Canon R3 camera, en RF400mm/2.8L, RF600mm/4.0L en RF100mm/2.8L Macro lenzen
Ga terug naar het overzicht

Canon heeft een nieuwe, later dit jaar te verschijnen, camera aangekondigd: de EOS R3. De EOS R3 wordt in alle opzichten de snelste uit de R-serie met 30fps en de eerste waarin, opnieuw ontwikkelde, ooggestuurde autofocus wordt toegepast.

Verder worden er drie nieuwe lenzen aan de RF-serie toegevoegd: Een nieuwe 100mm/2.8 macro en twee lichtsterke supertelelenzen, een 600mm/4.0 en een 400mm/2.8.

 

De EOS R3 is een camera die ontworpen is voor het vastleggen van snel bewegende onderwerpen en om te voldoen aan de eisen van professionele gebruikers, door ultra-responsiviteit, hoge gevoeligheid, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Het is tevens de eerste EOS camera met een volledig nieuwe stacked BSI CMOS-sensor die is ontworpen en geproduceerd door Canon en wordt gecombineerd met de rekenkracht van de DIGIC X-beeldprocessor, waardoor 30 fps met volledige AF/AE-tracking en minimale beeldvervorming haalbaar is, wanneer je de elektronische sluiter gebruikt.

Scherpstellen met de EOS R3 is naar een hoger niveau getild, waardoor je snel bewegende actie nauwkeuriger kunt volgen en scherpstellen. De volgende generatie Dual Pixel CMOS AF II kan de ogen en hoofden van onderwerpen betrouwbaar volgen tot wel 30 fps. Canon’s nieuw ontwikkelde Eye Control AF levert ongekende controle over AF. Je het AF-punt met je ogen selecteren en verplaatsen met behulp van de EOS R3-zoeker.

De RF 100mm/2.8 L MACRO IS USM is de eerste AF-macrolens ter wereld met een 1,4x close-upvergroting voor fraaie macrofoto's en uitzonderlijke portretten. Dankzij Spherical Aberration (SA) Control –  een nieuwe functie op deze lens – kun je de look and feel van onscherpe bokeh-gebieden bepalen, zowel voor als achter het onderwerp. Het is ook mogelijk om een soft focus-effect toe te passen op het onderwerp zelf. Fotograferen vanuit de hand gaat uitstekend dankzij een hybride Image Stabilizer tot wel vijf stops. Dual Nano USM-motoren zorgen voor snelle, geruisloze scherpstelling – ideaal voor foto's en video's. Het lensontwerp onderdrukt ook de focus breathing.

Eveneens verkrijgbaar zijn de RF 400mm/2.8L IS USM en de RF 600mm/4L IS USM. Dit zijn supertelelenzen waarmee wildlife-, sport- en nieuwsfotografen zich midden in de actie kunnen begeven. Beide lenzen zijn gebaseerd op optische ontwerpen van bestaande, geavanceerde EF-lenzen, maar ze zijn aangepast voor native gebruik op EOS R-systeemcamera's, wat betekent dat ze een verbeterde beeldkwaliteit bieden.

Canon heeft tevens een nieuwe Mobile File Transfer-app uitgebracht. Deze is bedoeld voor professionele fotografen die beelden willen overdragen vanaf locaties zonder netwerktoegang. Compatibele camera's kunnen worden aangesloten op een Android4- of Apple iOS-apparaat, zowel wireless als via een USB-kabel5. Beelden kunnen vervolgens worden overgebracht naar FTP-servers (waaronder die met beveiligde SFTP- en FTPS-verbindingen). Dit kan zowel tijdens de opname als na de beoordeling. IPTC-informatie en bijschriften kunnen worden toegevoegd aan beelden terwijl ze worden verzonden. Dit kan met behulp van de tekstvelden in de app, de spraakassistent op een telefoon of vanuit een vooraf gemaakt xmp-bestand.

Met het oog op de toenemende beschikbaarheid van 5G-services en handsets, biedt deze toepassing een praktische, alledaagse oplossing voor professionele nieuws- en sportfotografen die zo snel mogelijk foto's voor hun klanten moeten opslaan.