga terug naar het overzicht

DJI heeft de release aangekondigd van de nieuwe DJI Pocket 2, een tweede generatie drie-assige gimbal met minicamera.

Deze heet geen Osmo Pocket meer, maar kortweg: Pocket 2. De prestaties zijn over de hele linie verbeterd. Ondanks het zelfde kleine formaat met een gewicht van slechts 117 g, heeft de Pocket 2 een grotere sensor en lens met wijdere beeldhoek dan de Osmo Pocket, waarvan de beeldkwaliteit voor zowel foto's als video aanzienlijk is verbeterd.

De nieuwe 1 / 1.7 ”sensor werkt samen met een nieuwe 20 mm (equivalent) F1.8 lens om 16 MP foto's te maken in de standaard modus en tot 64 MP afbeeldingen in hoge resolutie modus. De Pocket 2 kan 4K-video opnemen met maximaal 60 fps en een bitsnelheid van 100 Mbps. DJI heeft een HDR-opname-optie toegevoegd en het apparaat biedt nu tot 8x zoom met behulp van de 64 MP hoge-resolutiemodus of 4x zoom bij opnamen met 16 MP of 1080p.

DJI heeft ook het scherpstelsysteem verbeterd, waardoor het gemakkelijker moet worden om bewegende onderwerpen sneller en nauwkeuriger te volgen dan met de Osmo Pocket. De Hybrid 2.0 AF-functie gebruikt een combinatie van contrast en fasedetectie om deze prestatieverbeteringen te realiseren.

DJI Matrix Stereo verbetert ook een van de zwakste punten van de Osmo Pocket - audio. Het nieuwe audiosysteem maakt gebruik van een reeks van vier microfoons om vast te leggen wat DJI een 'meeslepende audio-ervaring' noemt. DJI heeft een aantal audiofuncties toegevoegd, waaronder Directional Audio, SoundTrack en Audio Zoom. Hieronder volgt een beschrijving van de nieuwe functies rechtstreeks van DJI:

Directionele audio verbetert de geluidsopname van die microfoons om zoveel mogelijk details op te pikken, waarbij SoundTrack de audio aanpast op basis van waar de camera naar kijkt, terwijl Audio Zoom het geluidsveld verkleint wanneer de camera wordt ingezoomd. Om ongewenste achtergrond verder uit te filteren geluiden, helpt een optionele windruisonderdrukking om de audio buiten schoon te houden.

Zoals met bijna alle producten van DJI, is er een handvol voorgeprogrammeerde opnamemodi bij de Pocket 2:

• Pro-modus: beheer geavanceerde camera-instellingen zoals ISO, sluitertijd, EV en focusmodus.
• ActiveTrack 3.0: Selecteer een onderwerp en laat DJI Pocket 2 dit automatisch in het kader houden.
• Slow motion: leg de snel bewegende wereld in slow motion vast met een maximale snelheid en resolutie van 8x bij 1080p.
• Timelapse, Hyperlapse, Motionlapse: Versnel de wereld om je heen met de verschillende effecten van drie verschillende time-lapse-operaties. Hyperlapse integreert automatisch elektronische beeldstabilisatie (EIS) voor extra vloeiendheid. Gebruikers hebben de mogelijkheid om afzonderlijke afbeeldingen afzonderlijk op te slaan, op te nemen in RAW en ActiveTrack 3.0 te gebruiken.
• Panorama's:
o 180 ° Pano: legt vier foto's vast voor weidse landschapsbeelden.
o 3 × 3 Pano: voegt negen afbeeldingen samen voor een brede en gedetailleerde weergave.
• Livestreaming: livestream rechtstreeks naar Facebook, YouTube of RTMP.
• Verhaalmodus: vooraf ingestelde camerabewegingen, kleurprofielen en muziek maken het gemakkelijker om een ??sjabloon te kiezen, het moment op te nemen en direct te delen op sociale media.

Andere functies zijn onder meer een nieuwe Fast Wake-optie die het apparaat onmiddellijk inschakelt, zodat je geen enkele actie mist, een Drop Aware-functie die preventieve maatregelen neemt wanneer hij merkt dat de camera/gimbal -combinatie valt en een Pause Recording-functie die snel zal pauzeren video-opnamen.

Bij nieuwe hardware komen nieuwe accessoires, waaronder een oplaadetui, draadloze microfoonset, waterdichte behuizing, een compacter bedieningswiel, een verlengstuk, een (meer) groothoeklensbevestiging, een draadloze module en een smartphone-ondersteuningssysteem. Alle bovenstaande functies en meer kunnen worden bediend met de gratis DJI Mimo-smartphone-app, beschikbaar op zowel Android als iOS.

De DJI Pocket 2 kan in twee configuraties worden gekocht: de DJI Pocket 2 met de Mini Control Stick en statiefbevestiging voor € 369,- , of de DJI Pocket 2 Creator Combo, inclusief de Mini Control Sitck, statiefbevestiging, groothoeklensbevestiging, draadloze microfoon met windscherm, de alleskunner en het microstatief voor € 509,-.