Aankondiging Canon EOS C70
Ga terug naar het overzicht


Canon heeft de EOS C70 aangekondigd, een digital cinema camera in een kleine body die lijkt op een mirrorless camera. De C70 maakt gebruik van de RF-lensvatting van Canon, waardoor het de eerste Cinema EOS-camera is die het nieuwste lenssysteem Canon gebruikt.

De EOS C70 is voorzien van een Super35-sensor die gebruikmaakt van Canons nieuwste generatie Dual Gain Output-technologie (DGO). De DGO-sensor leest elke pixel op twee verschillende versterkingsniveaus, waarbij de ene prioriteit geeft aan verzadiging en hoge lichten en de andere ruis in de schaduwen onderdrukt. Dit zorgt ervoor dat de camera volgens Canon een dynamisch bereik heeft van 16+ stops,

De EOS C70 schiet in 4K/60P en in een Super16 modus tot 4K/120P en 2K/180P, in Canon XF-AVC. Daarnaast beschikt de camera over dual pixel autofocus, een, tot 10 stops gemotoriseerd ND filter en 2 mini XLR-microfooningangen.

Naast de camera kondigde Canon ook de Canon Mount Adapter EF-EOS R 0.71x aan, waarmee gebruikers EF-mount lenzen op de C70 kunnen bevestigen. In tegenstelling tot Canons bestaande EF naar EOS R-adapters, is de EF-EOS R 0.71x een optische adapter die werkt als een speedbooster, waardoor het mogelijk is om EF-lenzen op de kleinere Super35-sensor te gebruiken bij de beoogde brandpuntsafstanden terwijl de lenssnelheid met één stop wordt verhoogd.

De Canon EOS C70 is naar verwachting vanaf November leverbaar