Agenda

 

Op zaterdag 7 december organiseert Fotogram i.s.m. Nivo Schweitzer en Focus Media een microbeurs met Scherptediepte als hoofdthema

Over dit evenement

In samenwerking met fotospeciaalzaak Nivo Schweitzer en Focus Media organiseert Fotogram regelmatig gratis toegankelijke microbeurzen. Elke editie staat een specifiek thema centraal. Wij nodigen je graag uit voor de volgende microbeurs ‘Scherp/onscherp’ op zaterdag 7 december!

Als gepassioneerd fotograaf maak je waarschijnlijk regelmatig bewuste keuzes als het gaat om scherpte in de foto. Maar waar hebben we het dan precies over: bewegingsonscherpte, scherptediepte? Op deze dag bespreken we hoe je scherpte en onscherpte bewust inzet voor het effect dat je voor ogen hebt.

Tijdens deze beurs zijn er vele lezingen en demo’s. Hierin krijg je informatie over allerlei verschillende objectieven, de bijbehorende brandpuntsafstanden en kwaliteitsverschillen. We bespreken de effecten van verschillende instellingen, technieken als bokeh, pinhole en meer.

De lezingen worden verzorgd door een aantal beeldprofessionals uit het vak. Aad van Vliet vertelt over scherptediepte-gebruik met de smartphone, de technische camera en middenformaat. Fotograaf Ferry Knijn spreekt over het gebruik van de Fuji GFX.

Er zijn ook allerlei demo’s door studenten en professionals. De meest actuele info over lezingen en demo’s vind je terug op de websites van Fotogram en Fotoschool.

Ben je geïnteresseerd in een tweejarige vakopleiding Fotografie bij de Fotoschool of in een cursus van Fotogram? Schrijf je dan in voor een gratis portfolio review en laat jouw werk zien aan Fotoschool-docente Sanne van den Elzen! Mail hiervoor naar info@fotoschool.nl en je ontvangt van ons de tijd waarop je je werk kunt laten zien (tussen 13:00 en 16:00 uur) .

 

Foto: Ariane James